تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۸
کد مطلب : 153947
محمدامین شکراللهی از ایران و ایرول گِلِنبِی از ترکیه؛ برندگان دور دوم جایزه جهانی مصطفی(ص)

پروفسور محمدامین شکراللهی از ایران و پروفسور ایرول گِلِنبِی از ترکیه، از میان ۲۴۱ دانشمند از ۳۱ کشور اسلامی، به عنوان برندگان نهایی دور دوم نشان علم و فن آوری جهان اسلام؛ جایزه مصطفی(ص) انتخاب شدند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، قرار است همزمان با هفته وحدت جهان اسلام و میلاد گرامی پیامبر گرامی اسلام(ص)، جایزه این دو دانشمند برجسته اسلامی، روز یک شنبه ۱۲ قوس برابر با ۱۴ ربع الاول، با حضور دانشمندان جهان اسلام و تهران اهدا گردد. به هر کدام از این دانشمندان، نشان جایزه مصطفی و مبلغ ۵۰۰ هزار دالر اهدا خواهد شد.

این جایزه هر دو سال یک بار برگزار می شود. اولین دوره جایزه مصطفی در سال ۲۰۱۵ اعلام شد که پروفسور جکی یینگ و پروفسور عمر یاغی انتخاب شده بودند. به گفته مسئولین این جایزه، این امکان جود دارد که در هر دوره، جایزه مصطفی به ۵ اثر و دانشمند برجسته جهان اسلام اهدا شود، اما در دو دوره گذشته، آثار ارسال شده در این سطح نبوده اند.

در یک نشست خبری که امروز(سه شنبه) از سوی برگزارکنندگان جایزه مصطفی در تهران برگزار شد، دکتر حسن ظهوری، رییس کار گروه علمی جایزه مصطفی در مورد آثار ارسال شده و چگونگی داوری این آثار با خبرنگاران صحبت کرد.

وی گفت که فراخوان دوره دوم جایزه مصطفی در ماه ثور ۱۳۹۵، در حوزه های علم و فن آوری نانو، اطلاعات و ارتباطات، زیستی و پزشکی و کلیه زمینه های عم و فن آوری، به ۳۶۳ نهاد علمی و پژوهشی معتبر در میان ۵۱ کشور از ۵۷ کشور اسلامی و همچنین یک هزار و ۶۲۲ دانشمند برجسته جهان اسلام ارسال گردید که به دنبال آن تا ۱۰ قوس ۱۳۹۵، ۲۴۱ اثر از ۳۱ کشور به دست دبیرخانه جایزه مصطفی رسید.

دکتر ظهوری افزود، پس از داوری مقدماتی ۲۴۱ اثر، ۵۷ اثر در حوزه فن آوری اطلاعات و ارتباطات و ۲۳ اثر در حوزه تمام زمینه های علم و فن آوری وارد مرحله داوری نهایی شدند و در دو حوزه دیگر فن آوری نانو و زیستی و پزشکی، اثری به مرحله نهایی راه نیافت.

وی خاطرنشان کرد که در نهایت، از میان ۵۷ اثر در حوزه فن آوری اطلاعات وارتباطات، ۲ اثر به شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی معرفی شد و یک اثر به عنوان برنده انتخاب گردید. در حوزه تمام حوزه های علم و فن آوری نیز یک نفر مورد تأیید نهایی قرار گرفت.

رییس کار گروه علمی جایزه مصطفی گفت که پروفسور ایرول گلنبی و پروفسور محمدامین شکرالهی در تاریخ ۱۰ اسد ۱۳۹۶، مورد تأیید نهایی شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی قرار گرفتند.

به گفته وی، دانشمندانی که آثارشان در جایزه مصطفی مورد بررسی قرار گرفته، به تنهایی امکان معرفی خود را نداشته اند، بلکه بر اساس معیارها، این دانشمندان و آثارشان باید توسط نهادهای علم و فن آوری، دانشگاه ها و یا سایر دانشمندان معرفی گردند.

دکتر ظهوری افزود که افرادی که در جایزه مصطفی پیشنهاد می شوند و مورد قبول واقع می گردند، باید در حوزه مربوط علمی خود به عنوان یک دانشمند برجسته مطرح باشند، باید دارای یک اثر علمی خاص و مشخص بوده و در نهایت، اثرشان دارای نفوذ منطقه ای و جهانی باشد.

در ادامه دکتر حمیدرضا ربیعی، رییس گروه علوم، فن آوری، اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی، گفت که کمیته داوری جایزه مصطفی، یک کمیته بین المللی بوده و دانشمندان از کشورهای مختلف در این کمیته حضور داشته اند.

وی خاطرنشان کرد که اثر پروفسور شکراللهی در حوزه شبکه های اطلاعاتی و اثر پروفسور گِلِنبِی در حوزه شبکه های ارتباطی بوده که یک اثرگذاری منطقه ای و بین المللی داشته اند.

شبکه مخابراتی همراه اول جمهوری اسلامی ایران که دارای ۵۱ میلیون مشترک خدماتی است، یکی از حامیان دومین دوره جایزه مصطفی به حساب می رود.

مهندس مهدی صفاری نیا، دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی نیز در سخنانی، تأکید کرد که حرکت جایزه مصطفی به سوی یک بنیاد علم و فن آوری برجسته در سطح جهان اسلامی به نام "بنیاد علم و فن آوری مصطفی" است. بر این اساس، فعالیت ها و تلاش های آن ها، فراتر ایزه مصطفی بوده و گسترده خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد که آن ها امسال برنامه های علمی پژوهشی دیگری را چون فراخوان آثار برجسته علمی و فن آوری از میان دانشجویان(برنامه کنز)، دانش آموزان(نور)، نشست های تبادل تجربیات علم و فن آوری، نشست های سخنرانی علمی با حضور دانشمندان برجسته و نشست های آشنایی سرمایه گذاران با دست آوردهای دانشمندان جهان اسلام، برگزار می کنند.

آقای صفاری نیا تصریح کرد که کارگروه علمی جایزه مصطفی تلاش کرده آثاری که انتخاب و مورد داوری و در نهایت تأیید قرار می گیرد، در سطح دانش روز جهان باشد، از این جهت شاخص های علمی این جایزه از هیچ یک از جوایز مطرح جهان چون جایزه نوبل کمتر نیست. وی افزود که به همین خاطر، برخی نشریات علمی مطرح در جهان چون مجله ساینس، جایزه مصطفی را به عنوان نوبل اسلامی معرفی کرده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با اطلاع رسانی های بهتر و گسترده تر، جایزه مصطفی بیش از پیش در سطح جهان اسلام مطرح و برجسته گردد.

دبیر شورای سیاست گذاری جایزه مصطفی در پاسخ به یک سوال خبرنگار آوا در مورد ضرورت استفاده از ظرفیت های دولت های اسلامی و سازمان های اسلامی چون سازمان همکاری اسلامی برای برجسته کردن این جایزه، گفت که جایزه مصطفی از ظرفیت های نهادهای و مراکز علمی و دانشگاهی در سطح جهان اسلام و همچنین کمیته علم و فن آوری سازمان همکاری اسلامی استفاده می کند، اما در این جایزه هیچ گونه ظرفیت و زمینه ای برای همکاری سیاسی و استفاده از این همکاری ها وجود ندارد.

https://avapress.com/vdcgtw9quak9ny4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما