تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ جدی ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۲۳
کد مطلب : 156595
پایان سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای اسلامی در تهران/ تأکید بر محو تمامی مظاهر تروریسم و تعمیق گفتگوها میان ادیان و مذاهب اسلامی

شام روز گذشته(چهارشنبه ۲۷ جدی) سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیه پایانی به کار خود پایان داد. در این کنفرانس هیأت هایی از مجالس ۴۱ کشور اسلامی به شمول افغانستان حضور داشتند و در طول مدت ۵ روز، به بحث و تبادل نظر پیرامون مهمترین تحولات جهان اسلام پرداختند. قرار است چهاردهمین دور این کنفرانس در کشور مغرب برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، در بیانیه سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای اسلامی که توسط علاءالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرائت شد، آمده است: "ما به عنوان روسا و اعضای هیئت های مجالس اعضای سازمان همکاری اسلامی با تأکید بر تعهد خود به تحقق و نیل به اهداف و اصول اتحادیه پارلمان های کشورهای اسلامی موارد زیر را اعلان می نماییم:


۱ـ تروریسم را به عنوان یک باور، تفکر و رویه محکوم می نماییم؛ و از دولت های خود با هدف محو تمامی اشکال و مظاهر تروریسم از طریق کسب تخصص و تجربه لازم، خواستار توسعه همکاری های فی مابین هستیم.

۲- از دستاوردهای بزرگ اخیر در شکست داعش در عراق و سوریه استقبال نموده و از تمامی کشورهای اسلامی به خصوص جمهوری اسلامی ایران که با هماهنگی و همکاری با دولت های عراق و سوریه، نقش ارزنده و فعالی در این راستا ایفا نموده است، قدردانی می نماییم.

۳- تعمیق گفتگوها میان ادیان و مذاهب اسلامی، مبارزه با تعصب و افراطی گری، نشر فهم راستین از دین و رد تکفیر و گرایش به خشونت را خواستاریم.

۴- اظهارات نژادپرستانه گاه به گاه رئیس جمهور آمریکا علیه ملت های رنگین پوست و مرتبط ساختن اسلام به تروریسم جهانی را قویا محکوم می کنیم و نگرانی خود را نسبت به این گونه حالت های روانی که موجب اختلافات و سوء تفاهم میان ملت ها، ادیان و تمدن ها می شود، ابراز می داریم.

۵- تصمیم یک جانبه رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در شناسایی قدس به عنوان به اصلاح پایتخت رژیم صهیونیستی(اسرائیل) را قویا محکوم می نماییم و این اقدام را به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت بین الملل و تجاوزی تمام عیار به حقوق حقه مردم فلسطین و همچنین اقدامی باطل و پوچ که احساسات مسلمانان، مسیحیان و تمامی انسان های آزاده در سرتاسر جهان را برانگیخت، برمی شماریم.

۶- حمایت و پشتیبانی خود را نسبت به رفع چالش های مداوم مردم فلسطین اعلام می نماییم و مادامی که حقوق مردم فلسطین، و به ویژه حق بازگشت و تاسیس دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف، محقق نگردد، مقاومت را در تمامی اشکال حق مشروع فلسطینیان می دانیم.

۷- از اتحادیه بین المجالس خواستاریم که عضویت کنست اسرائیل در این اتحادیه را به عنوان تنبیهی برای تجاوزگری این موجودیت صهیونیستی به حقوق بین الملل، ملغی سازد.

۸- تا زمانی که دولت ایالات متحده از تصمیم اشتباه خود مبنی بر انتقال سفارت آمریکا به قدس عقب نشینی نکند، از اعضایی که به صورت سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی در ارتباط هستند، درخواست داریم روابط خود را به حالت تعلیق در آورند.

۹- تمامی قوانین و اقدامات یک جانبه و فراسرزمینی ایالات متحده آمریکا و همچنین احکام قضایی این کشور علیه دیگر دولت ها به خصوص اعضای اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی که مغایر با حقوق بین المللی، منشور ملل متحد و ناقض حاکمیت و استقلال دولت ها بوده را به رسمیت نشناخته و رد می نماییم.

۱۰- نگرانی گسترده خود را نسبت به وخامت شرایط انسانی در یمن اعلام می داریم و بر ضرورت تمرکز بر راه حل سیاسی و تسهیل و تسریع در ارسال کمک های انسان دوستانه به سراسر یمن تأکید می کنیم.

۱۱- تمامی نقض فاحش حقوق انسانی در ایالت راخین میانمار از جمله مرگ بسیاری از انسان های بی گناه و به ویژه، اقدام شنیع پاکسازی نژادی را قویا محکوم می نماییم و از دولت میانمار خواستاریم تا این گونه نقض حقوق انسانی را بلافاصله پایان بخشیده و احترام کامل به حقوق انسانی و آزادی های بنیادین تمامی افراد را بدون هرگونه تبعیض نژادی و دینی تضمین نماید.

۱۲- از دولت های عضو در اتحادیه پارلمانی کشورهای اسلامی خواستاریم تا نظام اقتصادی جدیدی مبتنی بر همبستگی اسلامی ایجاد نمایند و از ایجاد بستری برای ارتقای روابط اقتصادی، بازرگانی، مالی و بانکی بدون هرگونه تمایز میان مردم بخصوص مردم اعضای اتحادیه پارلمانی کشورهای اسلامی با هدف دست یابی به توسعه و تعمیق همکاری های منطقه ای و زیر منطقه ای، در حالی که شرایط برابر برای دست یابی به رشد اقتصادی مدنظر، افزایش تولید داخلی و حجم صادرات بین کشوری فراهم شده و متعاقبا کمک به ایجاد فرصت های شغلی مولد در اقتصادهای ملی و تسریع سرعت پیشرفت اقتصادی با هدف فقرزدایی و تحقق دیگر اهداف مطروح در سند اهداف توسعه هزاره، حمایت نمایند.

۱۳- بر نیاز به مقاومت و پایداری در برابر انواع کمپین های رسانه ای علیه اسلام و مسلمانان تاکید نموده و نگرانی جدی خود را نسبت به مظاهر تعصب، تبعیض و خشونت علیه اسلام و مسلمانان در دیگر اقصی نقاط جهان و همچنین تصویرسازی منفی از اسلام و مسلمانان از طریق تلاش رسانه های بین المللی در پیوند آن دو به خشونت و تروریسم ابراز می نماییم.

شورای ملی افغانستان در یک هیأت هشت نفری به شمول سه عضو مجلس نمایندگان، سه عضو مجلس سنا و دو کارمند دارالانشاء این مجالس در سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی شرکت داشت. قرار بود ریاست این هیأت را عبدالرئوف ابراهیمی، رییس مجلس نمایندگان به عهده بگیرد، اما به دلیل بحث تصویب مسوده بودجه سال مالی جدید، سفر وی و برخی دیگر از اعضای مجلس نمایندگان لغو شد.

کرام الدین رضازاده، رییس هیأت مجلس نمایندگان روز گذشته در سخنانی در این کنفرانس، خاطرنشان کرد که کشورهای اسلامی در کنار این که بزرگترین و مهمترین منابع طبیعی و انرژی را در اختیار دارند، به دلیل نبود هماهنگی و اتحاد نظر میان رهبران این کشورها، بیشترین بهره را دیگران می برند، در حالی که بیشتر مردم این کشورها با فقر و گرسنگی دست به گریبان هستند.

وی قضیه فلسطین را به عنوان یکی از مسائل اعتقادی مسلمانان جهان عنوان کرد که به سبب موجودیت اختلاف نظر میان کشورهای اسلامی، همچنان لاینحل باقی مانده و همه روزه از ملت مظلوم فلسطین قربانی می گیرد.

این عضو مجلس نمایندگان در مورد تصمیم اخیر رییس جمهور امریکا در مورد انتقال سفارت این کشور به بیت المقدس گفت که این تصمیم احساسات مسلمانان جهان را جریحه دار ساخت و حکومت و مجلس نمایندگان افغانستان آن را محکوم کرده است.

از سوی دیگر وی خاطرنشان کرد که نقض حقوق بشری اقلیت های مسلمان در برخی از کشورها منجمله میانمار و اعمال تبعیض مذهبی و نژادی علیه آنان را که مایه نگرانی شدید ملت های مسلمان جهان گردیده است، قابل رسیدگی است.

رضازاده با اشاره به تحولات افغانستان نیز گفت که افغانستان و مردم مسلمان و متدین آن در دفاع از معتقدات و ارزش های اسلامی و ملی خود، سال هاست که در برابر متجاوزین و تروریستان می رزمند، گرفتار جنگ و ناامنی بوده و همه روزه ده ها تن از فرزندان خود را از دست می دهد.

این درحالی است که به گفته وی، افغانستان بهترین موقعیت را در قاره آسیا داشته و به عنوان نقطه وصل میان کشورهای آسیای میانه، جنوب آسیا و غرب آن، می تواند زمینه های مناسب ترانزیت و تجارت انرژی و کالا را برای کشورهای اسلامی منطقه فراهم سازد و این مامول از طریق همکاری های واقعی اعضای سازمان همکاری اسلامی به خصوص همسایه های افغانستان، بهتر و سهل تر قابل تحقق می باشد.

https://avapress.com/vdci3qazwt1aww2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما