تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۰
کد مطلب : 137332
بیماری فلج اطفال تا سال ۲۰۱۷ درافغانستان ریشه کن می شود

مسوولان وزارت صحت عامه می‏گویند که تا ختم سال ۲۰۱۷ بیماری پولیو (فلج اطفال) در افغانستان بطور کلی ریشه کن خواهد شد.
به گزارش خبری گزاری آوا، نشست خبری مشترک وزارت صحت عامه و سازمان صحی جهان امروز (یکشنبه) در کابل برگزار شد، در این نشست خبری، داکتر میوند احمدزی، مسوول برنامه ملی محو پولیو وزارت صحت عامه گفت که در سال ۲۰۱۶ وزارت صحت عامه دست آورد خوبی در جهت محو بیماری پولیو یا فلج اطفال در افغانستان داشته است.
به گفته وی، درسال ۲۰۱۷ میلادی ۹.۵ میلیون طفل زیر سن ۵ سال، در سراسر کشور واکسین ضد مرض پولیو خواهند شد.
احمدزی علاوه کرد که درسال ۲۰۱۶ میلادی ۱۳ واقعه پولیو در افغانستان دیده شد، در حالیکه سال ۲۰۱۵ میلادی ۲۰ واقعه درافغانستان وجود داشت.
احمدزی گفت که این ۱۳ واقعه تنها در ولسوالی‌های برمل ولایت کنر، شاه ولی کوت ولایت قندهار، نوزاد ولایت هلمند و چهار ولسوالی ولایت قندوز باقی مانده است.
او یاد آورشد که ازجمع ۳۹۹ ولسوالی کشور  در  ۳۹۷ ولسوالی در هفت ماه گذشته هیچ واقعه پولیو گزارش نشده است.
این مقام وزارت صحت افزد که قرار است فردا نخستین دور تطبیق واکسین پولیو درسال ۲۰۱۷ شروع شود که در این دور ۵.۶ میلیون طفل واکسین می شوند.
وی خاطرنشان کرده که دراین کمپاین بیش از ۵.۶ میلیون طفل برای جلوگیری از بیماری پولیو توسط ۳۰ هزار واکسیناتور آموزش دیده واکسین می شوند که این روند تا تاریخ ۱۵دلو سال روان ادامه دارد.
احمدزی تاکید کرد که وزارت صحت عامه با همکاری مالی و تخنیکی سازمان صحی جهان و اداره یونیسف فردا نخستین درو کمپاین معافیت دهی سال ۲۰۱۷را در برخی مناطق افغانستان راه اندازی می نماید.
وی خاطر نشان کرده که دراین کمپاین بیش از ۵.۶میلیون طفل برای جلوگیری از بیماری پولیو توسط ۳۰ هزار واکسیناتور آموزش دیده واکسین می شوند که این روند تا تاریخ ۱۵دلو ادامه دارد.
همچنان داکتر ملیسا کورکوم؛ مسوول اداره یونیسف در بخش مبازره با بیماری پولیو در این نشست خبری گفت ما به همکاری حکومت افغانستان ضرورت داریم تا برای از بین بردن این مرض تلاش نماییم.
وی تصریح کرد که در برخی از مناطق که به دلیل ناامنی ها و مهاجرت های شهروندان افغانستان به پاکستان به مدت یک سال این شهروندان از واکسین بازمانده اند.
موصوف افزود که افغانستان آنقدر هم به محو پولیو نزدیک نشده و هنوز هم همکاری و تلاش بیشتر در این عرصه نیاز است تا به طور کلی محو شود.
خانم کورکوم، علاوه کرد که زمانی که ما برای محو بیماری پولیو در افغانستان آغاز به کار کردیم، خیلی ها به این بیماری مبتلا بودند و اکنون بیماری پولیو درساحه های محدود افغانستان باقی مانده است.

https://avapress.com/vdcgwu9qxak9ww4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما