تاریخ انتشار :جمعه ۴ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۰
کد مطلب : 127939
شب قدر؛ پر کشیدن از زمین و سیر کردن به سوی ملکوت اعلی است
یکی از آثار مهم تربیتی شب قدر، تغییر روحی و تبدیل شدن انسان به بنده معنوی و یافتن نفس ملکوتی و رهایی از بند شیطان است.
حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی اخلاقی یک تن از علمای کابل در گفتگو با آوا، با بیان مطلب فوق افزود: بندگان مخلص خداوند شب قدر را قدر میدانند، زیرا این شب در حقیقت جان کندن بنده مومن از زمین به آسمان و رفتن از ملک به ملکوت اعلی است.
به گفته این عالم دینی، شب قدر اثرات تربیتی زیادی دارد که اگر با تمام شرایط آن احیا شود، مادام العمر و یا حداقل تا یکسال زندگی مادی و معنوی انسان را بر محوریت خدا پرستی تضمین کرده و اورا از دام شیطان و هواهای نفسانی حفظ می کند.
به باور این عالم دینی، شب قدر در حقیقت بهانه ای است برای رسیدن انسان به کمالات و خود واقعی که هما انسان خدایی بودن است.
به گفته او، یک شب نخوابیدن و در محضر خدا بودن خوشبختی های زیادی را برای انسان به ارمغان می آورد و او را از گرفتاریها و بلاها نجات می دهد که تصورش را هم نمی کند.
اخلاقی از مسلمانان افغانستان و شب زنده داران مومن خواست که شب قدر را غنیمت بشمارند و درحق مسلمانان دربند به خصوص مردم زجر کشیده افغانستان که با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند، دعا کنند.
لازم به یاد آوری است که مردم افغانستان به خصوص شهر وندان کابل همه ساله شبهای قدر را در مساجد و تکایا و حتی در منزلهای شان احیا کرده و شب تا به صبح به عبادت خداوند مشغول هستند و در حق خود و ملت و مردم شان دعا می کنند.
اما سوال اساسی اینجاست که نتیجه ی دعا های مومنین در این شبها چه می شود و چرا با این همه عذر و نیاز به درگاه خداوند قدر از رنج والم این مردم کم نمی شود؟
آقای اخلاقی اما در پاسخ به این سوال گفت: اینکه دعا ها به خصوص در شبهای قدر که ارزشمند ترین شبها است به اجابت نمی رسد و یا کمتر نتیجه می دهد، از چند حال خارج نیست یا اینکه شرایط دعا فراهم نیست که همان توبه ازگناه و حضور قلب دعا کننده و درود و صلوات بر پیامبراش و... و یا اینکه خداوند مصلحت را براین دانسته تا دعای بنده اش را ذخیره روز قیامت کند.
اما به هر حال به گفته اخلاقی دعا و نیایش و خواستن از خداوند در هیچ شرایطی ضرر ندارد و انسان نباید نا امید باشد.
به گفته اخلاقی اگر قبول نشدن دعا ناشی از گناه و معصیت باشد که بسیار خطرناک است و انسان باید قبل از دعا، نفس خود را مورد بررسی قرار دهد تا بداند که اشکال کار در کجا است.
حضرت امام علی(ع) نیز در دعای پر فیض کمیل عمده دلیل عدم اجابت دعا را نا فرمانی خداوند و گناه بیان می کند آنجا که می فرماید "خدایا آن گناهان را ببخش که دعا های مرا حبس کرده است" لذا دعای توام با گناه و معصیت درمحضر خداوند هرگز قبول نخواهد شد.
به گفته این کارشناس دینی، شبهای قدر بالاترین شبها از نظر دعا و مناجات و رسیدن به قرب الهی است پس بنده مومن پیش از رسیدن این موعد خود را باید آماده کند تا بتواند از آن بهره کافی ببرد.
در همین حال حجت الاسلام و المسلمین آقای مرتضوی نیز به مناسبت فرا رسیدن شبهای قدر با آوا، گفت: خداوند درقرآن کریم شب قدر را با عالیترین بعد تربیتی آن معرفی می کند که دیگر نیاز به تحقیق و بررسی نیست.
به گفته او، درعظمت شب قدر، همین بس که عبادت دراین شب بهتر از هزار ماه است، یعنی اگر عبادت یک شب بالاتر از یک عمر ارزش داشته باشد مسلم است که درک عظمت آن از قدرت بشر خارج است.
به گفته مرتضوی، همین قدر می توان گفت: که ظرفهای زمانی خاص و با ارزش را که ریشه قرآنی و روای دارد به خصوص شبهای قدر را نباید از دست داد.
به گفته او، خداوند شب قدر را آقا و سید تمام شبها بلکه تمام زمانها قرار داده است و این شب وسیله بدون مصرف و هزینه ی رسیدن انسان به خدا است پس باید آنرا غنیمت شمرد.



https://avapress.com/vdcipyaz3t1ar32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما