تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ جدی ۱۳۸۹ ساعت ۱۸:۳۹
کد مطلب : 24373
ترکیه و ترمیم روابطش با اسرائیل!؟
وزیر امور خارجه ترکیه از ترمیم روابط آن کشور با اسرائیل سخن می گوید!
داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفته است، در صورتی که دولت اسرائیل از حمله به کشتی کمک رسانی برای اهالی غزه که منجر به کشته شدن 9 ترکیه ای شد، عذرخواهی کرده و به بازماندگان کشته شدگان غرامت بپردازد، ترکیه حاضر است تا روابط دوستانه و دیپلماتیک خود را با اسرائیل از سر بگیرد. وزیر خارجه ترکیه اضافه می کند که ترکیه با هیچ یک از کشورها سر دشمنی و ناسازگاری ندارد!
شکی نیست که پس از روی کار آمدن دولت عبدالله گل، موضع گیری های دیپلماتیک ترکیه در سطح داخلی و خارجی، با تغییرات مثبتی همراه بوده است. دولت نسبتاً نوپای ترکیه که پس از حدود 70 سال از حاکمیت لائیک ها و سکولارها، زمام امور را در دست می گیرد، مسلماً با مشکلات و چالش های عمده و اساسی ای مواجه می باشد. فشارهای لائیک های ارتش و سکولارهای مردمی از یک سو و فشارهای فزاینده امریکا و اروپا، از سوی دیگر، اهرم هایی هستند که خواه ناخواه بر بسیاری از تصمیم گیری های دولتمردان ترکیه تأثیر می گذارند. موضع گیری های اخیر دولت ترکیه در قبال جنایات رژیم اشغالگر قدس، باعث امیدواری هایی در میان مسلمانان شده بود و ملت های مسلمان خوشحال بودند که پس از سالیان طولانی، دولتی در ترکیه روی کار آمده است که به منافع و مصالح کشورها و امت اسلامی توجه دارد. اما موضع گیری اخیر وزیر امور خارجه ترکیه جناب داوود اوغلو، بر بسیاری از این امیدواری ها و دلگرمی ها، آب سرد پاشید!؟ وزیر محترم خارجه ترکیه شرط برقراری روابط دوستانه با اسرائیل را عذرخواهی این دولت جعلی و غاصب از حمله به کشتی ترکیه ای و پرداخت غرامت به خانواده های کشته شدگان ترکی اعلام کرده است!؟ در صورتی که نوار غزه، هنوز در محاصره ناجوانمردانه صهیونیست های غاصب قرار داشته و شهرک سازی های یهودیان صهیونیست در مناطق فلسطینی، همچنان و بدون وقفه ادامه دارد و از همه مهمتر، وجود یک کشور نامشروع و غاصب و یک دولت جنایتکار در قلب جهان اسلام، بر شانه های منطقه، همچنان سنگینی می کند. آیا امتیازها و کمک هایی که احیانا امریکا و اتحادیه اروپا به دولتمردان ترکیه وعده داده اند و یا پیوستن ترکیه به جامعه اروپا، آن اندازه ارزش و اهمیت دارد که دولتمردان ترکیه یک چنین بهای سنگینی را باید بپردازند!؟ و آیا اسلام خواهی و دین مداری سران کشور اسلامی ترکیه تا همین حد و حدود بود و بالاتر از آن را نمی توانند یا نمی خواهند طی مسافه کنند!؟
به هر تقدیر، موضع گیری منفعلانه و سئوال برانگیز وزیر امور خارجه ترکیه که نشانگر موضع گیری رسمی دولت آن کشور است، چیزی نیست که ملت ها و دولت های اسلامی، انتظار آن را داشته باشند و بر دولتمردان ترکیه است که حتی الامکان، از برقراری روابط دوستانه با دشمنان دیرینه امت اسلامی و اسلام بپرهیزند

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) – کابل – سرویس تحلیل و پژوهش اخبار
https://avapress.com/vdcippar.t1a5y2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما