تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۷
کد مطلب : 154325
فریادِ آثار باستانی جاغوری  زیر شلاق باد و باران و دزدان که شنیده نمی شود

فرهنگ دوستان و علاقمندان به آثار تاریخی از تخریب و تاراج آثار تاریخی در ولسوالی جاغوری  ابراز نگرانی کرده و خواهان توجه مقامات وزارت اطلاعات و فرهنگ در این زمینه هستند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) دکتر شریعتی سحر یکی از نویسندگان و فرهنگیان ولسوالی جاغوری در مورد آثار تاریخی جاغوری در صفحه فیس بوک خود نوشته است: صدها مکان و آثار باستانی در معرض خطر نابودی قرار دارند، نه مردم چندان ارزش این میراث کهن را می دانند نه دولت برنامه ای برای حفاظت از این آثار دارد.

باد،باران،دزدان و عتیقه فروش ها شب و روز به دنبال تاراج این میراث کهن اند.

وی از غار شاه الیادتو،برج قلعه شار،سلسله غار های عهد بودایی مثل غار حصار،لالاخیل،جیره غار،غار لومان،غار سوخته به عنوان آثار گرانبهای تاریخی جاغوری نام برده است که همه در شرف نابودی قرار دارند.

یاسین حصاری یکی از فرهنگیان دیگر ولسوالی جاغوری نیز در گفتگو با آوا هشدار داد: اگر مسؤلان  اطلاعات و فرهنگ غزنی و وزارت اطلاعات و فرهنگ برای ترمیم و نگهداری از آثار گرانبهای تاریخی در ولسوالی جاغوری اقدام نکنند، تا چند سال آینده همه این آثار تاریخی از بین خواهد رفت.

بشیر محمدی؛ رئیس اطلاعات و فرهنگ غزنی با اشاره به وجود آثار زیاد تاریخی در این ولایت به خصوص ولسوالی جاغوری گفت: :طی سال های گذشته بیشتر این آثار تاریخی در جنگ ها آسیب دیده و یا به گونه کامل تخریب شده اند.

وی گفت : در سال های اخیر در قسمت مرمت کاری و ترمیم آثار تاریخی غزنی بخصوص در مرکز غزنی کار های زیادی صورت گرفته است،ولی متاسفانه تا حال فرصت و بودجه کافی فراهم نشده  که از آثار باستانی جاغوری نیز مراقبت صورت بگیرد.

این مقام محلی گفت: در آینده  در قسمت مرمت کاری و حفاظت از آثار تاریخی جاغوری نیز کار های صورت خواهد گرفت. غزنی از جمله از ولایات تاریخی کشور است که داری شخصیت ها و آثار زیادی تاریخی در مرکز و ولسوالی هایش است.

https://avapress.com/vdchiknzm23nmxd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما