تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۵۳
کد مطلب : 154432
جوانان باید با پرداختن به مسائل روز جامعه از حالت انفعالی و رفتار منفعلانه خارج شوند

وحدت اسلامی از اصول و ارزشهای مورد تاکید پیامبراسلام(ص) بود
تعدادی از دانشجویان درحاشیه گفتمان علمی پژوهشی این هفته مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان که درکابل برگزار شد، بر پیروی ازکارکرد پیامبراسلام(ص) و مکتب امام صادق(ع) تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، گفتمان این هفته در مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل به موضوع " وحدت در سایه مکتب یا مکتب در سایه وحدت"اختصاص داشت.
درحاشیه این گفتمان سید حسین حسینی، یکی از دانشجویان به آوا، گفت پیامبر(ص) با نفی تعصبات ملی و نژادی و با استفاده از ظرفیت موجود جامعه و نقش موثر و سازنده‌ی برای تحقق وحدت اسلامی ایفا کرد .

وی افزود پیامبر خاتم ازاین طریق پایه های وحدت امت اسلامی را نهادینه کرد، با تحمل، مدارا و گذشت از مسایل شخصی بخاط رمصالح امت، وحدت اسلامی را تحقق بخشید.
حسینی گفت متاسفانه جریانات افراط گرا همچون تکفیری ها از یکسو ادعای مسلمانی و پیروی از پیامبر رحمت دارند و از دیگر سو به کشتار بی گناهان اعم از شیعه، سنی یا مسیحی می پردازند.
وی تاکیدکرد برخلاف باورهای این مدعیان دروغین که هیچ نشانی از حقیقت اسلام ندارند آئین محمدی دین اعتدال، اخلاق و پایبندی به ارزش های الهی و انسانی است.
به گفته حسینی وحدت اسلامی از اصول و ارزشهای مورد تاکید پیامبراسلام(ص) بوده است و از منظر او اقتدار همه جانبه‎ی مسلمانان در پرتوی وحدت و همبستگی در برابر دشمنان مشترک می باشد.
این دانشجوبا اشاره به مکتب امام صادق(ع) گفت امام صادق(ع) شیعه را از فضای احساسی و عاطفی خارج و وارد یک فضای فکری، فرهنگی و عقدیتی کرد، این امر سبب یک دگرگونی در مکتب اهل بیت(ع) شد.
وی با بیان اینکه شاگردان حضرت در جامعه پیرامون خود یک جریانسازی شکل می‌دهند و جریان ساز هستند افزود نیازی که جامعه ما دارد ایجاد فضای جریان ساز مثل آن زمان است.
درهمین حال سید علی حسینی، فارغ تحصیل دانشکده انجنیری دانشگاه هرات نیز به آوا، گفت پیام اعظم(ص) وحدت امت اسلامی را از راهبرد های بنیادین اقتدار امت اسلامی در تمام زمانها و مکانها دانسته است و برای برپای و تحقق بخشیدن آن تلاشهای فروانی نمودند.
وی علاوه کرد که اقتدار وعزت جامعه ای نو پای اسلامی درعصر رسالت براینده وحدت و راهکار های ارائه شده از سوی پیامبرخاتم(ص) بوده است.
موصوف تاکیدکرد که علاوه برگفتار های آن حضرت پیرامون ضرورت، اهمیت و فواید وحدت از سیره ای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیامبر(ص) بدست می آید که آن حضرت بینان گذار وحدت امت اسلامی در جامعه ای عربی آن زمان بوده است.
آقای حسینی نیز در مورد مکتب امام صادق به آوا، گفت جوانان با پیروی از موسس مکتب و مذهب شیعه باید وارد فضای جریانسازی شود یعنی از حالت انفعالی و رفتار منفعلانه خارج شوند و منتظر نباشد تا یک تهاجم یا شبهه ای ایجاد شود آن وقت گارد دفاعی بگیرند.
وی یکی از ویژگی های بارز مکتب امام صادق(ع) را تربیت شاگردان معتقد مقاوم و فدایی دین و مکتب دانست افزود کسی که وارد مکتب امام صادق(ع) شد شخصی است که به تمام معنا معتقد و در مبانی خودش مقاوم و تا آنجایی که لازم باشد فدایی دین و مکتب است این شاخصه بسیار مهمی است که ما می‌توانیم از شاگرد پروری امام برداشت کنیم.
درهمین حال سید علی اکبر حسینی، یکی دیگر از دانشجویان نیز به آوا، گفت دشمنان قسم خورده اسلام و مسلمین همواره با اتحاد و وحدت مسلمانان آشفته و نگرانند و با اجرای هر برنامه که باعث تقویت وحدت مسلمین می گردد، سخت مخالفت می کنند و هر چه صدای وحدت بین مسلمانان رساتر و گیراتر باشد، آزرده خاطر می شوند.
وی تصریح کرد که اتحاد و همبستگی و وحدت مسلمانان برای مستکبران گران تمام می شود لذا با ترفندهای مختلف بر سعی و تلاششان می افزایند تا شکافی بین صفوف مسلمین ایجاد کنند.
حسینی ابراز داشت که توهین به مقدسات خاص هر فرقه از فرقه های اسلامی و اهانت به مقدسات مشترک مسلمانان از طرف استکبار جهانی و صهیونیسم تغذیه می شود.
موصوف گفت لذا هوشیاری مسلمانان شیعه و سنی می طلبد تا با تمسک به دو اصل مهم اسلام و عمل به سیرت نبوی وحدت و اتحاد را حفظ کرده و به دام ایادی مستکبران نیافتند.
وی نیز در مورد کارکرد امام صادق(ع) صحبت نموده گفت دانشگاه امام صادق(علیه السلام) غنی ترین دانشگاه بود و دانشگاه های اسلامی نیز باید این دانشگاه را الگو قرار دهند.
به اساس گفته های سید علی اکبر حسینی اگر معارف امام صادق(علیه السلام) نبود فقه شیعه پویا نمی شد که بتواند به سوالات و شبهات روز پاسخ دهد.
وی دراخیر سخنان خود خاطرنشان کرد که زندگی آن امام عزیز سرشار از افتخارات و طاغوت زدایی و نشان دادن چهره اسلام ناب محمدی به سراسر جهان نمونه‌ای از این افتخارات است.

https://avapress.com/vdcgwt9qxak9nt4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما