تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۷
کد مطلب : 97561
پسماندهای کلینیکی خطری جدی برای محیط زیست
در چند سال اخیر و با افزایش سرمایه گذاری ها به خصوص در عرصه صحت، مراکز طبی فراوانی در کشور ایجاد شده است که پسماندهای آن خطری برای محیط زیست خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری آوا، به دلیل نفوس بیش از حد و نبود زیر بنای مشخص شهری در کابل، باعث پراکندگی پسمانده ها و زباله ها در سطح شهر شده و این امر مسبب امراض و آلودگی محیطی گردیده است.
به عقیده کارشناسان زباله های صحی یا شفاخانه ای که روزانه در حال افزایش است، محیط زیست را با مخاطره جدی مواجه کرده است.
محمد هاشم وهاج؛ رییس شفاخانه خصوصی وهاج از افزایش زباله های شفاخانه ای ابراز نگرانی کرد.
محمد هاشم وهاج به خبرگزاری صدای افغان (آوا) گفت: "به خاطر ازدیاد شفاخانه و کلینیک های شخصی، محیط زیر زمینی ما در حال تخریب شدن است."
آقای وهاج افزود، این موضوع را بارها به انجمن شفاخانه های شخصی، به وزارت صحت عامه، به شهردار کابل و به اداره محیط زیست نه تنها شفاهی گفته ام بلکه مکتوب نیز روان کرده ام.
وی علاوه کرد که اولین پیشنهاد من به شفاخانه ها و اداره های مربوط این بوده است که در قدم اول نهاد های صحی خصوصی؛ چاه سپتیک معیاری صحی برای خودشان اعمار کنند، زیرا در فاضلاب شفاخانه ها انواع مختلف میکروب ها وجود دارند که از بیماران منتقل می گردند.
وی تاکید می کند که هر شفاخانه خصوصی ماهانه ۱۰ تا ۲۰ هزار افغانی برای انتقال زباله های شان مصرف می کنند. آقای وهاج گفت: "پیشنهاد من این است که تمام شفاخانه های خصوصی با همکاری هم، زمینی را از شهرداری بگیرند، ماشین انسینوتر بخرند و موترهای انتقال هم تدارک نمایند و یا با یک شرکت قرار داد کنند تا از بروز مشکل خوداری کنند."
آقای حبیبی؛ رییس تنظیف شهرداری کابل، می گوید که در مدیریت زباله های شفاخانه ای، وزارت صحت و اداره محیط زیست کمترین احساس مسولیت را دارد.
رئیس تنظیف شهرداری کابل اظهار کرد که زباله های شفاخانه های دولتی و غیر دولتی بدون در نظر داشت پیامدهای زیستی در فضای کاملا باز رها می شود.
آقای حبیبی اضافه کرد که ما اخیرا دو جریب زمین را در محل دفن زباله های شهری در اختیار وزارت صحت قرار دادیم.
وی ابراز امیدواری کرد که وزارت صحت هرچه عاجل دستگاه های انسینوترشفاخانه های دولتی وخصوصی را در آنجا نصب کند و زباله های کلنیکی را از تنظیف شهرداری کابل جدا بسازند.»
محمد هاشم وهاج در این رابطه گفت که شهرداری زمینی را در نزدیک ولسوالی سروبی برای زباله های شفاخانه ای اختصاص داده است که انتقال به آنجا غیر ممکن است.
به دلیل عدم سیستم درست آب رسانی، اکثر نقاط مختلف شهر کابل از آب های زیر زمینی استفاده می کنند که از ته نشین شدن چنین فضولات و پسماندهایی می باشد.
https://avapress.com/vdchzmnw.23nq-dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما