تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۱
کد مطلب : 146244
ازدحام جمعیت و عدم فرهنگ شهرنشینی در کابل، راه حل چیست؟

ازدحام بیش از اندازه نفوس و عدم رعایت فرهنگ شهر نشنیی، پائین رفتن آبهای زیر زمینی، آلودگی آب و هوا، تراکم کثافات و زباله ها در جاده های عمومی و حومه شهر از مشکلاتی است که شهروندان کابل با آن مواجه هستند.

در همین حال کارشناسان امور شهری عامل عمده این مشکلات را افزایش نفوس در شهر کابل عنوان کرده و برای بیرون رفت از این مشکلات راه حل های را پیشنهاد می کنند.

دکتور سید علی اقبال؛ استاد دانشگاه و آگاه مسائل شهری در مصاحبه با خبرنگار آوا، یکی از راه حل های کم کردن ازدحام جمعیت شهر های بزرگ را افزایش عرضه خدمات در شهرهای پیرامون و اطراف آن عنوان کرد.

به گفته او، بدون شک شهرهای کلان در افغانستان به خصوص کابل همواره شاهد مهاجرتها از  اطراف بوده است بنا براین برای حل مشکل سر ریز شدن جمعیت لازم است  در جهت رشد افقی اقدام شود.

به گفته وی باید بلند منزلها اعمار گردد و شهر توسعه پیدا کند و یا مکانهای دیگری برای سکونت در نظر گرفته شود مانند ایجاد شهرکها در اطراف شهرهای کلان البته با در نظرداشت امکانات و خدمات رفاهی جدید و مناسب که جمعیت با رضایت مندی انتقال داده شود.

او، همچنان گفت: شهروندان افغانستان به دلیل نا امنیها درعموم کشور طی چند سال پراکنده شده است و به دلیل اینکه شهرهای کلان جذابیت حضور جمعیتی جاهای مختلف را دارد لذا مردم بیشتر به آنجا رجوع می کنند به طور نمونه در طی چند سال اخیر شاهد حضور بی سابقه ی جمعیت در شهرهای بزرگ به خصوص کابل بوده ایم.

به گفته او یکی از دلائل ازدحام جمعیت در شهرهای کلان به خصوص شهر کابل نوع زندگی می باشد، مسلماَ کابل پایتخت کشور و تمرکز قدرت، ثروت و انواع خدمات در آن جذابیت زندگی را برای شهروندان اطراف بیشتر کرده است.

به گفته او، موجودیت مراکز صحی بیشتر دانشگاه ها و آموزشگاه ها سبب شده است که مردم بیشتر به شهرکابل رو بیاورند.

این استاد دانشگاه یکی از راه حلهای توزیع جمعیت در داخل شهر را تغییر دادن نهادهای دولتی از جای بجای دیگر عنوان کرد و افزود این کار سبب می شود که ازدحام ترافیک را از یک نقطه مشخص شهر کاهش دهد.

به باور وی یکی دیگر از راه حل ها برای جلوگیری از مهاجرتهای اطراف به شهرهای کلان، انتقال کار از مرکز به ولایات، ولسوالیها و روستا هاست و باید حکومت زمینه اشتغال و دست رسی به خدمات صحی،  اجتماعی و رفاهی را در شهرهای خرد و میانه فراهم کند.

افزون بر آن به گفته او، توسعه و معیاری ساختن زراعت از راهکار های دیگری است که می تواند جلو مهاجرتها و نقل و انتقال ها را از اطراف بگیرد.

به عقیده اقبال اگر حکومت مدیریت درست داشته باشد می تواند از افزایش بی رویه جمعیت در شهرهای کلان به خصوص کابل جلو گیری کند و این کار زمانی عملی خواهد بود که جذابیت ها در اطراف شهرها و روستا ها ایجاد شود.

https://avapress.com/vdci5qaz5t1a5r2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما