تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۱۵
کد مطلب : 98876
از روز جهانی حفاظت از لایه اوزون در مزارشریف تجلیل به عمل آمد
امروز از ۱۶سپتمبر روز جهانی حفاظت از لایه اوزون از سوی اداره ملی حفاظت از محیط زیست کشور در ولایت بلخ تجلیل به عمل آمد
این مراسم با حضور معین مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست، رؤسای ادارات حفاظت از محیط زیست ولایات زون شمال و مسئولین محلی بلخ در شهر مزارشریف دایر گردید و اشتراک کنندگان پیرامون اهمیت حفاظت از محیط زیست و لایه اوزون بحث و تبادل نظر کردند.
احمد صمیم؛ مسئول برنامه های اداره ملی حفاظت از محیط زیست کشور طی سخنانی گفت: ولایت بلخ از جمله ولایات سرحدی در کشور می باشد که از سرحدات این ولایت مواد سوختی وارد کشور می شود که برای جلوگیری از ورود مواد مضر و مخرب نیاز است تا به مسئولین آگاهی دهی دقیق صورت گیرد.
وی افزود: این سمینار یک روزه که قبلا در ولایت هرات نیز برگزار گردیده با هدف بیان اهمیت حفاظت از لایه اوزون، نقش مردم و مسئولین در حفاظت از لایه اوزون، عوامل تخریب این لایه، ارائه برنامه ها و دستآوردهای اداره ملی حفاظت از لایه اوزون برگزار گردیده است.
در همین حال انجنیر غلام محمد ملک یار؛ معین مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان گفت: افغانستان از جمله کشورهایی می باشد که در آسیب رساندن به لایه اوزون دخالتی نداشته اما از جمله کشورهای آسیب پذیر بوده و از این موضوع متأثر شده است.
وی افزود: افغانستان یکی از اعضای گروه ۱۹۰ کشوری پروتوکل مونتریال می باشد که بنابر این متعهد است که در قسمت صفرسازی گازهای مضری که در تغییر اقلیم و تخریب لایه اوزون رول دارد همکاری نماید.
ملک یار بیان کرد: در جهت صفرسازی واردات گازهای مخرب به کشور کارهایی صورت گرفته اما به دلیل باز بودن سرحدات کشور جلوگیری و کنترول از واردات این گازها غیر ممکن می باشد.
وی افزود: اداره ملی محیط زیست و اداره ملی اوزون برای جلوگیری از ورود این گازها، بیش از ۱۰۰ تَن از کارمندان گمرکات سرحدی کشور را آموزش داده و وسایل مورد نیاز شناسایی این گازها را در دسترس این کارمندان قرار داده اند.
معین مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان گفت: به دلیل تلاشهای صورت گرفته در این راستا، افغانستان توانسته است که تاکنون ۳جایزه را از بین ۱۹۷ کشور عضو به دست بیاورد.
ملک یار افزود: آنان در نظر دارند تا در سطح شهرهای پرنفوس با گسترش فرش نباتی جلوی معلق شدن ذرات گرد و غبار را گرفته و از این طریق از فرار سرمایه ها که به خاطر خرید ادویه های طبی برای تداوی شهروندان از خارج کشور خریده می شود جلوگیری کنند .
به گفته او، در نتیجه تلاشها و آگاهی دهی های صورت گرفته، آلودگی هوا در نقاط مختلف کشور مخصوصا در سطح شهرها نسبت به ۴سال گذشته کاهش یافته اما قناعت بخش نیست.
https://avapress.com/vdch-6nw.23n6qdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما