تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۳۱
کد مطلب : 119594
انستیتوت مطالعات استراتیژیک افغانستان:

گروه های ستیزه جو در جنگ اطلاعاتی از داعش تقلید میکند

گروه های ستیزه جو در جنگ اطلاعاتی از داعش تقلید میکند
 انستیتوت مطالعات استراتیژیک افغانستان میگوید که گروه های ستیزه جو در افغانستان از مهارت های رسانه ای گروه تروریستی داعش در جنگ اطلاعاتی تقلید می کنند. 

این انستیتوت گزارشی را تحت عنوان "رسانه های اجتماعی و بیان روایت های افراطی در افغانستان" به نشر رسانید که در آن از تقلید گروه های ستیزه جو از مهارت های رسانه ای گروه داعش در جنگ اطلاعاتی خبر داده شده است. 

نجیب شریفی، پژوهشگر انستیتوت مطالعات استراتیژیک افغانستان می گوید که در شبکه های اجتماعی دو گروه ستیزه جو و صلح طلب روند افراط گرایی از گروه تروریستی داعش الهام می گیرند و در روند جنگ اطلاعاتی از آنان تقلید می کنند. 

آقای شریفی افزود: طالبان، حزب اسلامی و داعش گروه های ستیزه جویی هستند که درصدد براندازی نظام اند و گروه های صلح جو موافق نظام اما مخالف تهاجم فرهنگی غرب در کشور می باشند. 

وی ادامه داد که گروه های صلح جو با اندیشه های خود کمک فراوانی به جریان های افراطی ستیزه جویانه می کنند.
 
انستیتوت مطالعات استراتیژیک افغانستان از جمعیت اصلاح و حزب التحریر به عنوان گروه های صلح جو نام برد که کمک به جریان های افراطی ستیزه جویانه می کنند. 

محمد عرفانی دیگر پژوهشگر این انستیتوت هنگام نشر این گزارش گفت: برخی از اعضای شورای علما نیز با انتشار ویدیوهای سخنرانی شان در شبکه های اجتماعی افراط گرایی را تقویت می کنند. 

آقای عرفانی افزود: این سخنرانانی ها در مجامع عمومی ایراد می شود که حملات انتحاری را توجیه می کند و نیروهای خارجی را کافر و اشغالگر می خواند. 

به گفته او نشر این سخنرانانی ها در شبکه های اجتماعی نیز افراط گرایی را رشد می دهد. 

از سوی دیگر گزارش انستیتوت مطالعات استراتیژیک افغانستان نشان می دهد که اکثر اعضا و هواداران جریان های افراطی با حساب های جعلی و مستعار وارد شبکه های اجتماعی می شوند و تبلیغات اندیشه های خود را می کنند. 

در گزارش آمده است که عده ای دیگر از هواداران گروه های افراطی نیز با انتشار کلیپ های کلیشه ای زن و مرد (کسانی که در مقابل دولت و نیروهای خارجی جنگید؛ مرد و کسانی که موافق باشند؛ زن) و عده ای دیگر نیز با تغییر زنگ های تلفون همراه (آهنگ های طالبانی) اقدام به نشر اندیشه افراط گرایانه می کند. 

پژوهشگران انستیتوت مطالعات استراتیژیک می گویند که هرچند گروه های ستیزه جو از شبکه اجتماعی استفاده خوبی می کنند اما جایگاه خوبی در میان افراد جامعه ندارد. 

نجیب شریفی در این مورد گفت: به طور نمونه شبکه های متعدل اجتماعی طرفداران زیادی - تاحدود یک میلیون مخاطب دارد، اما شبکه های اجتماعی مربوط به جریان های افراطی بیش از ۱۰۰ هزار مخاطب ندارد. 

این انستیتوت برای مقابله با رشد افراط گرایی به دولت پیشنهاد می کند که با طرف های ذی نفع یک مشوره بزرگ در نظر بگیرد، برای قانونمند سازی شبکه های اجتماعی با تمامی گروه ها و فعالان اجتماعی و رسانه ای ملاقات کند تا آزادی بیان خدشه دار نشود، سیم کارت های موبایل را ثبت کند و به کارگیری طرح های فوری و هماهنگ برای مقابله با روایت های افراط گرایانه قومی و قطب بندی های سیاسی روی دست بگیرد. 

همچنین به جامعه جهانی نیز پیشنهاد کرد که از دولت، افراد مستقل، جامعه جهانی در مبارزه با افراط گرایی پشتیبانی کند و در افزایش همگرایی بین اقوام و مذاهب افغانستان تلاش کند. 

گفتنی است که پژوهشگران این گزارش ۸۸ صفحه ای در مدت ده ماه در ولایت های بلخ، هرات، کابل و ننگرهار روی شبکه های اجتماعی و کاربران آن تمرکز کرده است.
https://avapress.com/vdcgyy9qtak9qn4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما