تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۲۹
کد مطلب : 102476
حضور گسترده شرکت های ایرانی در نمایشگاه بین المللی عمران و بازسازی کابل
اتاق های تجارت و صنایع افغانستان، اولین نمایشگاه بین المللی عمران و بازسازی را با اشتراک ۵۱ شرکت داخلی و خارجی در کابل، برگزار کرد. در این نمایشگاه وسایل الکترونیک، وسایل و مواد فلزی، پلاستیک و شیشه‌ای به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش خبرگزاری آوا، در نمایشگاه بین‌المللی عمران و بازسازی که با همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان، شرکت ترکی بکو و با حضور رئیس اتاق تجارت، معین وزارت تجارت، رئیس حمایت از سرمایه‌گذاری (آیسا) و نمایندگانی از کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه در کابل برگزار شده است ۵۱ شرکت از بخش های تولید و مواد تعمیراتی به شمول ۹ شرکت ایرانی، ۵ شرکت ترک و یک شرکت عربی نیز حضور دارند.
در این نمایشگاه وسایل الکترونیک، وسایل و مواد فلزی، پلاستیک و شیشه‌ای به نمایش گذاشته شده است. حضور شمار زیادی از تاجران در آن بیانگر استقبال از این نمایشگاه است. 
این نمایشگاه در حالی در کشور برگزار می شود که به گفته مقام های اتاق تجارت و صنایع ۷۰ درصد مواد ساختمانی از خارج وارد کشور می شود.
مزمل شینواری، معین وزارت تجارت و صنایع می گوید که تجارت را باید به تولید تبدیل کنیم تا از کشور مصرفی به کشور تولیدی بدل شویم.
آقای شینواری افزود که در کشور مواد خام مورد نیاز زیاد می باشد و باید از این مواد استفاده های بهینه صورت بگیرد.
از سوی دیگر یونس مومند، معاون تجارتی اتاق تجارت و صنایع از دولت خواست با شرکت های خصوصی ساختمانی در قسمت تکس همکاری کند.
رئیس اجرایی اتاق تجارت و صنایع علاوه کرد که به زودی کارخانه ذوب آهنی به ارزش ۳۰ میلیون دالر آمریکایی در کشور ایجاد می‌شود تا با زمینه‌سازی تولیدات از واردات آهن‌الات جلوگیری شود.
رویا صفایی، مدیر تجارتی یک شرکت ایرانی می‌گوید که اگر حکومت افغانستان زمینه‌های سرمایه‌گذاری را در کشور مهیا سازد این شرکت آماده سرمایه‌گذاری می‌باشد.
خانم صفایی افزود، برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در صورتی که دوامدار باشد تاثیری بسزایی در انکشاف تجارت و صنایع دارد.
وی از دولت خواست که شرکت‌های ایرانی را بیشتر حمایت کند و اجازه دهد تا در مناقشه‌ها حضوری فعال داشته باشند.
به گفته کارشناسان با کیفیت بودن، ارزان بودن مواد ساختمانی ساخت ایران باعث شده که بیشتر شرکت های تجاری به واردات مواد  از این کشور روی بیاورند.
این در حالی است که اولین نمایشگاه مشترک صنعتی جمهوری اسلامی افغانستان و ایران در ماه سنبله سال روان با حضور مقامات اتاق های تجارت و سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل افتتاح شد.
در این نمایشگاه تعداد ۳۸ كمپني توليدي‌ ايراني در بخش هاي شريني باب، وسايل الكترونيكي، دستگاه ها و وسايل ساختماني، شوينده ها ماشين آلات، بالون هاي گاز وغيره در ۳۸ غرفه محصولات خود را به نمايش گذاشتند.
چندی قبل روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت: پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) درصدد است تا توجه کشورهای همسایه درغرب افغانستان را برای سرمایه‌گذاری در این کشور جلب کند.
پنتاگون در طول دو سال گذشته دوبار با اجازه از دولت آمریکا خواستار کمک ایران در حوزه‌های داروسازی و استخراج چهار معدن در افغانستان شده بود.
ژوزف کاتالینو،‌ رییس کارگروه ویژه پنتاگون برای عملیات ثبات و تجارت در این‌ باره گفت: برای افغانستان نمی‌توان ایران را نادیده گرفت. چون آن‌ها در بسیاری از موارد از شریکان اصلی افغانستان هستند.
وی معتقد است که ایران یک هم‌پیمان تجاری بزرگ برای افغانستان است و جذب سرمایه ‌گذاران بهتر برای افغان‌ها نیازمند عملکرد فعالانه ‌تر این کارگروه است.
ايران به‌عنوان يك كشور همسايه، پس از سقوط حكومت پنج ساله طالبان در سال ‪ ۲۰۰۱‬ميلادي در كابل با اتخاذ سياست اصولي كمك به ايجاد صلح، ثبات و توسعه پايدار، نقش فعالي را در بازسازي افغانستان ايفا كرده است.
ايران در نشست‌هاي بين‌المللي كمك به بازسازي افغانستان (توكيو، برلين و لندن) با اعلام تعهد كمك به بازسازي اين كشور براي تقويت دولت جديد، نسبت به‌ايفاي نقش موثر خود درتثبيت امنيت و توسعه اقتصادي و بازسازي افغانستان تاكيد كرد.
گفتنی است که بخش عمده كمك‌های ایران در زمينه ايجاد تاسيسات زيربنايي مانند احداث جاده، پل و تامين انرژي برق بوده است كه اين تاسيسات در راستاي توسعه زيرساخت‌هاي افغانستان، بسيار موثر و حياتي به شمار می رود.
در اين رابطه در بخش انتقال برق، طرح برق‌رساني به دو ولايت هرات و نيمروز كه مورد بهره‌برداري قرار گرفت می توان اشاره کرد.
در بخش راهسازي، احداث جاده "دوغارون" به هرات احداث شد و ادامه مسير كمربندي از هرات به ميمنه در شمال افغانستان كه بخشي از آن توسط ايران انجام شد، مورد بهره‌برداري قرار گرفت.
همچنين ارتباط جنوب به مركز و شمال افغانستان از طريق بندر چابهار و پل مرزي "ميلك" در اتصال راه‌هاي ترانزيتي اين كشور به دريا و بنادر آزاد در دريای عمان و خليج فارس نقش مهمي داشته است.
طرح بزرگ احداث راه آهن خواف به هرات از دیگر سرمایه گذاری های ایران در افغانستان است.
از ديگر طرحهاي عمراني مي‌توان به احداث كارخانه آسفالت "طالقان" با چهار ميليون دلار، جاده ‪ ۶۰‬كيلومتري هرات به ميمنه با ‪ ۳۰‬ميليون دلار می باشد.
همچنین جمهوری اسلامی ایران در بخش فرهنگی و اهدای کتاب به دانشگاهها، برگزاری دوره های آموزشی تخصصی برای کارمندان وزارت خانه های افغانستان و... نقش فعالی داشته است.
فریدون عظیمی، یکتن از اعضای برگزار کننده این نمایشگاه گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه معرفی کردن تکنالوژی های جدید ساختمان به همشهریان ما می باشد.
وی گفت، خوشبختانه نمایشگاه بازدیدکنندگان زیادی به خود جلب کرده به خصوص یک بخش به نام کناف می باشد که برای سبک ساختن ساختمان کمک می کند.
کناف یک سيست ساخت و ساز خشک می باشد که شامل صفحات روکش دار گچی (يا سيمانی) و مقاطع فولادی ضد زنگ(گالوانيزه) سبک نورد سرد می باشد که اين صفحات به عنوان پوشش و پروفيلهای فولادی به عنوان زيرسازی عمل می نمايند. مزايايي همچون سهولت، سرعت و دقت بالا در اجرا؛ ايمنی در برابر زلزله و حريق؛ خواص عايق بندی حرارتی، صوتی و رطوبتی؛ و تعميرات و نگهداری آسان موجب شده است که امروزه سيستمهای ساخت و ساز خشک به عنوان جايگزين روشهای منسوخ سنتی (بنايي) در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار گيرند.
وی تاکید کرد: معرفی خوبی از مواد ساختمانی برای شهروندان کشور می تواند برای سرمایه گذاری تاجران کشور موثر باشد.
به گفته وی، این نمایشگاه توانسته که بیشتر مواد ساختمانی مصرفی در کشورهای جهان را به نمایش بگذارد که کار انجینران ساختمانی کشور را آسانتر بسازند.
آقای عظیمی گفت: ما تلاش داریم که چنین نمایشگاه ها را در آینده نزدیک در ولایات هرات، مزار شریف، ننگرهار برگزار کنیم.
مهدی مهدوی زاده، بازدید کننده این نمایشگاه گفت: برگزاری چنین نمایشگاه برای شهروندان کشور ما بسیار موثر واقع می شود چون که با شیوه کار این وسایل آشنا می شوند.
به گفته او، سطح نمایشگاه متوسط است باید از این بهتر نمایشگاه در ولایات و شهرهای بزرگ کشور برگزار شود.
وی افزود: ما از حکومت می خواهیم که چنین نمایشگاه هایی را بیشتر برگزار کند تا مردم بتوانند با وسایل مدرن جهان آشنا شوند.
قرار است در سال آینده نمایشگاه صنعتی و عمرانی از سوی اتاق های تجارت و صنایع در شهر کابل برگزار شود.
در سیزده سال اخیر با قد کشیدن ده‌ها ساختمان چندین طبقه‌ای در شهرهای بزرگ به ویژه کابل، چهره این شهر تغییر کرده، اما انتقادهایی که بر این ساختمانها وارد شده، کیفیت ساخت این ساختمانها و به ویژه مواد ساختمانی آنها است.
حالا بسیاری امیدوارند که با رونق گرفتن کسب و کار در بازار مواد ساختمانی و ساختمان‌سازی، دولت بر بهبود کیفیت ساختمان‌سازی نظارت جدی تری به خرج دهد.
این نمایشگاه از سوی شرکت ترکی بکو به حمایت اتاق تجارت و صنایع افغانستان برای سه روز برگزار شده است.


منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdchqinz-23nvkd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما