تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۳
کد مطلب : 151446
مسوول دفتر نمایندگی مرکز تبیان در هرات:

عاشورا درس‌های زیادی برای آموختن دارد

عاشورا درس‌های زیادی برای آموختن دارد

مسوول دفتر نمایندگی مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در هرات بر این باور است که درس عاشورا، تنها از خود گذشتگی نیست بلکه این مکتب درس‌های زیادی در عرصه‌های مختلف برای آموختن به مردم در زمان‌های مختلف دارد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت‌الاسلام و المسلمین "سید محمد هاشمی راستی"؛ مسئول دفتر نمایندگی مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان در هرات که در مراسم "درس‌ها و پیام‌های عاشورا تنها راه نجات افغانستان" در سالن مرکز اجتماعات این مرکز سخن می‌گفت، به بیان درس‌های واقعه‌ عاشورا پرداخت و تاکید کرد: این واقعه در تمام زمان‌ها و برای تمام مردم درس‌های زیادی دارد.

او گفت که نهضت عاشورا نهضتی است که در طول تاریخ و با گذشت زمان و سالیان متمادی، نه تنها تضعیف نشده و رنگ نباخته، بلکه هر چه زمان می‌گذرد، انسان‌های آگاه عالم از این واقعه‌ تاریخ‌ساز، مهم‌ترین درس‌ها و پیام‌های ارزشمند و نجات بخش را کسب می‌کنند.

هاشمی یادآور شد: "عاشورا، واقعه‌ای است که نه تنها فراموش نشده، بلکه درخشندگی بیشتر پیدا کرده است. مسلم است که چنین واقعه‌ای برای هر مقطعی از زمان، درس‌ها و پیام‌‌های خاص خود را دارد".

این عالم دینی در غرب کشور در ادامه افزود: مساله‌ای که در این نهضت سرنوشت‌ساز است، رهبری این نهضت است. رهبری که با آگاهی کامل تصمیم بگیرد و تمامی لایه‌های پوشیده و آشکار یک واقعه را قبل از وقوع ترسیم کند و بعد به‌طور دقیق مرحله و به مرحله آن را عملی کرده و نتیجه‌گیری کند.

وی تاکید کرد که در هر تصمیم سرنوشت‌ساز اجتماعی و سیاسی، رهبری آن حرکت یکی از مهم‌ترین شاخصه‌ها است.

نحوه و شیوه‌ مبارزه، یکی دیگر از شاخصه‌های نهضت عاشورا است. صحیح‌ترین و اثر بخش‌ترین شیوه‌ها را رهبری این نهضت و قیام اعمال کردند.

به باور هاشمی، شاخصه‌ دیگر این است که امام حسین(ع) با دید قوی و بصیرتی نافذ، زنان و دختران را از همان آغاز قیام با خودشان همراه کرده بودند. بنابراین در یک نهضت نتیجه بخش و اثرگذار که همواره پیام‌های ارزشمند و سازنده دارد، زنان می‌توانند نقش اساسی و تعیین کننده داشته باشند.

او بر این دیدگاه است که زنان می‌توانند در بسیاری از زمینه‌ها نقش محوری داشته باشند. محوریت زنان در بسیاری از ابعاد قیام امام حسین(ع) کاملا مشهود و مشخص است. چه در بُعد حمایت، تشویق، سیاسی، مبارزات نظامی و حتی پیام‌رسانی و اطلاع‌دهی، نقش زنان نقش مهم و ارزشمندی است.

آگاهی بخشی به یاران یکی دیگر از شاخصه‌های قیام عاشورا است. در طول تاریخ در جوامع مختلف بشری اتفاق های زیادی افتاده و مهمترین قیام‌ها فراموش شده است. اما یکی از شاخصه‌های مهمی که در اثرگذاری و جاودانه شدن نهضت عاشورا تاثیرگذار است، آگاهانه بودن این قیام است. امام حسین(ع) منزل به منزل جزئیات و ریز مسائل را به اصحاب خود گفتند.

مسوول دفتر نمایندگی مرکز تبیان در هرات یادآور شد که مکتب امام حسین(ع) با مکتب‌های امروز تفاوت اساسی دارد. امام حسین(ع) حتی بیعت خود را از اصحاب خویش برداشتند تا مجبور نباشند که بخاطر این بیعت در کنار امام بمانند. امام(ع) حتی چراغ‌ها را هم خاموش کردند تا اصحاب راحت باشند و اگر قصد رفتن دارند، بروند. این یعنی این‌که، کسانی‌که در رکاب امام(ع) می‌مانند، این راه را کاملا آگاهانه انتخاب کرده باشند.

هاشمی در ادامه گفت که تنها درس واقعه‌ عاشورا، درس شهادت و جانبازی در راه عقیده نیست. درست است که این یکی از درس‌های مکتب عاشورا است اما اهداف و درس‌های متعدد دیگری هم وجود دارد.

او در ادامه به بیان این درس‌ها پرداخت و گفت: سبک و روش مبارزه با آگاهی کامل از شرایط زمان و مکان یکی دیگر از درس‌های عاشورا است. وقتی امام دیدند که دین در معرض خطر واقع شده، بهترین سبک مبارزه را انتخاب کردند. این مبارزه‌ امام(ع) اثر بخش‌ترین سبک مبارزه است.

هاشمی در ادامه گفت: نحوه‌ انجام و چگونگی به کار گرفتن نیروها، یکی دیگر از درس‌های عاشورا است.
خدا محوری درس دیگری است که قیام امام حسین(ع) به انسان‌ها می‌دهد.

اما مساله‌ای که این روزها مطرح است این است که چه درس‌هایی می‌شود از قیام امام حسین(ع) گرفت و در جامعه پیاده کرد.

هاشمی‌ می‌گوید که یکی از معضلات و مشکلاتی که دامن‌گیر جامعه‌ ماست و ریشه‌ی تمامی مشکلات در کشور است، مشکل قوم‌گرایی، منطقه‌گرایی، زبان و بعضی مناطق موضوع مذهبی است.

حقیقت این است که ریسمان پوسیده‌ این مشکلات، از ریشه‌های اصلی تمامی مشکلات کشور است. تا این ریسمان پوسیده را رها نکنیم، هیچ وقت به نتایج مطلوب نخواهیم رسید.

به گفته‌ مسوول مرکز تبیان در هرات، احزاب سیاسی قومی است، مراکز فرهنگی و علمی قومی است، در شعار همه شعار ملت شدن می‌دهند اما حرکت‌ها در ابعاد مختلف قومی است و این مساله زمینه‌ساز شده برای این‌که دشمن از این فرصت به عنوان یک ضعف استفاده کرده و اهداف شوم خود را در جامعه‌ ما اعمال کند.

از درس‌های مهم عاشورا برای زندگی ما این است که همه باید وارد عمل شویم زیرا متوسل و متمسک بودن به طناب فرسوده‌ قومیت ثمره‌ای نخواهد داشت.

وی در ادامه به تشکیل نیروهای مقاومت مردمی اشاره کرد و علت تشکیل نشدن این گروه را ضعف در کارکرد علما دانست.

وی گفت: "نیروهای مقاومت مردمی برای این شکل نمی‌گیرد که علما به وظایف خود عمل نمی‌کنند. اگر به وظایف عمل می‌کردیم، باید به مساجد رفته و مردم را بسیج می‌کردیم".

آگاهی بخشی جوانان یکی دیگر از درس‌های عاشورا است.

مسوول دفتر نمایندگی مرکز تبیان در هرات در پایان تاکید کرد که "جوانان باید درس بخوانند و در کنار آن باید از مسائل کشور و مملکت غافل نباشند. مکاتب استعماری شدیدا در حال فعالیت هستند و می‌خواهند تا روحیه‌ بی‌تفاوتی را در کشور ترویج کنند".

https://avapress.com/vdci5zazqt1aw52.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما