تاریخ انتشار :شنبه ۲ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۸
کد مطلب : 136966
کیفیت رسانه در افغانستان، بهتر از کشورهای همسایه است

رشد چشمگیر کمی و کیفی رسانه های تصویری، صوتی و نوشتاری و همچنین نشرات دیجیتالی طی چند سال اخیر، افغانستان را در این زمینه نسبت به کشورهای همسایه برتری و تفوق بخشیده است.

به گزارش خبر گزاری آوا، سازمان نسل امید افغانستان طی کنفرانسی امروز شنبه در تالار بین المللی وزارت اطلاعات و فرهنگ، ضمن حمایت از رسانه های کشور و ژورنالیستان، رشد و توسعه رسانه در افغانستان را باعث افتخار مردم عنوان کردند.

حمید سالنگی؛ بنیان گذار سازمان نسل امید افغانستان، با بیان اینکه رسانه آیینه تمام نمای علم، فرهنگ و هنر یک ملت محسوب می شود، افزود: دولت باید از رسانه ها که در حقیقت سرمایه معنوی به شمار می رود ، حمایت بیشتر کرده و برنامه های منظم تری را برای بهبود رسانه ای در کشور روی دست بگیرد.

به گفته او، رسانه به عنوان قوه چهارم، در کنار قوه های سه گانه دولت از اهمیت خاصی بر خوردار است و در جهت رشد علم و دانش، فرهنگ و هنر نقش سازنده ای دارد.

او با انتقاد از برخی رسانه ها گفت: یکی از اصول مسلم رسانه، حفظ بی طرفی می باشد، اما متاسفانه برخی از رسانه ها در افغانستان بلندگوی چند فرد معین گردیده و اصل بی طرفی را زیر سوال برده اند.

او در ادامه سخنان خود با اظهار اینکه افغانستان کشور تروریست پرور نیست بلکه مردم آن فرهنگ دوست و دارای تفکر نوین هستند، افزود: نشر برنامه ها برای رشد فکری جوانان و خانواده ها از سوی برخی رسانه ها نشان می دهد که افغانستان در حال رشد است و گام به گام با قافله بشریت پیش می رود.

به گفته او، با در نظرداشت اینکه در فضای نا امن کشور خبرنگاران به هر گونه خطری تن داده و اطلاع رسانی می کنند، این کار قابل تقدیر است.

به گفته آقای سالنگی علی رغم رشد چشمگیر رسانه ها در افغانستان، تضعیف رسانه ها و توهین و تحقیر خبرنگاران نیز به صورت سیتماتیک از سوی یک عده افراد و اشخاص به شدت جریان دارد، بنا بر این وظیفه دولت و مردم است که در برابر دیدگاه های منفی رسانه ها را حمایت کنند.

درهمین حال حفیظ الله بارکزی رییس شورای ژورنالیستان افغانستان نیز گفت: در حال حاضر ۱۰۶۰۰ رسانه مرغوب در کشور فعالیت دارد و این به آن معنی است که کشور در عرصه های علمی و فرهنگی در حال رشد است.

به گفته او، با وجود انواع خشونت علیه خبرنگاران و کم توجهی دولت در جهت مصونیت کارمندان رسانه ای، اما با تلاش پیگیر اصحاب رسانه، امروز افغانستان در سطح بالایی در این عرصه قرار دارد.

نوریه نجرابی؛ یک تن از خبرنگاران نیز گفت: در طی پانزده سال اخیر خبرنگاران قربانی های زیادی داده است و تنها در پنج سال گذشته ۲۸ خبرنگار به قتل رسیده و ده ها تن دیگر زخمی شده است، اما دولت آنگونه که باید عوامل این قضایا را تا هنوز پیگری نکرده است.

او، همچنان گفت: زنان ژورنالیست در افغانستان با مشکلاتی بیشتری رو برو هستند و گاهی از سوی مسوولین حکومتی با آنان به گونه تبعیض آمیز برخورد می شود.

برگزار کنندگان این کنفرانس تاکید کردند: با وجود اینکه خبرنگاران غمخوار مردم و ملت هستند و بهترین خدمات اجتماعی و فرهنگی را انجام می دهند، اما در افغانستان گاهی بجای تقدیر مورد توهین و تحقیر قرار می گیرند.

https://avapress.com/vdciqqazqt1ap32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما