تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ عقرب ۱۳۸۸ ساعت ۱۲:۱۵
کد مطلب : 13977
آغاز بکار اجلاس خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه در تهران
اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه 41 عضو دارد که در نشست امسال آن علاوه بر اعضای خبرگزاری صدای افغان(آوا) از افغانستان و دو خبرگزاری دیگر نیز به عنوان مهمانان ویژه حضور داشتند.

 سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست وپنجمین نشست گروه فنی خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (OANA )با سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این کشور و با شعار "جستجوی تعامل در جهان رسانه" به میزبانی خبرگزاری خصوصی مهر در هتل انقلاب تهران گشایش یافت.
دکتر سید محمد حسینی امروز در افتتاحیه اجلاس کمیته اجرایی و گروه فنی- خبری اوآنا OANA گفت: در جهان امروز رشد و توسعه ابزارهای انتقال اطلاعات و مبادله افکار و آرا جهت تنویر افکار عمومی از طریق روزنامه ها، خبرگزاری ها و رادیو و تلویزیون، شبکه های ماهواره ای و چند سانه ای ها از شتاب و گسترش چشمگیری برخوردار شده است.
وی تصریح کرد: کشورهای سلطه گر با استفاده از تمامی ابزارها، سرویس های سیاسی و اطلاعات، بنگاه های سرمایه داری و اقتصادی، تکنیک های تبلیغاتی و جنگ روانی، نظام جهانی ارتباطات را در انحصار خود قرار داده اند  و سعی دارند کشورهای دیگر را کنترل کنند. 
وزیر ارشاد ایران تاکید کرد : دوسویه سازی جریان خبر که لازمه جریان آزاد اطلاعات است، همچنان به دلیل بهره مندی جهان غرب از فناوری پییشرفته، جریان سازی یک سویه و تنها در راستای منافع خود و به قصد تفرقه و برهم زدن منافع مردم سایر کشورها، مخدوش بوده و تحولات فناوری اطلاعات در 20 سال گذشته و به ویژه در دهه اخیر سبب شده است تا آگاهی مردم از طریق رسانه ها لحظه ای شود .

وی همچنین خاطر نشان کرد: در جامعه امروزی رسانه ها، اطلاع رسانی و خبر جایگاهی موثرتر یافته اند که مسئولیت ما دست اندرکاران فرهنگ و رسانه را دوچندان می کند و انعکاس شفاف مواضع دولت های مستقل از جمله مهمترین این مسئولیت ها ست.
حسینی افزود: موضوع جستجوی تعامل در جهان رسانه نشست اوآنا در تهران، بهانه خوبی را فراهم ساخته است تا به سلسله مراتب ارتباطی در جهان به هم پیوسته کنونی اشاره ای شود چرا که امروزه دیگر نمی توان جایی را در جهان یافت که از دسترسی به فناوری اطلاعات محروم باشد بنا براین رویدادهای مختلف جهان از سمع و نظر کسی در اقصی نقاط دنیا دور نمی ماند.تحریف رویدادها به زودی نمایان می شود و منابع اطلاع رسانی متنوع و پرشتاب دیگر اجازه نمی دهد حقایق کتمان شود. 

پرویز اسماعیلی مدیر عامل خبرگزاری مهر نیز طی سخنانی اظهار داشت: بر کسی پوشیده نیست که در عصر کنونی، نقش رسانه ها در تنویر افکار عمومی و آگاهی بخشی به مردم بی بدیل و غیر قابل جایگزینی است .
او گفت: امروز صاحبان قدرت و ثروت نیز نمی توانند بدون توجه به واکنش افکار عمومی دست به تجاوز و تعدی علیه دیگران بزنند و به همین منظور سنگین ترین بودجه ها را صرف تحریف واقعیت ها می کنند، شعار جامعه آزاد اطلاعاتی می دهند اما با انحصار طلبی در زبان، فناوری و ابزارهای نوین ارتباطیف الگوی غیر دموکراتیک شمال - جنوب را در عرصه اطلاع رسانی نیز تحکیم می کنند.
وی تاکید کرد: این الگو با روحیه همکاری جمعی سازمان هایی چون اوآنا که ساختاری توانمند برای توسعه همکاری های جنوب - جنوب و تعادل در جهان رسانه است به چالش کشیده می شود.
اسماعیلی همچنین خاطر نشان کرد: استراتژی ایران برقراری روابط، تقویت و همکاری فعال با کشورهای آسیا و اقیانوسیه، جنبش غیر متعهدها، سازمان کنفرانس اسلامی و سایر کشورهای مستقل جهان را در اولویت خود دارد. 

احمد مخلص یوسف رئیس دوره ای اوآنا هم  گفت: در این نشست ما قصد داریم در رابطه با تعامل بیشتر با یکدیگر صحبت کنیم.
وی ادامه داد: این نشست در ادامه نشست سال 2008 است و در سال آینده نیز در با میزبانی آناتولی ترکیه در استانبول برگزار می شود.
مخلص یوسف افزود: اوآنا در سال 1361 با همکاری یونسکو تاسیس شده و آژانس های خبری مختلف هر ساله به دور هم جمع می شوند و اقدامات خود را مورد بررسی قرار می دهند. 
اتحادیه خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه 41 عضو دارد که در نشست امسال آن علاوه بر اعضای خبرگزاری صدای افغان(آوا) از افغانستان و دو خبرگزاری دیگر نیز به عنوان مهمانان ویژه حضور داشتند. 









خبرگزاری صدای افغان(آوا) اولین خبرگزاری غیر رسمی در افغانستان است که در حال حاضر علاوه بر افغانستان در کشورهای خارجی نیز نمایندگی دارد و خبرهای افغانستان و جهان را پوشش می دهد.
علاوه برخبرگزاری آوا، خبرگزاری‌های پی تی آی از هند، آنتارا از اندونزی، برناما از مالزی، ترند و آذرتاج از جمهوری آذربایجان، کیودو از ژاپن، ایتارتاس از روسیه، مونتسامه از مغولستان، آناتولی از ترکیه، شینهوا از چین، ونا از ویتنام، یونهاپ از کره جنوبی، تنا از تایلند وکونا از کویت نیز حاضران خارجی تهران هستند.
سازمان خبرگزاری‌های آسیا ـ اقیانوسیه سال 1961 با ابتکار یونسکو بنیان نهاده شد و هدف از تشکیل آن تضمین تبادل آزاد و مستقیم اطلاعات و اخبار در میان بنگاههای خبری منطقه‌ای است که بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده است.
مجمع عمومی اوآنا هر سه سال یکبار و نشست‌های کمیته‌های اجرای و فنی ـ خبری اوآنا سالیانه برگزار می‌شود. کمیته اجرایی 11 عضو دارد که پنج عضو در هیئت رئیسه آن هستند و شش عضو دیگر عادی هستند. گروه فنی ـ خبری هم 14 عضو دارد که 11 عضو آن را کمیته اجرایی و سه عضو دیگر را مجمع عمومی انتخاب می‌کند.
در حال حاضر 41 خبرگزاری از 33 کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه تاکنون به عضویت OANA درآمده‌اند و محدودیتی برای عضویت چند خبرگزاری از یک کشور به این سازمان وجود ندارد. به شرط اینکه نخستین خبرگزاری عضو با پیوستن دیگر خبرگزاری‌ها به آن موافقت کند.

https://avapress.com/vdcguy9q.ak9wu4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما