تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۷
کد مطلب : 104220
تصویربردار تلویزیون میترا درگذشت
زبیر حاتمی، تصویربردار تلویزیون میترا که در حمله تروریستی به مرکز فرهنگی فرانسه زخمی شده بود، شب قبل درگذشت.

به‌گزارش خبرگزاری آوا، زبیر ۲۳ ساله روز پنجشنبه (بیست قوس) برای پوشش تیاتر «تپش قلب؛ پس‌از انفجار» به مرکز فرهنگی فرانسه در لیسه استقلال کابل رفته بود.

یک بمب‌گذار انتحاری در محل نمایش تیاتر در مرکز فرهنگی فرانسه در لیسه استقلال خود را منفجر کرد. در این حمله یک تبعه خارجی کشته و ده فرد ملکی زخم برداشتند.

این حمله زمانی صورت گرفت که نمایش تیاتر با عنوان "تپش قلب؛ سکوت پس از انفجار" در حال اجرا بود که در آن، یک صحنه پس از انفجار انتحاری در حال نمایش بود.

گروه طالبان مسوولیت این حمله را به عهده گرفته است. این گروه با نشر اطلاعیه‌ای گفته که این حمله در پاسخ به توهین و به مزاح گرفتن "حملات استشهادی" صورت گرفته است.

خبر درگذشت زبیر در شبکه‌های اجتماعی بازداشت گسترده داشته است. کاربران شبکه‌های اجتماعی با گذاشتن عکس‌های زبیر و پیام‌های تسلیت با خانواده‌ و دوستانش غم‌شریکی کرده‌اند.

کریم عزیزی، یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته است:" من از شرکت ناسا خواهش می‌کنم تا دیگر جلوی هیچ شهاب سنگی را نگیرید. ما دیگر تحمل این را نداریم که هر روز عزیزان خود را این چنین ببینیم و بدتر از همه اینکه به‌دست انسان نماها کشته شوند."

نظری پریانی، روزنامه‌نگار کشور در فیس‌بوک خود نوشته:" اشک هایم امروز با شنیدن خبر درگذشت این جوان زیبا و درخشان ریخت و سینه ام سوحتن گرفت.

آقای پریانی نگاشته است:" این جوان زیبا روی و خوش اخلاق بارها در معیت یکی از همکارانش برای انجام مصاحبه به دفتر من آمده بود. او دارای اخلاق عالی، قلب پاک و مملو از احترام می بود. او سرانجام درگذشت و به جاودانگان پیوست."

نی، حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان با انتشار اطلاعیه گفته احمد زبیر که از ناحیه شکم به شدت زخمی شده بود، بعد از ده روز در کما، دیشب درگذشت.

این نهاد از حکومت خواسته که طراحان اصلی حمله به مرکز فرهنگی فرانسه را شناسایی و نابود کند.

در جریان یک دهه اخیر، ۴۷ خبرنگار داخلی و خارجی در افغانستان جان های شان را از دست داده اند و ۴۵۰ حادثه خشونت‌بار علیه خبرنگاران به ثبت رسیده‌است.

از میان ۴۵۰ خشونت علیه خبرنگاران، ۲۰۰ مورد آن توسط نهادهای دولتی کشور صورت گرفته است و متباقی از سوی طالبان و افراد مسلح غیر مسوول انجام شده است.

نهادهای مدافع خبرنگاران بارها از حکومت خواسته اند که به پرونده قتل خبرنگاران رسیدگی کند، اما تاکنون هیچ پرونده خشونت علیه خبرنگاران بررسی نشده است.
https://avapress.com/vdcgxt9qzak9zx4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما