تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۳۸
کد مطلب : 99190
209 هزار هکتار زمین زیر کشت کوکنار/ یک میلیون و 600 هزار معتاد در افغانستان
کشت کوکنار از ۱۳۶ هزار هکتار زمین در سال ۲۰۱۳، به ۲۰۹ هزار هکتار در سال جاری افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) نشست جلوگیری از کشت کوکنار برای سال ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ از سوی وزارت مبارزه با مواد مخدر با حضور والیان، قوماندان امنیه ولایت ها و نهادهای زیربط برگزار شد.
مبارز راشدی وزیر مبارزه با مواد مخدر که در جمع اشتراک کنندگان صحبت می کرد گفت: هدف از برگزاری این نشست، برنامه و دریافت راه حل با همکاری نهادهای زیربط برای جلوگیری از کشت کوکنار در سال های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ می باشد.
وی افزود: تخریب مزارع کوکنار از ۱۳۸۲ آغاز و بر اثر تلاش های زیاد این وزارت، کشت مواد مخدر از ۲۵ ولایت به ۱۸ ولایت کاهش یافت، اما در این اواخر بخاطر افزایش ناامنی ها، این رقم دوباره به ۲۴ ولایت افزایش یافته است.
به گفته ی وزیر مبارزه با مواد مخدر، اعتیاد به مواد مخدر همه روزه در حال افزایش است و هم اکنون بیش یک میلیون و 600 هزار معتاد در سراسر کشور وجود دارد.
به باور وی، ناامنی، نبود همکاری ارگانهای زیربط، عدم مبارزه قاطع در دستگیری قاچاقچیان و زمین داران کشت کوکنار از عواملی است که باعث افزایش کشت کوکنار شده است.
در همین حال محمد آصف رحیمی وزیر زراعت، هماهنگی میان نیروهای امنیتی و ارگانهای زیربط را برای کاهش کشت مواد مخدر ارزنده توصیف کرد و گفت:کوکنار یک نبات است که عاید زیادی برای دهقانان دارد، بنائاً برای مبارزه بهتر با این پدیده نیاز به بودجه بیشتر از سوی جامعه جهانی و هماهنگی میان نیروهای امنیتی و ارگانهای زیربط می باشد.
وی افزود: بر اساس آمارهای جهانی کشت کوکنار تا چند سال آینده در افغانستان افزایش می یابد و یا هم در همین سطح باقی خواهد ماند، چرا که با بودجه ی ۱.۵ میلیون دالری نمی توان در مقابل ۱.۲ میلیارد دالر عواید کوکنار مبارزه کرد.
به گفته ی وزیر زراعت، با وجود تمام تلاش ها و توزیع تخم بذری از سوی این وزارت به دهقانان ولایت هلمند، هنوز هم این ولایت از بزرگترین تولید کنندگان مواد مخدر می باشد.
او گفت: براساس آمارهای دریافتی، کشت کوکنار از ۱۳۶ هزار هکتار زمین در سال ۲۰۱۳، به ۲۰۹ هزار هکتار در سال جاری افزایش یافته است.
محمد آصف رحیمی اضافه کرد، با توجه به افزایش کشت کوکنار در ولایت هلمند و ولایات همجوار آن، باغداری و محصولات زراعتی بخصوص حاصلات گندم افزایش قابل ملاحظه ای را نشان می دهد.
ویس برمک وزیر احیا و انکشاف دهات نیز، حکومتداری ضعیف، نبود اراده ملی و سیاسی، عدم هماهنگی میان نهادهای زیربط را از عوامل عمده ی افزایش کشت مواد مخدر در افغانستان بیان می کند.
ثریا دلیل وزیر صحت عامه کشور و یکی از سخنرانان این محفل می گوید: بیشتر مشکلات امنیتی، اقتصادی و اجتماعی افغانستان وابسته به کشت کوکنار می باشد و تنها از طریق ایجاد برنامه آموزشی و حرفه ای برای افرادی که مصروف کارهای مواد مخدر و اعتیاد به آن است، میتوانیم زمینه را برای کاهش آن فراهم کنیم.
وزیر صحت عامه با اشاره به فعالیت های مراکز معتادین در کشور گفت: در مجموع در سراسر کشور ۱۰۲ مرکز تداوی معتادین مصروف فعالیت می باشد، که از مجموع این رقم ۲۱ مرکز مربوط وزارعت صحت عامه می باشد.
https://avapress.com/vdchvznw.23nwwdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما