تاریخ انتشار :جمعه ۸ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۲
کد مطلب : 107623
اصلاحات نظام انتخاباتی بعد از تکمیل کابینه انجام می شود
مجیب الرحمان رحیمی، سخنگوی ریاست اجرایی حکومت وحدت ملی می گوید که اصلاحات در نظام انتخاباتی بعد از تکمیل کابینه دولت انجام خواهد شد.
او می گوید که حکومت، نهادهای مدنی و جامعه جهانی برای اصلاح نظام انتخاباتی توافق نظر و اجماع کامل دارند.
سخنگوی ریاست اجرایی به خبرگزاری صدای افغان(آوا) گفت که رایزنی و مشوره های لازم در این زمینه میان تیم های انتخاباتی صورت گرفته، اما تا اکنون گام های عملی برداشته نشده است.
وی اظهار کرد که درین زمینه توافق نظر و اجماع لازم وجود دارد و این کمیسیون به زودی با صدور فرمانی از سوی ریاست جمهور ایجاد خواهد شد.
در همین حال دیدبان انتخابات افغانستان اصلاح نظام انتخاباتی را یک پروسه فنی می داند و اعمال هر نوع سلیقه های سیاسی در این پروسه را خطرناک و مشکل آفرین می داند.
کمیسیون اصلاح انتخاباتی که در توافقنامه سیاسی تشکیل حکومت وحدت ملی روی آن تاکید شد؛ می بایست هرچه زودتر و بر اساس فرمان ریاست جمهوری تشکیل می شد.
اما اکنون مجیب الرحمان رحیمی سخنگوی ریاست اجرایی می گوید که بر اساس توافقات اخیر رهبران حکومت، این کمیسیون بعد از معرفی و تکمیل اعضای کابینه تشکیل خواهد شد.
مجیب الرحمان رحیمی، سخنگوی ریاست اجرایی گفت که "تا هنوز تلاش هایی که صورت گرفته در حد مشورت و رایزنی بوده است."
به گفته وی، ریاست جمهوری، ریاست اجراییه، جامعه جهانی و نهادهای جامعه مدنی به یک صدا از این داعیه حمایت می کنند که در نظام انتخاباتی و یا در قانون انتخابات افغانستان و هم چنان در نهادهای مدیریت کننده انتخابات باید تغییرات بنیادی پیش از برگزاری هر انتخاباتی ایجاد شود.
در همین حال، اما موسسه ی دیدبان انتخابات افغانستان نگرانست که تاخیر زیاد در این زمینه، مشکلات در پروسه اصلاح سیستم و نهادهای انتخاباتی را بیشتر خواهد کرد.
این نهاد، همچنین تاکید دارد که پروسه اصلاح انتخاباتی یک پروسه ی فنی است و سلیقه های سیاسی نباید در آن دخالت کند.
حضور نهادهای مدنی در ترکیب کمیسیون اصلاح انتخاباتی از پیشنهادهای دیگری است که این نهاد روی آن تاکید دارد.
موضوعی که مقام های حکومت وحدت ملی نیز اطمینان می دهد که اعضای نهادهای مدنی در ترکیب این کمیسیون شامل خواهند بود.
محمود شاه مل، عضو دیدبان انتخابات افغانستان می گوید که به اصلاح انتخاباتی باید زیاد از دید فنی به این پروسه باید دیده شود نه دید سیاسی.
وی خاطر نشان کرد که نگرانی ما اینست که اگر دید سیاسی در تشکیل کمیسیون اصلاح انتخاباتی غالب باشد، مدیریت پروسه اصلاحات انتخاباتی را با مشکل روبروی خواهد شد.
وی بر این باور است که در ارتباط به نقش جامعه مدنی در ترکیب کمیسیون اصلاح انتخاباتی باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
بنیاد انتخابات افغانستان برای تحکیم شفافیت و سلامت انتخابات در کوتاه مدت، تهیه لیست رای دهندگان، تعدیل در کار شیوه ها و تغییر در ساختار کمیسیون های انتخاباتی را به عنوان راهکارهای لازم پیشنهاد می کند.
نگرانی از تاخیر برای تشکیل کمیسیون اصلاح انتخاباتی در حالی است که تا برگزاری انتخابات پارلمانی در بهار سال آینده خورشیدی زمانی زیادی باقی نمانده است.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcgxu9qwak9z34.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما