تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۰۱
کد مطلب : 102332
انتقاد از کمرنگ‌بودن فرهنگ مطالعه در میان دانشجویان
انجمن دانشجویان افغانستان از روز جهانی دانشجو با حضور شخصیت های علمی، مقامات دولتی، استاتید دانشگاه ها و دانشجویان تجلیل کردند.
به گزارش خبرگزاری آوا، محمد ظاهر فیضی؛ رییس دانشجویان افغانستان که در این محفل صحبت می کرد، گفت: پس از انقلاب فرانسه روزی را به نام دانشجو نام گذاری کردند که همه ساله از آن تجلیل می شود.
او ضمن تبریک و تهنیت این روز، گفت که بر خلاف آنچه تصور می شود، دانشجویان افغانستان با دانشجویان سایر کشورهای جهان هیچ تفاوتی ندارند.
به باور وی، اینکه افغانستان جزء کشورهای جهان سوم می باشد؛ به این معنی نیست که استعدادها نیز متفاوت است، بلکه عقب ماندگی دانشجویان جهان سوم به خصوص افغانستان بیشتر به بی تفاوتی خود آنان بر می گردد.
او با بیان اینکه فعالیت انسان ها است که کشورها را از لحاظ توسعه علم و دانش متفاوت ساخته است، افزود: دانشجویان جهان اول، درس می خوانند و کوشش می کنند، تا با تحقیقات پیگیر یک چیزی را به وجود بیاورند و در نتیجه، نوآوری های نیز داشته باشند، به طور مثال تیلفون آیفون از دست آوردهای دانشجویان هندوستان است که از نتیجه منوگراف آنان به دست آمده است.
فیضی در ادامه گفت: متاسفانه دانشجویان افغانستان به جای اینکه درس بخوانند در تظاهرات و راه پیمایی‌ها شرکت می کنند و بازیچه ی دست سیاسیون قرار می گیرند.
وی دلیل عقب ماندگی دانشجویان را بی توجهی آنان به تحصیل خواند و گفت: دانشجویان افغانستان بیشتر وقت خود را صرف ماجراجویی های سیاسی و اجتماعی می کنند و اکثر اوقات در صنف های درسی حضور پیدا نمی کنند.
به گفته فیضی، از سوی هم فرهنگ کتاب خوانی در بین نسل جوان به خصوص دانشجویان کمرنگ است و این آفتی است که دانشجویان را از ترقی باز می‌دارد.
در همین حال، پیام عبیدالله عبید؛ سرپرست وزارت تحصیلات عالی توسط محمد عظیم نوربخش، سخنگوی این وزارت در محفل قرائت شد.
در پیام عبید آمده است که از روز جهانی محصل در حالی تجلیل می‌شود که شرایط کنونی جامعه افغانستان نیاز به انرژی و نیروی بالقوه جوانان به خصوص نسل تحصیل کرده دارد.
در ادامه پیام آمده است: وزارت تحصیلات عالی با برنامه های خوب و موثری که داشته است، طی۱۳ سال دست آوردهای قابل ملاحظه ای را حاصل نموده و تحصیلات عالی کشور را در جایگاه بهتری از نگاه حیثیت و اعتبار بین المللی در سطح منطقه و جهان قرار داده است.
در پیام سرپرست وزارت تحصیلات عالی ذکر شده است که اکنون افغانستان دارای ۳۴ دانشگاه و موسسه تحصیلات عالی دولتی و ۹۳ نهاد تحصیلی خصوصی با حدود ۳ صد هزار محصل دختر و پسر بوده و تلاش در جهت ارتقای کیفی نیز ادامه دارد.
https://avapress.com/vdciprazrt1aup2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما