تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ حوت ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب : 6489
افزایش  چهل درصدی آمار طلاق در هرات
بر اساس اعلام مسئولین کمیسیون حقوق بشر، آمار طلاق درولایت هرات نسبت به سال گذشته چهل درصد افزايش يافته است.
شماري از زنان در هرات دليل طلاق گرفتن خود را خشونت بيش از اندازه مردان مي‌دانند و مي‌گویند كه هنوز هم خشونت عليه زنان ادامه دارد.
آنها گفتند: ازسوی همسرانشان كه معتاد به مواد مخدرهستند، مجبور به کار و تامین هزینه مواد مخدر آنها می شوند .
زهرا 23 ساله یکی از چندین زنی است که براي جدا شدن از شوهرش به دادگاه هرات مراجعه کرده است،او می گوید: همواره مورد لت و كوب قرار مي گيرد و با آنكه چهار ماه از عروسی اش می گذرد، تاکنون شوهرش به وی اجازه نداده تا به خانه پدرش برود .
بی بی گل 27 ساله نيز اظهار مي دارد كه چندین بار توسط شوهرش مورد لت و کوب قرار گرفته و شوهرش خرج زندگی وی و فزرندانش را تامین نمی کند و همواره ازسوی او به گدایی وادار مي شود.
او درحالی كه اشک از چشمانش جاری بود، ادامه داد: یک باردست به خودکشی زدم اما موفق نشدم .
عبدالقدیر مرد جوانی است که درگوشه‌اي از صحن دادگاه هرات به انتظار بازگشت همسرش ايستاده، و نگراني در چشم‌هايش موج مي زند، گفت: بدلیل بيكاري و وجود مشکلات اقتصادی فراوان او، زنش با مراجعه به دادگاه از وی درخواست جدایی کرده و موضوع طلاق شان هنوز حل نشده است .
با اين حال کمیسیون مستقل حقوق بشردر ولایت هرات می گوید: بيشتر شدن آگاهي زنان نسبت به حقوق خود و تحکیم قانون، از عوامل اصلی افزایش طلاق دراین ولایت است .
ثریا دقیقی مسئول انكشاف حقوق زنان كميسيون مستقل حقوق بشرهرات اظهار داشت: ازدواج هاي اجباري و زير سن قانوني و وجود خشونت‌ها عليه زنان، باعث مراجعه بیشتر آنها به دادگاه‌ها براي طلاق شده است .
وی افزود: زنان بخاطر گرفتن حقوق‌شان به نهادهای عدلی و قضایی مراجعه مي كنند تا اين مراكز به شکایت‌هاي آنهارسيدگي نمایند.
خانم دقیقی با اظهارنگرانی ازاین موضوع می گوید: مردان تحت هيچ شرايطي نمی خواهند زنان خود را طلاق دهند و از طرف ديگر حقوق آنها را نيز رعايت نمي‌كنند كه اين شديد ترين خشونت عليه زنان است. درهمین حال عبدالمجید صمیم استاد دانشکده شرعیات دانشگاه هرات نيز گفت: نداشتن آگاهي درست از اوامر ديني باعث افزایش خشونت و نقض حقوق زنان از سوی مردان می شود و زنان برای رهایی از اين مشکلات دست خودکشی زده و یا اقدام به جدایی می کنند.
آقای صمیم اضافه كرد: با آنكه پديده طلاق بدترین حلال خوانده شده اما درصورتی‌که تفاهم بین زن و شوهر در زندگی وجود نداشته باشد ، باید زمینه جدایی آنها فراهم شود .
ازسوی دیگر كارشناسان امور اجتماعي براین باورند که پذيرفتن زن طلاق داده شده توسط خانواده‌ها و اجتماع هنوز هم با مشكلات بسيار جدي روبه رو است و شمار زیادی از آنها نیز به خاطر ترس از این مشكلات همچنان خشونت را تحمل كرده و اقدام به گرفتن طلاق نمی‌كنند.
گفته می شود شماری از زنان در هرات پس از جدایی از شوهر مورد قبول خانواده هايشان قرارنگرفته و در سرپناه‌هاي دفاتر حمايتي به سرمي برند.




منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)هرات
https://avapress.com/vdci.vaqct1a53bc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

علت کم تجربه گی زنان هم است فضای گذراونامعلوم زندگی امروزی مانع دیدشان نسبت به بعضی واقعیتهامیشودمثلاچندستکگی وکاستیهای کوچک خودبخودبسیارکلان شده وزمینه تدبروتعقل شان رامی ربایدو...