تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ جدی ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۴۷
کد مطلب : 56296
مولوی سیدعمرهاشمی درمراسم چهلمین روزدرگذشت مرحوم سوما:

داکتر سوما قبل از آنکه یک شیعه باشد یک مسلمان بود و در راه وحدت مسلمان ها تلاش می کرد

عکس آرشیف
عکس آرشیف
از چهلمین روز درگذشت مرحوم مغفور میر ابوالقاسم سوما تجلیل گردید.
این مراسم با شرکت صدها تن، از شهر های مختلف المان در مرکز فرهنگی اسلامی افغانستان(مسجد بلال ) برگزار شد و در ابتدای مراسم مولوی سید عمر هاشمی، امام جماعت مسجد مهاجرین در هامبورگ طی سخنان کوتاهی گفت: داکتر سوما قبل از آنکه یک شیعه باشد یک مسلمان بود و در راه وحدت مسلمان ها تلاش می کرد. او خدمات زیادی را برای جهاد و مجاهدین افغانستان نمود و از رهبران جهاد و مجروحین جنگ دعوت به عمل آورد. من در طول سالهایی که با داکتر سوما آشنا بودم او را اینگونه دیدم و متاسف بودم که در مراسم ترحیم او در هامبورگ نبودم و نتوانستم شرکت نمایم. امروز وظیفه دانستم که از آن مرحوم یادی بکنم و مراتب تسلیت خود را به خانواده وبستگان او ابراز نموده و برای داکتر سوما از درگاه پروردگار طلب مغفرت نمایم. 

در ادامه مراسم قاریان محترم
قرآن به تلاوت آیات نورانی قرآن کریم پرداخته و در ختم مراسم ابتدا اقای سیدرضی معلم زاده از طرف خانواده مرحوم سوما از شرکت حضار که از راه های دور و نزدیک آمده بودند تشکر نموده و اضافه نمود: دنیا جای ماندن نیست بلکه محلی برای رفتن است. ما با اختیار خود نه به دنیا آمده ایم و نه از دنیا می رویم. نه آمدن در اختیار ما است و نه رفتن ( من به خود نامدم اینجا که به خود باز روم - آنکه آورد مرا باز برد تا وطنم ) وطن جای دیگری است و آرامش هم جای دیگری است.) مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک - دو سه روزی قفسی ساخته اند از بدنم ) تنها چیزی که در اختیار ما است چگونه زیستن و چگونه رفتن است . 

رحلت کسانی چون مرحوم سوما از دو جهت باعث تاسف می شود: جهت اول فقدان خود آنها است و جهت دوم و مصیبت بزرگتر اینست که آنها با رفتن شان بخشی از فرهنگ و ارزش را نیز با خود می برند. همان مفاهیم ارزشمندی که با آن زندگی کرده اند و خو گرفته اند، مصدر خیر و خدمت شده اند و از آن با جدیت، صیانت و پاسداری نموده اند. 

رسیدگی به مشکلات دیگران، تنها خود را و منافع خود را ندیدن، در جهت منافع مردم قدم گذاشتن، وفای به عهد و پیمان، مردانه زیستن،
احترام به بزرگان، نکوداشت و احترام والدین، حرمت گزاری به دوست و رفیق و در نظر گرفتن حق برای آن ها از جمله همین مفاهیم ارزشمندی است که مرحوم سوما و امثال آن میراث دار آن بوده اند و هستند و اتفاقا، فرهنگ فرد و اقتصاد محور و جامعه مادی گرای غرب با تمام امکاناتی که از آن برخوردارهستند از نبود این مفاهیم ارزشمند، رنج می برند و به همین دلیل فرزندان ما در این دیار با این ارزش ها تا حدود زیادی بیگانه هستند و این دلیل دیگری است که از شخصیت هایی مثل مرحوم مغفور میر ابوالقاسم سوما باید تجلیل کرد و ارج گذاشت. 

سخنران آخر مراسم، حجت الاسلام والمسلمین آقای حیدری، امام مسجد بلال بود‍. ایشان در ضمن تفسیر آیاتی از کلام الله مجید خاطر نشان کرد که در روایت آمده است که اگر می خواهی کسی را خوب بشناسی با او همسفر شو. اتفاقا اینجانب این توفیق را داشته ام که چند سال پیش سفر حج را با سید بزرگوار مرحوم مغفور آقای سوما مشرف شوم. او انسان متواضع، خوش اخلاق و خدمت گزار بود. در مورد او در همین مکان و در روز ترحیم آن عزیز به تفصیل صحبت شد. انسان ها از دنیا می روند و چیزی که باقی می ماند نام آنها است و نام هرکس بستگی دارد به عملی که از او سر زده است. سید بزرگوار مرحوم مغفور آقای سوما خدمت گزار مردم و از موسسین همین مسجد بود و تا زمانی که این مسجد هست و نامی از مرکز فرهنگی اسلامی افغانستان در هامبورگ باقی است، نام و یاد مرحوم سوما هم زنده خواهد بود.
منبع : خبر گزاری صدای افغان(آوا) - هامبورگ
https://avapress.com/vdch-inm.23n-wdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما