تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۳
کد مطلب : 119235
تاکید وزیر حج و اوقاف بر نوآوری در علوم دینی
فیض محمد عثمانی؛ وزیر ارشاد، حج و اوقاف طی سفری که به هرات داشت در بازدید از دانشگاه هرات ، در دانشکده ی شرعیات سخنرانی نمود.

به گزارش خبرگزاری آوا، وی هدف از سفر به هرات را بازدید از علما، مساجد، مدارس دینی، زمین های اوقافی عنوان کرد و افزود ما که چطور می توانیم از این زمین ها بهره برداری و در برنامه های ارشادی خود استفاده کنیم.

وی بازدید از دانشگاه و دیدار با دانشجویان و اقشار جامعه را از دیگر اهداف سفرش عنوان کرد.

او گفت که ما در سراسر کشور حدود ۱۵۰ هزار مسجد داریم که حدود ۴۵ هزار آن ثبت شده است و در حال انجام ثبت دیگر مساجد نیز هستیم.

وزیر ارشاد، حج و اوقاف در ولایت هرات مدارس دینی مطرح و موفقی داریم که هماهنگ با وزارت معارف و حج و اوقاف مشغول فعالیت هستند.

وی این مطلب که در بعضی از مراکز دینی ترویج افراط گرایی می شود را رد نکرد و گفت که در بعضی مکان ها از نام مدرسه سوء استفاده می شود و آن مکان ثبت در وزارت ما نیست و نمی توانیم به عنوان یک مدرسه ی دینی از آن نام ببریم.

وزیر ارشاد، حج و اوقاف در ادامه گفت که اگر در برخی مکان ها بعضی از افراد اعمال افراط گرایانه دارند، ما نمی توانیم آن را به کل مدارس تعمیم بدهیم.

این وزیر کشور در ادامه با اشاره به حمایت برخی از دانشجویان دانشگاه ننگرهار از داعش گفت که این حمایت از گروه های افراطی یک مورد خاص بود که با مداخله نیروهای امنیتی مهار شد.

او گفت که تا کنون در هرات شاهد این گونه حرکات نبودیم و دانشجویان نیز اجازه ی اینگونه حرکات را به کسی نمی دهند.

وی تاکید کرد که مسئولین دانشگاه ها برای مقابله با افراط گرایی تدابیر خاصی دارند.

در کشور ما کسانی هستند که قصد دارند با انجام کارهایی که اسلام شدیدا مخالف با آن است، اسلام را بد نام بسازند و در این میان به سنگسار رخشانه اشاره کرد که توسط گروه طالبان انجام شده بود.

وی در گفته هایش اشاره به تاریخ درخشش اسلام کرد و گفت که زمانی که اروپا در تاریکی به سر می برد، آسیا مهد تمدن بود و امروز ما وارثین فرهنگ و تمدنی غنی هستیم.

او گفت که ما می توانیم با توجه به این گذشته ی خوب دوباره خودمان را احیا کنیم.

عثمانی مسلمانان را به یک درخت تشبیه کرده و گفت که ما مانند یک درخت بی ریشه نیستیم و اگر نیز آفتی آمد مقصر خودمان هستیم و دچار یک رکود فکری در چند قرن اخیر شده ایم.

وزیر ارشاد، حج و اوقاف گفت که ما در بخش های علوم دینی و عصری نتوانستیم دست به خلاقیت و نوآوری بزنیم.

وی خطاب به جوانان گفت که امیدواریم که شما با الهام از این گذشته ی دیرینه دست به ابتکار و خلاقیت بزنید.

فیض محمد عثمانی ضمن اشاره به حادثه ی دلخراش سنگسار رخشانه در غور عنوان نمود که اسلام از تمام خشونت هایی که به اشکال مختلف علیه زنان صورت می گیرد بیزار است.

او تاکید کرد که با ظهور اسلام بزرگترین انقلاب در زندگی زن به وجود آمد.

وی با اشاره به برخی از آداب غلط در میان مردم بومی کشور گفت که گاهی فرهنگ های بومی مردم سبب می شود که یک چهره ی بد از اسلام منعکس شود و ما باید تلاش بکنیم تا جلوی بروز اینگونه اعمال گرفته شود و به نام دین رقم نخورد.

او در ادامه ضمن اشاره به اینکه تمام خطبای مساجد باید یک برنامه واحد داشته باشند گفت که ما در کمیته ی خطبا موضوعات اجتماعی مشخص را یادداشت برداری میکنیم و به شکل کتاب در خواهیم آورد و آن را در اختیار علما قرار خواهیم داد.

عثمانی گفت که اگر از همین امکانات حاضر استفاده نکنیم هر روز وضعیت ما بدتر از قبل خواهد شد.

وی در پایان گفت که مردم نباید نگران باشند چون هیچ یک از وزاری کابینه در قسمت تغییر وضعیت کنونی به یک وضعیت خوب بی تفاوت نبوده و همیشه در تلاشند تا راهی برای برون رفت از این وضعیت پیدا کنند.

در حاشیه این مراسم قاضی نذیر احمد حنفی یک تن از نمایندگان مردم هرات در پارلمان کشور نیز در مورد افراط گرایی گفت که دولت باید برای مقابله با افراط گرایی خودش دست به کار شود.

وی گفت که غربی ها میخواهند که جنگ را در کشور ما تداوم بخشند و می خواهند که امت اسلامی را از بین ببرد.

مولوی عبدالواحدعاصمی رئیس اداره ی حج و اوقاف هرات نیز گفت که سندی خاصی در مورد اینکه در جایی ترویج افراط گرایی می شود در دست نیست و اگر هم نهادهای باشد که افراط گرایی را ترویج کنند با سوء استفاده از همین آزادی بیان در کشور است.

وی گفت که اگر این ترویج افراط گرایی تهدیدی برای مصالح جامعه داشته باشد، وظیفه ی ارگان های امنیتی است که با آنان برخورد نماید.

این گفته ها در حالی عنوان می شود که چندی پیش یک تن از دانشجویان دانشگاه هرات اقدام به اعلام حمایت از گروه های افراطی کرده و مسئولین دانشگاه وی را به قندهار منتقل کرده اند.

با این وجود طوری که معلوم است حمایت از افراط گرایی آنهم در بین دانشجویان امری ناممکن نیست و اگر جلوی این گونه رفتارها گرفته نشود و دولت تدابیری را روی دست نگیرد این حمایت ها گسترش یابد و به مانند ننگرهار دانشجویان دانشگاه هرات هم دست به تظاهرات و اعلام حمایت از گروه های افراطی بزنند.
https://avapress.com/vdcip3azwt1azr2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما