تاریخ انتشار :شنبه ۷ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۷
کد مطلب : 119685
دوئل اروپایی ها برای تصاحب بازار اقتصادی ایران
حدود ۴۰۰ نفر از نمایندگان ۲۵۰ شرکت و ۱۲ گروه بانکی ایتالیا روزهای یکشنبه و دوشنبه آینده در تهران با طرف‌های ایرانی خود دیدار و گفتگو خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، این هیات که معاون وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا ریاست آن را بر عهده دارد، متشکل از نمایندگان صنایعی است که عمدتأ در بخش‌های محیط زیست، انرژی‌های تجدیدپذیر، مکانیک، پزشکی، موترسازی و مصالح ساختمانی فعال هستند.

این بزرگ‌‌ترین هیات اقتصادی ایتالیا است که تاکنون به ایران سفر کرده است.

قرار بود حسن روحانی؛ رییس جمهوری ایران روز شنبه ۲۳ عقرب به ایتالیا و سپس به فرانسه سفر کند که این سفر پس از حملات تروریستی در شامگاه جمعه ۲۲ عقرب در پاریس به تعویق افتاد.

در حالی که در سال‌های اخیر مبادلات تجاری ایران و ایتالیا از بیش از ۷ میلیارد یورو، به حدود یک و نیم میلیارد کاهش یافته بود، حجم صادرات ایران به ایتالیا در شش ماهه نخست امسال با ۵۷ درصد افزایش، سبب شده تا ایتالیا به فهرست ۱۰ کشور مهم بازار هدف صادراتی ایران وارد شود.

کارشناسان می گویند که هریک از طرف های ایرانی و ایتالیایی تمایل فراوانی دارند تا سطح مبادلات تجاری شان را گسترش دهند؛ زیرا تجارت، جدای از سیاست، حاوی سود دو جانبه است.

بدان معنا که به همان میزان که ایران می خواهد رفع تحریم های ناعادلانه خارجی، رشد و رونق کم سابقه ای را برای اقتصادش به ارمغان آورد، ایتالیا هم به عنوان یکی از مهم ترین شرکای اقتصادی و تجاری ایران، تمایل دارد، جایگاه خاص خود را در این رشد و رونق احراز کند.

هیات بزرگ تاجران و صاحبان سرمایه ایتالیا برای سفر به ایران و نیز طیف متنوعی که این هیات را تشکیل می دهند، نشانگر آن است که آنها استعداد، قابلیت و پتانسیل ایران برای سرمایه گذاری، تولید، تجارت و ترانزیت را به خوبی درک کرده اند و ایران هم با توجه به نیازها و ظرفیت هایی که دارد، پذیرای همه طیف های یادشده خواهد بود.

از جانب دیگر، این سفر در حالی صورت می گیرد که پیش از این، هیات های مشابهی از دیگر کشورهای مهم اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، هالند، انگلیس و... نیز راهی تهران شده و زمینه های برقراری روابط گسترده تجاری با ایران در همه سطوح و عرصه ها را مورد ارزیابی قرار داده اند.

با این حساب، نوعی مسابقه و رقابت اقتصادی میان اروپایی برای تصاحب بازار اقتصاد و سرمایه گذاری ایران، شکل گرفته است؛ مسابقه ای که طی آن در مقیاس بزرگ تر، هر کشوری سعی می کند، نسبت به کشور دیگری، سهم بیشتری را از آن خود کند و در مقیاس های محدود و کوچک تر نیز شرکت ها و سرمایه گذاران داخل هر کشور، نوعی رقابت فشرده داخلی را دنبال می کنند، تا با دادن امتیازهای بیشتر، سهم مهم تری را نسبت به شرکت ها یا سرمایه گذاران رقیب، تصاحب کند.

این فضا کاملا به نفع کشور پذیرنده و در این مورد خاص، ایران خواهد بود. ایرانی ها می توانند در یک بازی مثبت و هوشمندانه، بیشترین امتیاز را از مهم ترین و مورد اعتمادترین شرکت ها و سرمایه گذاران کسب کنند و به سود هنگفتی دست پیدا کنند.

افزون بر اینکه این امر، به رشد و توسعه اقتصادی داخلی ایران نیز کمک فراوانی می کند و میلیون ها شغل ساده و تخصصی برای جمعیت بیکار ایرانی ایجاد خواهد کرد و از این رهگذر، میزان درآمد سرانه ملی ایرانیان نیز افزایش خواهد یافت.

تحقق چنین چشم اندازی موکول به مرحله پس از رفع تحریم های ظالمانه بین المللی علیه ایران است.

صرف نظر از اینکه خود رفع این تحریم ها یک امتیاز بزرگ برای ایران محسوب می شود، پیامدهای وضعی و جانبی آن، مانند این مورد نیز سبب رشد جهشی و بی سابقه اقتصاد و تجارت ایران خواهد شد و به این ترتیب، امتیازهای ناشی از امضای توافقنامه هسته ای میان ایران و شش قدرت جهان، به چندین برابر بیشتر از آنچه در روی کاغذ میان طرف های توافق کننده، امضا شده، تکثیر خواهد شد.

این چیزی نیست جز استفاده بهینه و هوشمندانه از دیپلماسی، خرد و تعهد صادقانه به منافع ملی در سخت ترین شرایط ممکن و در برابر بزرگترین ابرقدرت های رقیب و دشمن.
https://avapress.com/vdch6wnzm23nz-d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما