تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۵
کد مطلب : 137800
با هدفمندی و آرمان بلند، مرزهای جدایی را در نوردید و متحد شوید

سفیر افغانستان در تهران گفت: استعداد در بین افغانستانی ها چه در کشور و چه در نسل مهاجر در حال شکوفا شدن است. ما باید با هدفمندی و آرمان بلند، پیام "هرکجا مرز کشیدند، شما پل بزنید" را از قریه به شهر ها و بعد در منطقه و سطح جهان برسانیم. آن موقع تمام مشکلات ما حل خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری آوا ، داکتر نصیر احمد نور ؛ سفیر کبیر افغانستان در ایران ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در جمع ادیبان و فرهنگیان دو کشور گفت: کشور ما امروز به افراد فرهیخته ای نیاز دارد که هر کجا جدایی دیدند مرزها را بشکنند و با هم یکی شوند. این وظیفه شاعران و نویسندگان ماست که همیاری و همزیستی را به وجود آورند و سعی کنند این رسالت را به درستی انجام دهند. آن موقع است که تمام مشکلات ما حل خواهد شد.

داکتر نور عنوان کرد: اگر ما با این دید پیش برویم که تبعیض و نژاد پرستی را سرلوحه خویش قرار دهیم، مشکلات ما دو چندان می شود.

سفیر کشور اضافه کرد: همه ما باید از پیامبرمان که عرب و عجم و سیاه و سفید را در یک نظر می دیدند پیروی کنیم. خیر خود را در خیر همسایه خود بدانیم و به فکر جامعه بشری باشیم.

به باور وی ، ظاهرا در حال حاضر جامعه بین المللی از دموکراسی ، مردم سالاری و مبارزه با تبعیض سخن می گوید. ما باید از این فرصتها به بهترین نحو استفاده کنیم. چون فرصتهای تاریخی دیگر تکرار نمی شوند.

او اضافه کرد: از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران که شاعر برجسته افغانستانی آقای محمد کاظم کاظمی را به عنوان دبیر یکی از بزرگترین فستیوال های ادبی ایران برگزید، تشکر میکنم و این را گام برجسته ای در عرصه همدلی فرهنگ دو ملت می دانم.

محمد سرور رجایی دبیر محفل یازدهمین جشنواره شعر فجر ویژه شاعران افغانستانی، گفت: این محفل به همت خانه ادبیات افغانستان در تهران و همچنین بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان که نگاه مثبت و خیراندیش به ادبیات افغانستان دارد، برگزار شده است و ما این نشست های صمیمانه را مرهون زحمات ایشان می دانیم.

وی افزود: انتخاب آقای کاظمی شاعر توانای افغانستانی به عنوان دبیر علمی جشنواره شعر فجر، برای جامعه ادبی ما اتفاق مبارکی است که سبب همدلی بیشتر بین دو کشور افغانستان و ایران خواهد شد.

نامبرده علاوه کرد: این ارتباط و همدلی ما از شعر و داستان آغاز شد ولی حالا به موسیقی، خوشنویسی، عکاسی و ... هم رسیده است و هنرمندان ما بیش از پیش با یکدیگر رفیق و مانوس شده اند.

محمد جواد محقق، عضو هیات علمی جشنواره شعر فجر و معاون بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در این مراسم گفت: جشنواره شعر فجر هر ساله در حوزه کودک و بزرگسال و همچنین در مورد شعر و نقدهای نوشته شده در ولایتهای مختلف ایران حدودا ۱۰ محفل دارد که ۲ محفل آن مختص افغانستان می باشد.

او تاکید کرد: انتخاب آقای کاظمی به عنوان دبیر علمی جشنواره فجر ایرانیان، تنها به همت بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نبود بلکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران هم با در نظر داشت توانایی ایشان در حوزه ادبیات این انتخاب را تایید کردند.

صلح پرس نوشت: در پایان مراسم هم داکتر عفت مستشارنیا استاد دانشگاه و همسر داکتر محمد سرور مولایی، چند صفحه از کتاب "عایشه درانی" را که به تازگی به چاپ رسانیده اند، قرائت نمود و چند تن از شاعران افغانستانی و ایرانی به خوانش شعر پرداختند.

https://avapress.com/vdcgzu9qzak9w74.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما