تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۵
کد مطلب : 127694
نبود کانالیزاسیون معیاری در کابل و خطرات صحی که باشندگان کابل را تهدید می کند

کابل یگانه پایتختی است که سیستم کانالیزاسیون منظم ندارد و ساختمان های آن به شکل معیاری ساخته نشده است. بر اساس احصائیه ها در حال حاضر در شهر کابل بیش از ۵ میلیون نفر زندگی می کنند.
به گزارش خبرگزاری آوا، شهروندان کابل میگویند که ساخت و ساز بلند منزل ها در شهر مردم را با مشکلات جدی آلودگی هوا مواجه ساخته است، و در فصل های مختلف سال شهروندان با امراض گوناگون تنفسی و ساری دست و پنجه نرم می کنند.
آنان می گویند که ساخت و ساز ساختمان ها بدون کانالیزاسیون برای همسایه ها مشکلات زیادی ایجاد کرده است، این باشندگان کابل از نهادهای مربوط به خصوص شهرداری کابل می خواهند که در زمینه جلوگیری از اعمار این بلند منزل ها در مناطق مسکونی اقدامات جدی را روی دست گیرند.
این شهروندان می گویند که هر پروژه ساختمان که قرار باشد، آغاز به کار کند باید راپور ارزیابی محیط زیستی آن تهیه گردد که بدون تهیه این راپور اجازه آغاز کار ساختمانی داده نمی شود. اما با تاسف که درافغانستان این چنین چیزی وجود ندارد و اگر وجود هم دارد، توجه صورت نمی گیرد.
این شهروندان به این عقیده اند که اگر مسوولین با صداقت کار کنند، این همه مشکلات رفع خواهد شد، اما مسوولین با صداقت کار نمی کنند.
این شهروندان همچنان تاکید می کنند که باید اولتر از همه در مورد کانالیزاسیون شهر کار صورت بگیرد.
شهروندان کابل به این باوراند که شهرداری کابل توان جلوگیری از ساخت بلند منزل ها را ندارد، چون اکثر این بلند منزل ها از افراد زورمند و یا هم افراد با نفوذ می باشد.
مردم کابل و مقامات حکومتی افغانستان نگران اند که اگر سیستم کانالیزاسیون در شهر کابل ساخته نشود، در چند سال آینده شهر کابل به مشکل کمبود آب صحی مواجه خواهد شد.
طی ۱۵ سال گذشته ده ها شهرک رهایشی و ساختمان های جدید اعمار شده است اما تمامی این شهرک فاقد کانالیزاسیون می باشند. تمام این شهرک ها و ساختمان ها با حفر چاه های فاضل آب (سپتیک) مشکلات موجود را حل می کنند که به گفته مختصصین این کار در آینده به ضرر کشور می باشد.
الیاس ابدالی یکتن از شهروندان کابل می گوید: اینجا که چاهای سپتیک را در زمین می سازند مواد در آنجا جمع می شوند و چند ماه در آنجا باقی می ماند. این آبهای گندیده به قسمت های دیگر زمین سرایت کرده و تمام آب های زمینی را آلوده می سازد که باعث ایجاد مریضی های مختلف به مردم می شود. حکومت باید برای این آب ها کانالیزاسیون بسازد تا دورتر از شهر به زمین های زراعتی و یا به دشت ها بریزد و آب و هوا را آلوده نسازد.
هر چند طی ۱۴ سال گذشته میلیاردها دالر به افغانستان کمک شده، اما هنوز هم شهر کابل از سیستم کانالیزاسیون معیاری برخوردار نیست.
انجنیر عبدالتواب احمدی، رییس تنظیف شهرداری کابل در این مورد گفت، کسانی که تعمیر و بلند منزل می سازند، در شهرداری کابل تمام مراحل قانونی آن مطابق به مقرره اسکان شهرداری طی می شود، اما اینکه بعداً تخلف می کنند، قانون از آنها خواهد پرسید.
احمدی ازکسانی بلند منزل می سازند، خواست که در هنگام ساخت بلند منزل رهنمایی های شهرداری را درنظربگیرند تا بعدها با مشکلات موجه نشوند.
وی افزود شهرداری کابل نظارت و بررسی جدی به هدف جلوگیری از ساخت و ساز غیر قانونی ساختمان های و بلند منزل در شهرکابل را دارد.
به اساس گزارش ها طی چند سال گذشته بیش از چهار میلیون جریب زمین در کشور غصب شده که در بیشتر این زمین ها، شهرک های رهایشی بدون ماسترپلان شهری ساخته شده است.
این در حالی است که به باور آگاهان اگر شرایط به همین گونه ادامه پیدا کند تمام آب های زیر زمینی شهر کابل آلوده با مواد فاضله می شود و مردم با کمبود آب صحی مواجه خواهند شد.
https://avapress.com/vdcgyu9qtak9x34.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما