تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۵
کد مطلب : 108579
آغاز کمپاین واکسین پولیو در کشور
وزیر صحت عامه می‌گوید که با وجود پیشرفت های حاصله در سال‌های اخیر، هنوز هم افغانستان یکی از کشورهای جهان است که سطح بلند مصابیت‌ها و وفیات اطفال و شیرخواران را از سبب پولیو دارا می‌باشد.
به گزارش خبرگزاری آوا، دوکتور فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه کشور که در دور اول کمپاین واکسین فلج اطفال سخن می گفت، تصریح کرد که با وجود تلاش‌های فراوان هنوز وزارت صحت عامه موفق نشده تا مرض پولیو را از کشور ریشه کن کند.
وی افزود: در نتیجه تلاش های جهانی مرض پولیو تنها در سه کشور جهان ( پاکستان، افغانستان و نایجریا) متمرکز شده، که در سال گذشته پاکستان با ۳۰۶ واقعه مثبت مقام اول و افغانستان با ۲۸ واقعه ثبت شده مثبت مقام دوم را کسب کرد.
وی افزود: قطعنامه اسامبله جهانی صحت در سال ۲۰۱۲ از این سه کشور که وطن ما هم شامل آن است تقاضا نمود، تا محو مرض پولیو را منحیث یک مورد اضطراری صحت عامه در نظر بگیرند، و با در نظر داشت قطعنامه متذکره وزارت صحت عامه در تفاهم با همکاران تخنیکی و مالی خود فعالیت های ثمر بخشی را روی دست گرفته است.
وزیر صحت عامه تصریح کرد: با وجودیکه مرض پولیو می تواند، شخص را در هر سن مصاب بسازد، اما بیشتر اطفال زیر سنین پنج سال و مخصوصاً نوزادان و اطفال مریض را به علت پایین بودن مقاومت بدن شان مصاب می‌کند.
به گفته وزیر صحت عامه؛ کمپاین امروزی که دور اول بهاری می باشد، برای سه روز در ۲۸ ولایت کشور ادامه دارد، و در این سه روز رضاکاران در سراسر کشور، اطفال زیر سن پنج سال را واکسین پولیو و به اطفال بالاتر از ۶ ماه کپسول ویتامین ای را تطبیق می نمایند.
او افزود: تعداد اطفال در حدود ۷.۶ ملیون برای واکسین پولیو و ۶.۶ ملیون برای کپسول ویتامین ای تخمین گردیده که در این کمپاین بیش از ۵۶ هزار تن به حیث کارمند رضا کار سهم می گیرند، و بودجۀ تخمینی برای این دور ۳.۶ ملیون دالر گفته شده است.
در همین حال داکتر ریگ، نماینده WHO در افغانستان گفت: در سطح جهان این تصمیم گرفته شده است که دوران این ویروس وحشی توقف نماید، و این مرض برای همیشه از بین برده شود.
او افزود: برای از بین بردن این ویروس خطرناک ضرورت به یک تعهد محکم در همه سطوح می باشد، و مسئله کلیدی در افغانستان برای از بین بردن این ویروس در این است که کیفیت کمپاین های خود را بلند ببرد.
قابل ذکر است که پولیو یک مرض ویروسی است که تداوی نداشته و باعث معیوبیت دایمی و حتی سبب مرگ طفل می شود، ویروس این مرض در حال گردش است، طوریکه می تواند از یک قریه به قریه دیگر و حتی از یک کشور به کشور دیگر توسط اطفال که واکسین پولیو برای شان تطبیق نگردیده است انتقال و باعث مصابیت ده ها و صد ها طفل دیگر شود.
گفتنی است که در سال گذشته مجموعاً به تعداد ۲۸ واقعه مثبت پولیو از ولایات لغمان، کنر، ننگرهار، ارزگان، خوست، فراه، غزنی و پکتیکا راپور داده شده است، و این در حالی است که از آغاز سال ۲۰۱۵ تاکنون یک واقعه مثبت پولیو از ولسوالی ریگ ولایت هلمند ثبت شده است.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdchq6nzw23nvmd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما