تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۰۷
کد مطلب : 108010
شهید مزاری مخالف نقش سمبولیک در قدرت بود
مسوولان مجمع توسعه و اعتدال ناور می گویند: امروز اگر به چهار وزارتی که از سوی حکومت وحدت ملی برای هزاره ها در نظر گرفته شده، توجه صورت گیرد، دیده می شود که تا چه حد نقش آنان سمبولیک می باشد.
لطیف فیاض، یکی از اعضای این مجمع گفت: از چهار وزارت کلیدی که در قدرت نقش مهم را بازی می کند، امروز حتی یکی آن در اختیار این ملیت قرار ندارد و این خود نشان میدهد که نقش آنان در قدرت ملی فقط سمبولیک است.
وی که امروز در مراسم گرامی داشت از شهادت شهید مزاری تحت عنوان "شهید مزاری و مردم" سخن می گفت، افزود: طرح اصلی و اساسی شهید مزاری مشارکت در ساختار قدرت بود و خواست او این بود که باید یکی از سه وزارت امنیتی برای شیعیان کشور داده شود.
او تصریح کرد: رویکر شهید مزاری نسبت به قضایای افغانستان و نسبت به سرنوشت مردم شیعه حساس و عمیق بود و برای اینکه به سیاست گذاران و مدیران قدرت سیاسی بفهماند، که ما خواهان مشارکت فعال و سازمان مند در قدرت هستیم، در برابر ایشان ایستادگی کرد.
به گفته فیاض، رهبران سیاسی امروز جامعه هزاره، بخاطر اینکه مردم را قناعت بدهند که حقوق و منافع آنها را امروز در حکومت تامین کرده اند، به سر دادن شعار های عوام فریبانه و سمبولیک می پردازند.
او افزود: تنها کاری که رهبران سیاسی امروز می کنند، فقط می توانند وضعیت کنونی مردم را با وضعیت زمان طالبان مقایسه کنند، درحالیکه شهید مزاری هیچگاهی وضعیت مردمش در زمان مجاهدین را با وضعیت آنان در زمان عبدالرحمن مقایسه نکرد.
داکتر ذاکر حسین ارشان استاد دانشگاه ابن سینا یکی دیگر از سخنرانان گفت: هر شخصی در تاریخ یک سهم و مشارکت دارد، و سهم مزاری در این زمینه بی نظیر است که نه دشمن و نه دوست مزاری منکر این سهم شده می تواند.
وی تصریح کرد: تنها سهم شهید مزاری در تاریخ درخشان نیست، بلکه سهمی که شهید مزاری از آن آدرس نمایندگی می کند نیز درخشان است، از همین سبب شهید مزاری نه تنها بر نسل امروز و دیروز ما بلکه بر تاریخ ما حق دارد، و ما مدیون او هستیم.
این استاد دانشگاه افزود: رهبران زیادی در تاریخ مناسبات کشورها و نظام های سیاسی حضور داشته که بعد از فوت ممکن است فراموش شده باشند، اما مزاری چنان یک سنگ انداز بزرگ در یک اقیانوس است، که هر قدر زمان بگذرد دامنه این موج گسترده تر می شود.
به باور وی دلایلی که باعث ماندگاری و جاودانگی شهید مزاری شده است، رفتار و سیاست ورزی شهید مزاری در دوره حیات مزاری، ارثیه که مزاری از خود بجای گذاشت و وارثانی که بعد از مزاری از وی نمایندگی می کند، می باشد.
عباس غزنوی مسوول مجمع توسعه و اعتدال ناور از دیگر سخنرانان این مراسم گفت: شهید مزاری در دهه هفتاد صفحه جدیدی را برای مردم رقم زد، و در روزگار سیاه جنگ فریاد عدالت را سر داد.
او افزود: شهید مزاری توسط این فریاد خود به همه این را نشان داد که یگانه راه نجات افغانستان از بدبختی ها راه برادری و وحدت است.
به باور مسوول توسعه و اعتدال ناور، شهید مزاری نه بعنوان یک رهبر، بلکه به عنوان یک اندیشه امروز مطرح شده است، که مردم نسبت به او بعنوان یک رویکرد اندیشوی امروزه نگاه میکند.
او افزود: در اندیشه شهید مزاری موضوع وحدت ملی، عدالت اجتماعی و انکشاف متوازن است که این را از سخنرانی های شهید مزاری میتوانیم استنباط کنیم.
گفتنی است که مجمع اعتدال ناور به عنوان یک مجمع فرهنگی و دانشجویی از مدت ۲ سال بدینسو بصورت مستقل فعالیت دارد و بیشتر در موضوعات سیاسی، فرهنگی و دانشجویی سهم دارد.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdchz6nzv23nvvd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما