تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ عقرب ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۱
کد مطلب : 153343
ایران درهای دانش را به روی همه اتباع افغانستانی باز نگه داشته/ 127 هزار مهاجر بی‌بضاعت و بیمار خاص، به صورت رایگان بیمه شده‌اند

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور(داخله) جمهوری اسلامی ایران، در یک گفتگوی ویژه با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، از فعالیت ها و دست آوردهای دولت این کشور و این نهاد در سال های اخیر در بخش مهاجرین افغانستانی سخن گفت و خاطرنشان کرد که امروز جمهوری اسلامی ایران درهای دانش را برای همه اتباع افغانستانی باز نگه داشته و هیچ محدودیت و مانعی در این راستا وجود ندارد. از سوی دیگر، سطح بهداشت در میان جامعه مهاجرین بسیار بالا رفته و همچنین در سال ۲۰۱۷، ۱۲۷ هزار مهاجر بی بضاعت و دارای بیماری خاص، به صورت رایگان بیمه شده اند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، "احمد محمدی فر" که در یک گفتگوی ویژه در دفتر کار خود با خبرنگار آوا سخن می گفت، در بخش اول صحبت های خود به بیان سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران در مورد افغانستان و مهاجرین افغانستانی و فعالیت ها و دست آوردها در این بخش پرداخت.

وی با بیان این که اقدامات اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور برگرفته از سیاست های نظام است و آن ها در راستای همین سیاست ها اقدام می کنند، خاطرنشان کرد: "سیاست نظام از زمان حضرت امام خمینی(ره) و بعد از آن رهبر انقلاب اسلامی(دام ظله العالی) این بوده که همیشه به کشور و ملت افغانستان به عنوان یک کشور و ملت برادر، کشوری که دارای ریشه های مشترک تاریخی و فرهنگی است، نگاه شده، ما در حقیقت مردم افغانستان را هیچ وقت از خودمان جدا ندانستیم و رنج و دردی که بر مردم افغانستان رفته، واقعا کشور ما را تحت تأثیر قرار داده و همواره خود را در کنار ملت و کشور افغانستان قرار داده ایم. همیشه سیاست ما در این جهت بوده است".

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران تأکید کرد: "سیاست ما سیاست حفظ سربلندی، بازگشت آرامش، آسایش و آبادانی به افغانستان بوده، این نگاه همه مسئولین کشور و در رأس آن رهبر انقلاب اسلامی(دام ظله العالی) است که ایشان عنایت و نگاهش ویژه تری نسبت به همه، نسبت به کشور و ملت افغانستان دارند. بقیه مقام ها، ریاست محترم جمهوری و مسئولین دیگر هم به نوعی بر همین اساس تأکید دارند".

ایران درهای دانش را به روی همه اتباع افغانستانی باز نگه داشته است
در راستای این سیاست، آقای محمدی فر به فعالیت های صورت گرفته در بخش مهاجرین افغانستانی اشاره کرد و گفت: "یکی از مهم ترین و بارزترین فعالیت های صورت گرفته، این است که امروز جمهوری اسلامی ایران درهای دانش آموزی و تحصیلات را برای همه اتباع افغانستانی در داخل کشور باز نگه داشته و هیچ محدودیت و مانعی وجود ندارد".

به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران طی سه سال گذشته در حدود ۷۷ هزار دانش آموز افرادی که به صورت غیرمجاز در این کشور سکونت داشته اند، ثبت نام کرده اند که اکنون مشغول آموزش و پرورش هستند. با حساب این ۷۷ هزار دانش آموز غیرمجاز، یک جمعیت دانش آموزی ۴۲۰ هزار نفری از اتباع افغانستانی در مدارس جمهوری اسلامی ایران مشغول آموزش و پرورش هستند و این تعداد نسبت به کل جمعیت افغانستانی های مقیم ایران(بین ۲.۵ تا ۳ میلیون نفر) یک رقم بسیار بالایی است.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران افزود: "خوشبختانه بر اساس آمارهایی که امروزه داریم، حدود ۶۵ تا ۶۷ درصد افغانستانی های مهاجر در داخل کشور ما، با سواد هستند، یعنی دارای سواد خواندن و نوشتن تا مدارک تحصیلات عالی دکترا می باشند، بنابراین، حدود ۶۵ درصد انسان باسواد ذخیره بزرگی برای کشور و آینده افغانستان است و این نشان دهنده امید به آینده در بین این جمعیت است".

از سوی دیگر، به گفته وی، نزدیک به ۱۷ هزار هنرآموز و کارآموز از میان جامعه مهاجرین توانسته اند در حوزه های فنی و حرفه ای در آموزشگاه های ایران تحصیل کنند و حرفه های فنی را در بخش های مختلف فرا بگیرند.

این مقام دولت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور دانشجویان افغانستانی در دانشگاه های این کشور گفت: "اکنون تقریبا حدود ۲۵ هزار دانشجو در بین جمعیت دانشجویان ایرانی داریم که می توانند در مراکز و نهادهای آموزشی و علمی افغانستان، پست های علمی و فنی، پزشکی و بهداشتی را در اختیار گرفته و تأثیرات بسیار مثبتی را در آینده افغانستان داشته باشند".

در بخش دیگر و در حوزه سوادآموزی نیز به گفته آقای محمدی فر، در طی سه سال گذشته، برای حدود ۱۸ هزار نفر از افراد بزرگسال افغانستانی که فاقد سواد بودند، زمینه تحصیل در کلاس های نهضت سوادآموزی فراهم گردیده و آمار بی سوادی در بین جامعه مهاجرین در داخل ایران به شدت رو به کاهش است.

وی در ادامه به یک موضوع بسیار مهم در میان دانش آموزان افغانستانی در ایران اشاره کرد و خاطرنشان نمود: "یکی از موضوعاتی که بسیار حائز اهمیت است، این که تقریبا حدود ۵۰ درصد از دانش آموزان مهاجر ما، دانش آموزان دختر هستند که این با توجه به برخی از اعتقادها و باورهای گذشته، یک رقم بسیار چشمگیر است و نشان می دهد که یک تحول در داخل جامعه مهاجرین نسبت به دانش آموزی دختران ایجاد شده است. امروز واقعا می شود گفت که تفاوتی بین دختر و پسر مهاجر در بحث بهره مندی از آموزش و مشارکت در سرنوشت وجود ندارد و این مسأله به عنوان یک باور در میان مهاجرین تبدیل شده است".

سطح بهداشت در میان جامعه مهاجرین بسیار بالا رفته است/ در سال ۲۰۱۷، ۱۲۷ هزار مهاجر بی بضاعت و بیمار خاص، به صورت رایگان بیمه شده اند
در کنار عرصه آموزش و تحصیل، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران به مسائل بهداشت و درمان در میان جامعه مهاجرین افغانستانی در ایران اشاره کرد و گفت: "فرهنگ بهداشت در بین این جامعه موضوع مهمی است، در این راستا تلاش شده با برگزاری یک سری کلاس ها و آموزش های چهره به چهره برای خانواده ها، دانش آموزان و دانشجویان، سطح بهداشت در بین جامعه مهاجرین بالا برود که نسبت به ۳۰ سال پیش، اصلا قابل مقایسه نیست. در نتیجه این ارتقای سطح بهداشت، امروز بسیاری از بیماری ها اگر هم باشد، به صورت اندک وجود دارد. همه خدمات بهداشتی و پیشگیری با همکاری و هماهنگی وزارت بهداشت، به خصوص در حوزه مراقبت از مادران و نوزادان فراهم شده است. همه ۴۲۰ هزار دانش آموزی که مشغول آموزش هستند، یک مراقبت بهداشتی اعم از واکسیناسیون و غربال گری بیماری ها را پشت سر گذاشته اند و اگر در بین این ها دانش آموزی نیاز به خدمات پزشکی داشته، حتما شناسایی شده و تحت خدمات مورد نیاز و ضروری قرار گرفته است".

به گفته وی، در کنار امر بهداشت، این اداره تلاش کرده که خدمات درمانی را هم با توجه به مشکلات مالی که در بین جامعه مهاجرین وجود دارد، به صورت جدی فراهم کند. آقای محمدی فر در این بخش گفت: "ما در سال ۲۰۱۷ میلادی با کمکی که وزارت بهداشت و بیمه سلامت کرد و همچنین همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، توانستیم ۱۲۷ هزار تن از افراد بی بضاعت و افرادی که دچار بیماری های خاص و صعب العلاج اند را از میان جامعه مهاجرین تحت پوشش کامل بیمه درمانی قرار گرفتند". وی خاطرنشان کرد که بقیه جامعه مهاجرین هم امکان بهره مندی از بیمه سلامت را دارند.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور ایران تصریح کرد که تلاش می کنند این خدمات درمانی به عنوان یک مبنا در سال های آینده هم تکرار شود و بتوانند به افرادی که دارای بیماری های خاص هستند مثل بیماری های کلیوی، ام.اس و... کمک کنند، به خصوص این که داروهای این بیماران و همچنین خدمات پزشکی گران قیمت است. وی خاطرنشان کرد: "امروز ما می توانیم بگوییم که تمام این بیمارانی که در بین این جامعه بوده، دغدغه ای برای درمان ندارند، و می توانند از خدمات بیمه برخوردار شوند".

تلاش کردیم فضای کار فرهنگی در بین جامعه مهاجرین گسترش پیدا کند
اما در کنار همه اقدامات رفاهی و خدماتی که انجام شده، جمهوری اسلامی ایران در بخش کارهای فرهنگی و دینی نیز توجه ویژه ای به جامعه مهاجرین داشته است. به گفته آقای محمدی فر: "ما تلاش کردیم فضا و کارهای فرهنگی هم در بین جامعه مهاجرین گسترش پیدا بکند، در حوزه های هنر، ادبیات، شعر، مذهب، ورزش و.... امروز تقریبا در تمام استان ها، تیم های ورزشی مهاجرین تشکیل شده، مسابقات استانی میان این تیم ها برگزار شده و مسابقات کشوری نیز میان این تیم ها پیش بینی شده است".

وی در پایان این بخش از گفته‌هایش خاطرنشان کرد که همه تلاش ها و همه اقدامات جمهوری اسلامی ایران و اداره کل اموراتباع و مهاجرین خارجی در این جهت است که جامعه مهاجرین افغانستانی از یک احساس امنیت و آرامش برخوردار باشند. این مقام دولت جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: "به عنوان یک وظیفه انسانی و اسلامی، به عنوان نگاهی که برگرفته از ارزش های اسلامی است و به عنوان راهبردی که مقام معظم رهبری تأکید کردند، ما کوشش داریم تا بتوانیم خدمات به جامعه مهاجرین را هرچه بیشتر توسعه دهیم".

ادامه دارد....

https://avapress.com/vdcgtw9qwak9nw4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما