تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۶
کد مطلب : 100757
مقابله با ناامنی‌های فزاینده، نیازمند اراده ملی
ریاست امنیت ملی اخیرا اعلام کرد که در یک حمله هوایی در ولسوالی نازیان در ولایت ننگرهار در شرق کشور، یک فرمانده ارشد شبکه القاعده به رهبری ایمن الظواهری کشته شده است.
در خبرنامه امنیت ملی آمده است که این فرد "روابط بسیار نزدیک خانوادگی با ایمن الظواهری؛ رهبر القاعده داشت."
یک مسئول این اداره گفت که این حمله هوایی روز شنبه ۲۶ میزان بر منزل فرمانده عبدالصمد خنجری؛ یکی از فرماندهان شبکه القاعده در این منطقه انجام شد.
براساس اطلاعات ریاست امنیت ملی در این حمله ابوالبراء الکویتی؛ فرمانده ارشد رهبر شبکه القاعده کشته شده است.

بعد از این حمله هوایی، نیروهای امنیت ملی، اسلحه، کمپیوتر و مقداری اسناد را نیز از این خانه به دست آوردند.
چند روز قبل نیز اداره امنیت ملی اعلام کرده بود که ملا شمس الله مشهور به قاری زبیر؛ رهبر شبکه جندالله را همراه با دو محافظش در یک حمله هوایی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار کشته است.

همچنین امنیت ملی تایید کرده بود که انس حقانی؛ فرد شماره دو شبکه حقانی را در یک عملیات بازداشت کرده است.
بر اساس اطلاعات این اداره، انس حقانی فرزند جلال ‌الدین حقانی؛ بنیانگذار این شبکه و برادر ناتنی سراج ‌الدین حقانی رهبر کنونی شبکه حقانی است.

با توجه به این مسایل، به باور کارشناسان مسایل نظامی، اکنون همچنان خطر بازگشت تروریست های خارجی به کشور و تکرار تجربه زمان حاکمیت طالبان که افغانستان یکی از اصلی ترین مراکز تجمع و تربیت تروریزم بین المللی بود، به صورت بالقوه وجود دارد.

به این معنا که اگر نیروهای امنیتی افغانستان، آنگونه که شایسته است از سوی متحدان بین المللی در عرصه امنیتی، مورد حمایت های همه جانبه مالی، تسلیحاتی و آموزشی قرار نگیرند، اگر با مهره های درجه یک تروریستی که به وسیله این نیروها بازداشت می شوند یک برخورد سختگیرانه و جدی قضایی صورت نگیرد، اگر روند صلح کماکان به معنای امتیاز دادن های یکجانبه به تروریست ها و بهانه ای برای آزادی آنها باشد، اگر راهبرد مدون و تعریف شده ای برای مبارزه با تروریزم و تامین امنیت در کشور ایجاد نشود، اگر کشورهای حامی تروریزم، دست از حمایت این نیروها برندارند و مسایل دیگری از این دست، افغانستان همچنان به صورت بالقوه، مستعد تبدیل شدن به لانه تروریزم بین المللی است.

حضور یک عضو ارشد شبکه تروریستی القاعده در شرق کشور به معنای آن است که این مناطق، کماکان محل رفت و آمد تروریست های خارجی است؛ هرچند در این زمینه تردیدی وجود ندارد که مناطق شرقی و جنوبی کشور به دلیل داشتن مرزهای مشترک طولانی و غیر قابل کنترول با پاکستان است که همواره آماج تروریزم به ویژه از نوع خارجی آن هستند؛ اما این بدان معنا نیست که خطر تقویت تروریزم و بازگشت تروریست های بین المللی به افغانستان با استفاده از تسهیلاتی که در آنسوی مرزهای برای آنها فراهم می شود جدی نیست.

در این میان، دستاوردهای چندروز اخیر نیروهای امنیتی در خصوص از میان برداشتن یا دستگیری رهبران مهم و ارشد جریان های تروریستی داخلی و خارجی، شایسته بهترین تقدیرها و ستایش هاست؛ اما این دستاوردها زمانی می تواند آثار امنیتی ملموس و قابل اندازه گیری داشته باشد که با حمایت های قوی سیاسی و لوجستیکی از این نیروها نیز همراه شود و موارد پیشگفته در بالا، به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

در همین حال ریاست امنیت ملی، در یک خبر جداگانه اعلام‌ کرد که هفت نفر را به دلیل انجام حمله انتحاری، فعالیت خرابکارانه و قاچاق مواد مخدر در شمال افغانستان بازداشت کرده است.
در خبرنامه این نهاد آمده است که در یک عملیات ویژه دو نفر که قصد انجام حمله انتحاری در شهر میمنه؛ مرکز ولایت فاریاب در شمال کشور را داشتند، با یک جلیقه انفجاری بازداشت شده اند.

این اداره افزوده که سه نفر را نیز در شهر مزار شریف و ولسوالی نهرشاهی ولایت بلخ که در صدد انجام فعالیت تخریبی بودند، بازداشت و دو نفر دیگر را نیز در شهر طالقان؛ مرکز ولایت تخار به جرم قاچاق مواد مخدر بازداشت کرده است.
این دستگیری ها همچنین نشان می دهد که تروریست ها پس از روی کارآمدن دولت جدید مجدانه تلاش می کنند؛ تا دامنه فعالیت های خود را به ولایت های سابقا امن کشور نیز گسترش دهند و این می تواند از نظر امنیتی و نظامی، به مثابه یک خطر بالفعل، جدی گرفته شود.

بلخ، تخار و حتی بخش های وسیعی از فاریاب، طی سال های اخیر، از امن ترین ولایت های کشور محسوب می شده اند؛ اما به عنوان نمونه در ولایت بلخ، اخیرا چندین حمله تروریستی از جمله حمله تروریستی بر مقر فرماندهی پولیس آن ولایت روی داد و اینها نشانگر آن است که تروریست ها که هدف شان راه اندازی یک جنگ روانی گسترده برای تحت تاثیر قرار دادن فضای مثبت به وجود آمده در کشور است، بر فعالیت های شان افزوده اند؛ تا به این ترتیب، اینگونه وانمود کنند که قدرتمندتر از پیش شده اند؛ اما به باور کارشناسان، این کنش ها و تحرکات، بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و به منظور پیشبرد برنامه های سیاسی و استخباراتی کشورهای حامی این نیروها انجام می شود؛ اما برای تامین امنیت عمومی در کشور، لازم است؛ تا این رویدادها به دقت مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته و با هماهنگی و همسویی همه نهادهای امنیتی، با حمایت مردم و دولت، تروریست ها حتی میدان و فرصتی برای مانورهای تبلیغاتی هم نداشته باشند.

به ویژه اینکه مقام های وزارت امور داخله کشور نیز اعلام کرده اند که در یک هفته گذشته در سراسر کشور ۲۵۴ واقعه تروریستی صورت گرفته که این رقم نسبت به هفته های گذشته، افزایش بی سابقه را نشان می دهد.
عبدالغفار سیدزاده؛ رئیس مبازره با جرایم جنایی وزارت امور داخله روز یکشنبه این هفته در یک نشست خبری در کابل گفت:"در هفته گذشته ۲۵۴ واقعه تروریستی در کشور رخ داده؛ در حالی که در هفته های قبلی ۱۷۵ واقعه تروریستی صورت گرفته بود".

آقای سیدزاده در مورد این رویدادها به انفجار ماین های کنار جاده، جنگ و درگیری های مسلحانه در ولسوالی سنگین ولایت هلمند، برخی مناطق ولایت قندوز و درگیری مسلحانه میان نیروهای امنیتی و شورشیان در ولایت سرپل اشاره کرد.
سخنگوی وزارت داخله هم می گوید که برای سرکوب تروریست ها در یک هفته گذشته ۴۳ عملیات از سوی نیروهای امنیتی در سراسر کشور راه اندازی شده است.

صدیق صدیقی گفت که در جریان این عملیات ها ۱۷۴ تن از مخالفان مسلح دولت کشته، ۹۶ تن زخمی و ۱۹۴ تن دیگر نیز از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
این در حالی است که هفته گذشته بزرگترین نشست رهبری وزارت امور داخله با اشتراک تمامی فرماندهان پولیس ولایات در کابل برگزار شد که هدف از برگزاری آن، بررسی چالش های امنیتی و طرح برنامه ها برای یکسال آینده بود.

از سوی دیگر، مقام‌های محلی و وزارت دفاع اعلام کردند که نیروهای امنیتی در ولایت های غور، لوگر و ارزگان با نیروهای مخالف درگیر شده اند.
به گفته مقام های محلی غور، درگیری های شدیدی میان طالبان و نیروهای امنیتی در چند نقطه این ولایت روی داده و برخی از این درگیری ها هنوز هم ادامه دارد.

همچنین روز یکشنبه گروه طالبان در ولسوالی چرخ ولایت لوگر دست به حمله بزرگی زدند.
به گفته مقامات محلی هدف از این حمله مقر ولسوالی و پایگاه اطراف آن بوده است.
مقام‌های محلی گفته‌اند که صدها عضو طالبان در این حمله شرکت داشتند.
جنرال ظاهر عظیمی؛ سخنگوی وزارت دفاع در صفحه توییتر خود نوشته که درگیری ولسوالی چرخ لوگر با اعزام کماندوهای اردوی ملی پایان یافته است.

ولسوالی گیزاب ولایت ارزگان نیز از یکماه تاکنون شاهد درگیری میان نیروهای امنیتی و طالبان است.
مقامات محلی بارها اعلام کرده اند که اگر نیروهای کمکی به این ولسوالی اعزام نشود، این ولسوالی سقوط خواهد کرد.

با این وجود، کارشناسان امنیتی هشدار می دهند که وضعیت به نحو نگران کننده ای رو به وخامت است و این نشان می دهد که دشمنان افغانستان و حامیان منطقه ای و بین المللی تروریزم، تغییرات سیاسی اخیر در کشور را برنمی تابند و در صدد تخریب وجهه دولت وحدت ملی و ایجاد مانع در مسیر پیشرفت، توسعه و ثبات افغانستان هستند؛ بنابراین، مقابله با این وضعیت، نیازمند یک مبارزه جدی، همگانی و ملی است که در آن، همه نیروهای دولتی، مردمی و... با استفاده از تمام توان مشارکت کنند.

در این میان، این نیز مهم است که پیمان های امنیتی امضاشده یا در حال امضا با کشورهای دیگر در این خصوص، چه نقشی دارد و این آزمون بزرگی برای راستی و صداقت کشورهای طرف قرارداد است؛ در غیر آن، مردم از آنها سلب اعتماد کرده و نتیجه خواهند گرفت که ماهیت و هدف این پیمان ها سلطه بر سرنوشت آنها و تاراج منابع ملی ما به نفع خارجی هاست و هیچ پیامد عملی و واقعی برای امنیت و ثبات کشور به همراه نخواهد داشت.
https://avapress.com/vdchmvnzq23nvqd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما