تاریخ انتشار :چهارشنبه ۷ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۰
کد مطلب : 131293
داستان عاشورایی باید با استفاده از ظرفیتها  به دنبال باز آفرینی باشد

نشست علمی- تخصصی «داستان عاشورایی(بازنویسی یا بازآفرینی)» توسط «خانه‎ی مولانا» و با همکاری «بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان» در تهران برگزار شد.


 به گزارش خبرگزاری آوا، سید احمد مدقق (دبیر چهارمین کنگره‎ی واژه‎های تشنه)  با اشاره به پیشینه‎ی این کنگره و اختصاص یافتن چهارمین دوره‎ی آن به «داستان عاشورایی» گفت: نشست تخصصی «داستان عاشورایی»  یکی از برنامه‎های دبیرخانه‎ی کنگره  غنی کرذن داستان‎های عاشورایی  است.


ابراهیم اکبری(دیزگاه) نیز به عنوان نخستین کارشناس این نشست  به وجوه گوناگون عاشورا اشاره کرد و اظهار داشت: داستان‎نویس برای استفاده مناسب و درست از ظرفیت‎های عاشورا در داستان، لازم است به اهداف قیام عاشورا، مردم‎شناسی کوفه، یزیدیانی که با امام حسین(ع) جنگیدند، بازماندگان عاشورا، انتقام‎گیرندگان عاشورا و عزاداران عاشورا در طول تاریخ توجه داشته باشد و «کهن الگوهای عاشورایی» را بشناسد و استفاده کند.


 در  ادامه سیدمرتضی حسینی شاهترابی با بیان اینکه عاشورا یک رخداد تاریخی است عنوان کرد:  داستان‎نویسان می‎توانند با بازآفرینی داستان عاشورایی در ژانرهای «تاریخی»، «تاریخ جایگزین» و «فراداستان تاریخی» داستان‎های عاشورایی بیافرینند، اما به دلایل متعدد و متفاوت چنین چیزی کمتر اتفاق افتاده است.


«مجید قیصری» یکی دیگر  از  کارشناسان این نشست با اشاره به ظرفیت‎های عاشورا و کم‎توجهی و غفلت داستان‎نویسان نسبت به این ظرفیت خاطر  نشان ساخت: یکی از مطالب مهم در «داستان‎ عاشورایی» که می‎تواند به نویسندگان کمک کند، آیین‎ها، اسطوره‎ها و کهن الگوهاست که لازم است توسط محققان و پژوهشگران استخراج شده و در اختیار داستان‎نویسان قرار گیرد.

وی گفت: بازنویسی گرچه امری متداول و لازم است، اما به عنوان یک امر خلاقانه و فعالیت داستان‎نویسی در حوزه ی داستان عاشورایی محسوب نمی‎شود چرا که داستان عاشورایی باید به دنبال بازآفرینی باشد.

https://avapress.com/vdcgyq9qwak9wx4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما