تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ میزان ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۴۲
کد مطلب : 50184
امکانات محدود جوابگوی شمار بالای معتادین نیست
 امروز دوشنبه، در مراسم افتتاح مرکز تداوی معتادین برای نوجوانان سنین 11 تا 18 سال به نام "نجات سنتر" میرویس ربیع؛ رئیس صحت عامه ولایت بلخ، محمد ظاهر وحدت؛ معاون مقام ولایت، دکتورعبدالفتاح؛ مسئول موسسه نجات سنتر، عبدالرزاق قادری؛ آمر امنیت قومندانی امنیه، رؤسای ادارات دولتی، برخی از اعضای شورای ولایتی و کارمندان موسسه نجات سنتر شرکت نموده بودند. 

دکتور عبدالفتاح حمیدی؛ مسئول موسسه نجات سنتر در این مراسم گفت:"موسسه نجات سنتر در سال1991در پشاور پاکستان به خاطر تداوی معتادین مهاجرین افغان آغاز به کار کرد. بعد از ختم سال 2002 این مرکز را به افغانستان انتقال دادیم که فعلا مراکز تداوی 100 بستر در کابل، 20 بستر در ولایت فاریاب، 40 بستر در ولایت ننگرهار و 50 بستر که امروز در مزار شریف افتتاح گردید و همچنین 40 بستر در ولایت کابل برای نوجوانان ایجاد کرده ایم." 

به گفته وی، هدف از ایجاد این مرکز در مزار شریف، تداوی جوانان سنین 11 تا 18 سال می باشد. 

دکتور میرویس ربیع؛ رئیس صحت عامه شفاخانه ملکی ولایت بلخ نیز طی سخنانی گفت که در موسسه نجات سنتر، معتادین نوجوان زیر سن 18سال تداوی می گردند، که ظرفیت آن 50 بستر می باشد و بودجه این مرکز از طرف صندوق وجهی مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد پرداخته خواهد شد و تطبیق کننده موسسه نجات سنتر می باشد. وزارت صحت عامه و وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز از چگونگی کار و عرضه خدمات این مرکز، نظارت می کند. 

وی از جوانان معتاد زیر سن 18 سال از طبقه ذکور ولایات همجوار نیز خواست که به این مرکز مراجعه کنند و معتادین طبقه اناث در "شهامت سنتر" مورد تداوی قرار می گیرند و کهن سالان در شفاخانه 50 بستر تداوی معتادین در شفاخانه ملکی مزار شریف زیر نظر صحت عامه تداوی می شوند. او گفت که تداوی معتادین، رایگان است. 

ربیع خاطرنشان کرد که قرارداد این پروژه سه ساله است و تاکید کرد که ظرفیت این مرکز بسیار محدود است و 50 بستر برای 100 هزار معتاد کافی نیست. او خواستار توجه مقام ها مربوطه شد.
رئیس صحت عامه بلخ تصریح کرد:"تنها تداوی کافی نیست؛ بلکه باید جلو کشت کوکنار و قاچاق مواد مخدر نیز گرفته شود، زمینه اشتغال برای جوانان فراهم شود، از جانب علما در مساجد و منابر، تبلیغ شود و از طریق دانشگاه ها و رسانه ها آگاهی دهی و تبلیغ صورت بگیرد." 

وی همچنین گفت که در ولایت بلخ چندین مرکز غیرقانونی تداوی معتادین فعالیت دارند که از معتادین پول می گیرند و هیچگونه جواز رسمی ندارند.
او افزود که علیرغم تلاش های آنها هنوز هم برخی از این مراکز فعال اند. 

محمد ظاهر وحدت؛ معاون والی بلخ نیز در این مراسم گفت که اسلام صدها سال قبل متوجه اضرار مواد مخدر شده بود و این پدیده را بد گفته و فعلا ًدنیا متوجه اضرار این پدیده شده است. به گفته وی، خوب است که جوانان ما از این مرض نجات داده شوند. 

وی تاکید کرد که نجات این همه معتاد با این امکانات ناچیز، غیرممکن است؛ اما نهادهای مربوطه می توانند قبل از وقوع چاره ای بیاندیشند و همه در این زمینه توجه داشته باشند. به گفته وی "هر کدام از ما وظیفه داریم که در روشنایی فرامین دین اسلام در این راستا مبارزه کنیم و جوانان را از آلودگی نجات دهیم."


منبع : خبرگزاری آوا- مزار شریف
https://avapress.com/vdchkznm.23nv6dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما