تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ عقرب ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۲۱
کد مطلب : 32698
هند نیروهای افغان را در مدارس ویژه مبارزه با تروریسم آموزش می دهد
دهلی نو همچنین بر اساس توافق استراتژيك همكاري كه ماه گذشته ميان دو كشور به امضا رسيد، پیلوت و پياده نظام آموزش‌ می دهد.
بنا به اعلام مقام‌هاي هندي، دهلی نو قصد دارد نیروهای اردوی افغانستان را در مدارس ويژه مقابله با تروريسم آموزش دهد و اين امر مسئوليت‌ها و تعهدات اين كشور را در قبال دولت کابل همزمان با خروج نيروهاي آمريكايي تقويت مي‌كند.

 خبرگزاري رويترز در گزارشي تحت عنوان "همكاري هند و افغانستان در ميان نگراني پاكستاني‌ها" نوشته است: هند ممكن است هم‌چنين به تامين سلاح‌هاي سبك براي ارتش افغانستان اقدام كند و براي نيروي هوايي اين كشور بر اساس توافق استراتژيك همكاري كه ماه گذشته ميان دو كشور به امضا رسيد، پیلوت و پياده نظام آموزش‌ دهد.

از آن زمان تاكنون هند تمرين‌هاي محتاطانه‌اي را براي نيروهاي امنيتي افغان با روشي غيرمنظم اما سازمان يافته صورت داده است. اين تمرين‌ها شامل حضور افسران در دوره‌هاي تئوري است. يكبار هم در سال 2007 ميلادي دو واحد متشكل از 30 نظامي آموزش ديدند اما اين توافق جديد موقعيتي را براي حضور مداوم هند در ارتقاي توان نيروهاي امنيتي افغان پس از سال 2014 و همزمان با خروج نيروهاي خارجي از اين كشور، ايجاد مي‌كند.

يكي از مقام‌هاي امنيتي هند گفت: ابتكار عمل جدید شامل آموزش آتي نيروهاي افغان در مكان‌هايي چون كالج ارتش در "ام‌هو" خواهد بود. اين امر شامل تمرينات نظامي طراحي شده‌اي است كه اين نيروها را قادر مي‌سازد تا در عمليات‌ نظامي واقعي حضور داشته و شركت كنند.

نقش اصلي و مشهود هند در افزايش آمادگي نيروهاي امنيتي افغان در كمك‌هاي غيرنظامي دو ميليارد دلاري قرار دارد كه براي ساخت بزرگراه‌ها، خطوط انتقال برق و سدها گردآوري شده است. اين امر بيانگر تشديد يك چالش منطقه‌اي پس از سال 2014 ميلادي خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، "جاشوآ فاوست"، يكي از تحليلگران امور امنيتي در انديشكده فراحزبي پروژه امنيتي آمريكايي در واشنگتن مي‌گويد: گمان مي‌كنم كه اين امر يك معاهده بزرگ است. اين امر بيم و هراس‌هاي پاكستان را در مورد افغانستان تاييد مي‌كند.

وي افزود: گمان مي‌كنم كه بسياري از اين تصميمات از خروج نيروهاي آمريكايي از افغانستان ناشي مي‌شود، امري كه هم در واشنگتن و هم در دهلي به شدت از آن حمايت مي‌شود و البته اين يك معاهده انجام شده است. آن‌ها فكر مي‌كنند كه اين امر شكست نخواهد خورد. من با اين موضوع موافق نيستم.

روي ديگر اين روند، تلاش ناتو براي آموزش 350 هزار نيروي پليس افغان و سرباز اين كشور است تا با طالبان و ساير شبه نظاميان مقابله كنند.

همزمان با كاهش حمايت‌هاي مردمي از جنگ آمريكا در افغانستان، باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا مي‌تواند با روند سريعتر خروج‌ نيروهاي اين كشور از افغانستان روبه‌رو شود.

اين در حالي است كه پاكستان خود را بازيگر اصلي در ايجاد راه‌حل سياسي براي اين درگيري مي‌بيند و مكررا عليه آنچه كه به عنوان دخالت هند توصيف كرده، هشدار داده است.

"آشوك مهتا"، ژنرال بازنشسته هندي در اين باره گفت: درها براي آموزش ارتش، نيروي هوايي و پليس افغانستان در هند گشوده شده است. افغان‌ها مي‌خواهند ارتش خود را به صورت مدل ارتش هند كه سكولار و ملي است ايجاد كنند. در اين مدل كه هم‌اكنون هند از آن استفاده مي‌كند، نيروها از تمامي كشور به خدمت گرفته مي‌شوند در حاليكه هم اكنون ارتش افغان از اقليت تاجيك و گروه‌هاي قومي هزاره هستند.

وي افزود: با وجود اينكه پاكستان مكررا به دولت افغانستان براي آموزش نيروهايش پيشنهاد كرده است، اما آن‌ها نمي‌خواهند به اين كشور بروند چرا كه ارتش افغانستان نمي‌خواهد ارتش اين كشور "اسلامي" شود.

اين ژنرال بازنشسته ارتش هند گفت: انتظار مي‌رود كه افغان‌ها واحدهايي شامل 120 نيرو را براي آموزش به پايگاه‌هاي هند اعزام كنند. اين پايگاه‌ها شامل مدرسه مبارزه با تروريسم نيز مي‌شود.

براساس معاهده هند و افغانستان، تسليحاتي چون راكت‌انداز، توپخانه‌ و تفنگ به پر كردن خلاء ناشي از كمبود تجهيزات و سلاح كمك خواهد كرد و پیلوت ها هم به شيوه شبيه‌سازي در هند آموزش خواهند ديد.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- مشهد مقدس
https://avapress.com/vdch6-nx.23niwdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما