تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۹
کد مطلب : 128973
متشبثین نسبت به آینده کار و بارشان تاحدودی خوشبین تر شده اند

اتاق تجارت و صنایع افغانستان نتیجه دومین سروی خود در مورد وضعیت کار و بار و راه های بیرون رفت از مشکلات پیش رو در کشور را امروز  (سه شنبه) طی یک کنفرانس با اشتراک مقامات حکومتی، اعضای پارلمان، هیئت رهبری اتاق تجارت و جمع کثیری از اعضای سکتور خصوصی اعلان نمود.


به گزارش خبرگزاری آوا، عتیق الله نصرت، رییس عامل اتاق های تجارت و صنایع افغانستان در این کنفرانس گفت؛ هدف اتاق تجارت از راه اندازی سروی ها، ضمن بررسی وضعیت کار و بار، شناسایی سیر رشد تولید ناخالص داخلی می باشد که در نتیجه مصاحبه با تعدادی زیادی از شرکت های کوچک، متوسط و بزرگ در بخش های خدمات، تجارت ساختمان، و تولید به دست آمده است.


وی افزود، وضعیت کار و بار شاخصی برای شناسایی سیر رشد تولید ناخالص داخلی می باشد. این شاخص معمولا تغییرات در سطح تولید ناخالص داخلی را برای چند ماه آینده پیش بینی می کند، مشروط به اینکه در این مدت تغییر غیر قابل پیش بینی در شرایط کلی اقتصاد بوجود نیاید.


نصرت علاوه کرد، متشبثین در مقایسه با سروی قبلی نسبت به آینده کار و بارشان تاحدودی خوشبین ترشده اند، هر چند که مشکلات زیاد هم وجود دارد.


به اساس گفته های وی تمام سکتورها اظهار امیدواری کرده اند که در شش ماه آینده نسبت به سه ماه گذشته احتمالا افراد بیشتری استخدام خواهند کرد.


وی اظهار داشت، تفاوت میان وضعیت کار و بار در ولایات مختلف زیاد می باشد، و بر اساس این سروی، بلخ نامناسب ترین و ننگرهار مناسب ترین وضعیت را دارد.


به گفته وی، اتاق تجارت و صنایع در جریان یک سال با راه اندازی چهار سروی به این نتیجه رسید که با وصف وضعیت نامناسب امنیتی، موانع کاغذپرانی، فساد اداری، قوانین و پروسیجر های دست پاگیر و کمبود امکانات زیربنایی، وضعیت کار و بار سیر صعودی را به خود گرفته است.


وی تاکید کرد، در بهبودی وضعیت کار و بار، برخی ولایات مخصوصا قندهار، هرات و ننگرهار نقش مثبت بازی نموده و بر عکس در ولایات بلخ و کابل نقش منفی داشته است.


وی گفت، طبق این سروی؛ کمبود امنیت، کاهش تقاضا و بازار برای محصولات و خدمات و عدم اصلاحات اداری مهم ترین موانع برای توسعه انکشاف کار و بارمتشبثین می باشند.


قابل یاد آوری است که یافته های اتاق تجارت وصنایع در این سروی انجام شده از زون های مختلف اقتصادی کشور (کابل، بلخ، هرات، قندهار و ننگرهار) گرد آوری گردیده است.

https://avapress.com/vdchq6nzx23niwd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما