تاریخ انتشار :جمعه ۲۸ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۱۶
کد مطلب : 104132
استقبال رو به رشد کشورها از برسمیت شناخته شدن فلسطین
سویدن اولین دولت مهم اروپای غربی بود که در ۳۰ اکتوبر فلسطین را به عنوان دولتی مستقل به رسمیت شناخت.
کشورهای بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، مجارستان، مالت، لهستان، و رومانی، نخستین کشورهای اروپایی بودند که در سال ۱۹۸۸ و در فضای جنگ سرد و نیز قدرت نمایی جنبش عدم تعهد، فلسطین را به عنوان یک دولت به رسمیت شناخته بودند.
مارگوت والستروم، وزیر خارجه سویدن پس از این اعلام رسمی ابراز امیدواری کرد این کار به پیشرفت مذاکرات صلح کمک کند. او گفت: «معتقدیم که این کار برای دیگران نیز الهام بخش خواهد بود و امیدواریم باعث شود که پویایی جدیدی در مذاکرات صلح ایجاد شود.»
پس از آن بود که پارلمان کشورهای اسپانیا، بریتانیا، فرانسه و ایرلند نیز برسمیت شناخته شدن دولت فلسطین را تصویب کردند. اگرچه نتیجه این رای گیری ها الزام آور نبود اما نشاندهنده بی صبری کشورهای اروپایی برای به پیش رفتن روند صلح متوقف شدۀ خاورمیانه بود. دولت دانمارک نیز اعلام کرده است که در ماه جنوری آینده این موضوع را به رای خواهد گذاشت.
به این ترتیب شمار کشورهایی که دولت فلسطین را بطور مستقل برسمیت شناخته اند، پس از سویدن به ۱۳۵ کشور رسید.
در ۲۹ نوامبر سال ۲۰۱۲ میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز ۱۹۳عضو این سازمان به ارتقا وضعیت فلسطین در این سازمان به یک «ناظر غیر عضو» رای دادند.
اسرائیل و دیگر کشورهای مخالف این اقدام، اعلام کردند که این ارتقا جایگاه تنها می تواند از طریق مذاکرات صلح مستقیم میان اسرائیل و مقامات حکومت خودگردان فلسطینی ایجاد شود.
شیمون پرز، رییس جمهوری سابق اسرائیل نیز در سفر به پاریس دوباره بر این موضوع تاکید کرد و گفت: «اگرچه لازم است حکومت فلسطین وجود داشته باشد اما بهتر خواهد بود که این کار از طریق مذاکرات میسر شود و نه با تحمیل.»
بنا بر نظر مقامات فلسطینی، مرزهای دولت آینده باید مبتنی بر مرزهای تعیین شده در سال ۱۹۶۷ میلادی باشند یعنی قبل از آنکه اسرائیل مناطقی در کرانه باختری رود اردن و در شرق بیت المقدس را تصاحب کرده بود. اما سیاست شهرک سازی های اسرائیل در کرانه باختری، از زمان شکست آخرین دور مذاکرات صلح در ماه آوریل گذشته، بطور قابل توجهی ادامه یافته و به این ترتیب، بازگشت به مرزهای گذشته بیش از پیش دشوار شده است.
فلسطین اکنون ناظر غیر عضو در سازمان ملل متحد است و تشکیلات خودگردان فلسطین قصد دارد به محض آنکه به عضویت دادگاه کیفری بین المللی درآمد، از اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در سرزمینهای متعلق به فلسطینیان شکایت کند.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس بین الملل
https://avapress.com/vdcip5azrt1auz2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما