تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ اسد ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۳۳
کد مطلب : 96850
جوانان تازه کار، ابزار دست سیاسیون کهنه کار
نبود کار، فقر، خشونت علیه دختران جوان، جنگ و بدبختی های دیگر از عواملی است که باعث بروز ناهنجاری های روانی و رو آوردن جوانان به اعتیاد شده است. 
این مطلب را تیمور شاه اسحاق زی معین امورجوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدای افغان(آوا) عنوان کرد.
آقای اسحاق زی، از حکومت جدید خواست به وعده هایی که به جوانان در دوران مبارزات انتخاباتی داده است، جامه عمل بپوشد و آن را از مرحله شعار بیرون کند.
او در رابطه با فعالیت وزارت اطلاعات فرهنگ در خصوص جوانان گفت: مهمترین کار این وزارت در طی چند سال اخیر، ساختن پالیسی ملی جوانان بوده است، اما متأسفانه رسانه ها و نهادهای جامعه مدنی، حکومت را محکوم می کردند که گویا برنامه مشخصی برای جوانان ندارد. 
به گفته وی، دو سال قبل از امروز تحت رهبری وزارت اطلاعات و فرهنگ، کمیسیونی توظیف شد که کار خود را در سطح کشور آغاز کرد و نظریات جوانان را با همکاری تخنیکی و مالی از سوی دفتر یو.ان.اف.پی(UNFP) سازمان ملل و نهاد های جامعه مدنی جمع آوری کرد و پس از آن کنفرانسی به منظور ساختن پالیسی ملی جوانان مورد تائید قرار گرفت.
او گفت: در پالیسی ساخته شده تمام مشکلات جوانان اعم از بیکاری، صحت، تحصیلات عالی، روی آوردن به مواد مخدر و خشونت در سطح ملی تشخیص شده است.
او گفت نظر به گفته های موسسه یو.ان.اف.پی(UNFP) پالیسی جوانان افغانستان در سطح منطقه بی نظیر است، اما متاسفانه هنوز نهایی شده است.
وی هشدار داد اگر به زود ترین فرصت این پالیسی از سوی کابینه دولت نهایی نشود، جوانان افغانستان امتیازات زیادی را در آینده از دست خواهند داد.
اسحاق زی می گوید معنیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ در چهار سال گذشته کارهای بنیادی را درعرصه بهبود وضعیت جوانان انجام داده است.
به گفته او بیش از ۳۰ هزار تن محصل جوان از سوی معنیت جوانان به موسسات تحصیلات عالی خصوصی جذب شده است و هم چنین در جهت تداوی معتادین و کاریابی برای جوانان با وزارت صحت عامه، وزارت کار و امور اجتماعی و سایر ارگان های ذیربط صحبت کرده و راه حل ها را سنجیده است.
این گفته ها در حالی بیان می شود که بسیاری از جوانان فعالیت های معینیت جوانان را نمی پذیرند و شعارهای این نهاد حکومتی را یک نوع عوام فریبی میدانند.
محمد نادر نظری یک تن از دانشجویان دانشگاه کابل درگفتگو با آوا اظهار  داشت هنوز هیچ کار قابل ملاحظه ی از سوی معنیت جوانان صورت نگرفته است.
وی گفت جوانان همواره ابزار در دست سیاسیون بوده که فقط درگرد همایی ها و راهپیمایی ها از آنان استفاده کرده و هیچگاه در مسایل کلان ملی و اجتماعی دخیل نبوده است.
حامد حسینی یک تن دیگر از دانشجویان گفت با وجود اینکه اکثر نفوس افغانستان را جوانان تشکیل می دهد، اما متاسفانه کمتر از انرژی و استعداد های آنان استفاده شده است.
گفتنی است که از روز بین المللی جوانان در حال در افغانستان تجلیل می شود که بر اثر ناهنجاری های اجتماعی و سیاسی به خصوص فقر و بیکاری، بسیاری از جوانان به اعتیاد و یا کارهای خلاف دیگر رو می آورند.


منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdchv6nw.23n-mdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما