تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۵۶
کد مطلب : 100701
طالبان از مخالفان مسلح تا مخالفان سیاسی
سناتوران در نشست دیروز خود از رئیس جمهور احمدزی خواستند تا بین مخالفان مسلح و مخالفان سیاسی دولت تفاوت قائل شود .
به گزارش خبرگزاری آوا، رئیس جمهور احمدزی در روز تجلیل از روز معلم، مخالفان مسلح دولت را "مخالفان سیاسی" خطاب کرد و از آنان خواست که به صلح بپیوندند و مانع رفتن فرزندان شان به مکتب نشوند .
مخالفان سیاسی (اپوزیسیون) به افراد و نهادهای مخالف نظام حاکم اطلاق می شود که در اصل با نظام حکومت مخالفت ندارند بلکه با سیاست‌های دولت موافق نیستند و آن را ناکارآمد می دانند .
مخالف سیاسی خواندن طالب این ذهنیت را ایجاد می کند که این گروه که دستش به خون کودک، جوان، زن و مرد این سرزمین آغشته است، دیگر مستوجب نبرد مسلحانه و واکنش نظامی نمی باشند .
پیش از این رئیس جمهور در سخنان خود در عید قربان خاطر نشان کرده بود که حکومت وحدت ملی برای دستیابی به یک صلح پایدار، تلاش خواهد کرد و دسترسی به صلح پایدار تنها با پیگیری و تلاشهای مستمر میسر خواهد شد .
وی در پیام عیدی خود بر خلاف حامد کرزی که مصرانه از طالبان و دیگر گروه های مسلح مخالف دولت می خواست، سلاح به زمین بگذارند و به روند صلح بپیوندند، از آنها، برای پیوستن به صلح و به زمین گذاشتن سلاح دعوت نکرد .
او گفت: به "مخالفان مسلح" با صراحت اعلام می‌کنم که جنگ راه حل نیست .
این تغییر گفتار رئیس جمهور خطاب قرار دادن طالبان با اصطلاح مخالفان سیاسی پس از حدود سه هفته نشان دهنده ی این نکته است که احمدزی نیز در راه برقراری صلح پا جای پای کرزی می گذارد .
رئیس جمهور سابق کشور نیز در دوران زمامداری خود القاب گوناگونی از برادران ناراضی گرفته تا مخالفان مسلح را برای طالبان به کار می برد و زمانی هم در واکنش به رسانه های خارجی از طالبان به عنوان شورشی یاد می کردند، اعضای این گروه را تروریست خواند و گفت اگر اینها شورشی هستند دیگر نیاز به حضور نیروهای خارجی نیست و موضوع یک مساله داخلی افغانستان می باشد .
به باور کارشناسان علوم سیاسی، خطاب قرار دادن طالبان از سوی رئیس جمهور به عنوان مخالفان سیاسی اعضای این گروه را از تمام جرم و جنایاتی که در حق مردم بیگناه ما در سالیان متمادی از دوران حاکمیتشان تا امروز انجام داده اند، تبرئه می کند که این خود با شعار حکومت وحدت ملی که بر برقراری عدالت تاکید دارد در منافات می باشد .
رویکرد و عملکرد گروه طالبان مصداق مخالفان مسلح دولت افغانستان می باشد چرا که طی سیزده سال گذشته به هر دعوت سیاسی برای مذاکره با انفجار، انتحار و اقدامات مسلحانه پاسخ داده اند و این مبین این است که دولت جدید تجربیات دولت گذشته را در این زمینه نادیده گرفته و درصدد تجربه سیاست های ناکام دولت کرزی در روند صلح بر آمده است، سیاستی که بنیان آن بر دعوت، فراخوان، تضرع ، زاری و در یک کلمه موضع ضعف استوار بود و ره به جایی نبرد.
https://avapress.com/vdcgzz9qqak9zu4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما