تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۰۰
کد مطلب : 138135
داعش، پیاده نظام پاکستان در افغانستان

جان نیکلسون؛ فرمانده نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان گفته است که بخش بزرگ تروریست های داعش را در افغانستان افراد تحریک طالبان پاکستان تشکیل می‌دهد.
جنرال نیکلسون همچنین گفته:"تحریک طالبان پاکستان زیر پرچم داعش در یازده ولسوالی ننگرهار حضور بسیار گسترده دارد و داعش را تجهیز نظامی می‌کند."
به گفته‌ او، تحریک طالبان پاکستان تروریست هایش را از مرز پاکستان – افغانستان عبور می‌دهد و به عنوان داعش در ننگرهار مستقر می‌کند.
وزارت داخله‌ هم گفته که ارزیابی‌های نیکلسون با بررسی‌های این وزارت یکسان است.
صدیق صدیقی؛ سخنگوی وزارت این وزارت گفت:"ما بیشترین آسیب را از پناهگاه امنی که هراس‌افکنان در پاکستان دارند، می‌بینیم. فعالیت طالبان، القاعده، داعش و شبکه‌های هراس‌افگکنی دیگر در خاک پاکستان، مصیبت اصلی برای افغانستان است."
به گفته‌ آقای صدیقی، پاکستان باید متوجه‌ این گروه‌ها باشد و نگذارد از خاکش به خاطر ناامن کردن منطقه استفاده شود.
چندی پیش حنیف اتمر؛ مشاور امنیت ملی رییس جمهور نیز گفته بود که ۸۰ درصد تروریست های داعش در شرق کشور، شهروندان پاکستانی هستند.
کارشناسان مسایل امنیتی هم می گویند که رد پای پاکستان در ایجاد و گسترش داعش دست کم در افغانستان بسیار مشهود است. به باور آنها با این حال، این حقیقت را هم نمی توان نادیده گرفت که سازمان جاسوسی پاکستان در این زمینه نیز همانند ایجاد و گسترش پروژه طالبان، تنها نیست؛ بلکه سازمان های استخباراتی و رژيم های منطقه ای و بین المللی دیگری نیز در این عرصه، پاکستان را یاری می رسانند.
اخیرا ملا عبدالمنان نیازی؛ از رهبران شناخته شده طالبان، مدعی شد که رژيم عربستان سعودی، در صدد گسترش سلطه و نفوذ خود در افغانستان است و در این راستا از داعش به عنوان یکی از اهرم ها استفاده می کند.
بر اساس ادعاهای تکان دهنده ای که از جانب این عضو ارشد گروه طالبان، مطرح شده، عربستان از طالبان افغانستان هم خواسته است تا با پیوستن به گروه داعش، زمینه های قدرت گیری و گسترش این گروه در افغانستان را فراهم کنند؛ اما ظاهرا این درخواست از سوی رهبران طالبان، رد شده و همین امر، رژیم های حامی تروریزم از جمله پاکستان را بر آن داشته است تا از نیروهای خودی یعنی تحریک طالبان پاکستان برای رسیدن به این مأمول، استفاده کنند.
با در نظرداشت این برداشت، کارشناسان ضمن تأیید ادعاهای جنرال جان نیکلسون و حنیف اتمر مبنی بر اینکه اکثر اعضای گروه تروریستی داعش در افغانستان را تحریک طالبان پاکستان، تشکیل می دهند، تأکید می کنند که این مهم، نتیجه همپیمانی رژیم های منطقه ای و قدرت های بین المللی حامی تروریزم و به طور مشخص، داعش است.
در مورد پاکستان البته استفاده از داعش به عنوان پیاده نظام رژيم اسلام آباد در افغانستان، کارکردها و منافع دیگری هم دارد. یکی از این کارکردها مهار خطرات و تهدیدهایی است که گفته می شود تحریک طالبان پاکستان، متوجه امنیت ملی پاکستان می کند.
در سال های اخیر، چند حمله بزرگ و خونین تروریستی در پاکستان رخ داده که اسلام آباد مدعی است سازمان دهندگان و عوامل این حملات، تروریست های وابسته به تحریک طالبان پاکستان بوده اند که در کوهستان های افغانستان مستقر اند و از سوی حلقاتی در افغانستان بر علیه پاکستان، مورد استفاده قرار می گیرند. اگرچه افغانستان بارها این اتهامات را رد کرده و گفته است که پاکستان به منظور فرافکنی و رفع مسؤولیت از خود در حوزه حمایت از تروریزم و دامن زدن به ناامنی در افغانستان و منطقه، با طرح اتهامات متقابل، سعی می کند از فشارهای بین المللی بکاهد.
با این حال، تغییر کاربری تروریست های تحریک طالبان پاکستان و استفاده از آنها به منظور توسعه قدرت و نفوذ داعش در افغانستان، هم می تواند نگرانی های پاکستان از ناحیه فعالیت های تحریک طالبان پاکستان را کاهش دهد و هم ابزار قدرتمند تازه ای را در اختیار رژيم تروریست پرور اسلام آباد و حامیان و هم پیمانان منطقه ای آنها مانند عربستان سعودی و... قرار می دهد تا به این ترتیب، با استفاده از تروریزم و به روزرسانی مستمر آن با نسخه های خطرناک تر و خشن تری مانند داعش، به توسعه قدرت و سلطه غیر مشروع خود در افغانستان بپردازند.
در این میان، به عقیده آگاهان، درک اینکه تحریک طالبان پاکستان در افغانستان در نقش داعش و به نفع پاکستان و عربستان و... عمل می کند، مسؤولیت سنگین تری را در برابر دولت افغانستان و متحدان خارجی آن قرار می دهد تا فشارها را بر پاکستان، از مجاری گوناگون افزایش دهند و راه های تازه ای را در مبارزه با تروریزم و انهدام ریشه ها و خاستگاه های اصلی آن، به کار ببرند.

https://avapress.com/vdcipvazwt1apz2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما