تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۷
کد مطلب : 109425
میوه افغانستان، به دلیل کیفیت بالا به ۴۸ کشور جهان صادر می شود
مسافر قوقندی سخنگوی وزارت تجارت و صنایع افغانستان در گفتگو با آوا، با بیان اینکه بعضی از محصولات کشور از لحاظ کیفیت در بازار جهانی متقاضیان زیادی دارد، افزود: میوه ها و همچنین برخی دیگرازمحصولاتی زراعتی افغانستان به خاطر کیفیت بالا به ۴۸ کشور جهان صادر می شود.
قوقندی علاوه کرد: افزون بر میوه ها، قالین افغانستان جایگاه خود را از دست نداده است و هم چنین قره قول و سنگ های قیمتی و نیمه قمیتی که در این سر زمین وجود دارد، بیانگر اقتصاد پویا برای آینده کشور می باشد.
وی عمده ترین دلیل عدم توسعه تجارت و انکشاف صادرات در کشور را در سالهای گذشته جریان چهار دهه جنگ در افغانستان عنوان کرد و افزود: ما از سال ۲۰۰۱ زیربنا های اقتصادی را گذاشته و از صفر آغاز کردیم.
وی گفت: تا سال ۲۰۰۱ افغانستان صد درصد یک کشور مصرفی بود، اما طی ۱۳ سال با تلاش دولت و ملت امروز خوشبختانه ۱۰ درصد صادرات داریم و در ۱۶ بخش به خود کفایی رسیده ایم و همچنین بیش از ۲۰۰۰ کارخانه فعال است.
این مقام مسوول همچنان گفت: تمام مردم افغانستان، چه در مرکز و چه در ولایات، در جهت بهبودی و شکوفایی اقتصاد سهم دارند و باید دراین خصوص دست بدست هم داده تا افغانستان را به یک کشورخودکفا تبدیل کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد که افغانستان به لحاظ اقتصادی در حال رشد است و تا ده سال دیگر اگر کاری صورت بگیرد و منابع زیر زمینی نیز استخراج شود، صادرات بیشتر از واردات خواهد شد.
وی گفت: مشکلات اساسی فرا راه تولیدات افغانستان تا کنون حل شده است، اما آنچه مهم است این است که تولیدات کالاهای باکفیت که حداقل بتواند با کشورهای منطقه رقابت کند افغانستان را به خود کفایی نزدیک می کند.
او با بیان اینکه بعضی از محصولات کشور از لحاظ کیفیت در بازار جهانی متقاضیان زیادی دارد افزود: میوه ها و برخی از محصولات زراعتی افغانستان به خاطر کیفیت بالا به ۴۸ کشور جهان صادر می شود، قالین جایگاه خودرا از دست نداده و هم چنین قره قول و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی همچنان بیان گر اقتصاد پویا برای آینده کشور می باشد.
او در پاسخ به اینکه صنعت کاران افغانستان که یک بخش عمده درجهت توسعه اقتصاد در کشور می باشد از همکاری های جکومت در خصوص تولیدات داخلی شاکی هستند، گفت: رییس جمهورغنی دراولین روزهای حکومت خود وعده سپرد که افغانستان را به یک کشور تولیدی مبدل خواهد کرد، بنابراین تا کنون آنچه از راه حل های که برای رفع مشکلات در توان داشته است دریغ نکرده است به طور مثال برق را به قیمت کم در اختیار صنعت کاران قرار داده و هم چنین زمین ها را به قیمت اندک در اختیار آنان قرار داده است و مسایل از این قبیل.
قوقندی تصریح کرد: هدف دولت بهبود وضعیت مصرف کنندگان و توسعه صنعت است، و از هیج تلاشی در این دو جهت دریغ نمی ورزد.
اما به گفته وی توقعاتی که از توان دولت خارج است ناچاراست که چشم پوشی و یا سکوت کند.
به گفته او افغانستان کشوری است که هنوز به کمک های خارجی وابسته است، بنابراین باید توقع مردم و به خصوص صنعت کاران بر اساس ظرفیت های موجود باشد نه بیشتر از آن.
به گفته او، در صورتی که افغانستان به خود کفایی نزدیک شود، مطمئناً دولت کمک های بیشتری با صنعت کاران خواهد کرد.
قوقندی خواسته صنعت کاران را که می گویند تولیدات بیرونی باید متوقف شود منطقی ندانسته گفت: دولت از تولید کنند گان داخلی خود همواره حمایت می کند، اما نزدیک به ۳۰ ملیون مصرف کننده در افغانستان وجود دارد که عاید سالانه آنان کمتر از یک هزار دالراست، با این حال مردم افغانستان که اکثریت فقیر هستند نمی توانند تولیدات داخلی را با قیمت بالا بخرند.
او تاکید کرد که دولت درعین حمایت از صنعت کاران داخلی باید متوجه مصرف کنندگان نیز باشد، بنابراین نمی شود که کالاهای وارداتی را که به قیمت ارزان وارد می شود و مطابق با شرایط زندگی مردم است، متوقف ساخت.
او گفت: به طور مثال یک کفش داخلی مبلغ ۵۰۰ افغانی تمام می شود در حالیکه همان جنس از کشورهای همسایه به ۲۰۰ افغانی وارد می شود، بنابراین مصرف کنندگان فقیر دنبال کالاهایی می گردند که ارزان باشد.
او گفت: دولت در تناسبی قرار دارد که در پهلوی اینکه صنعت کاران را حمایت می کند از وضعیت مصرف کنند گان نیز باید خبر باشد.
دولت نمی تواند با داشتن چند صنعت کار داخلی و تامین ده درصد نیازمندی های مردم از طریق تولیدات داخلی، ۳۰ میلیون مصرف کننده خود را متضرر ساخته و نادیده بگیرد.



منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcir3azwt1au52.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

صدرات 5درصداست ونه 10درصد.درضمن شمانه درصنعت کاری کردید ونه درزراعت .چندکارخانه شخصی آب معدنی ونوشابه هم صنعت شماست .
مااستعدادهای میلیاردی درپروسس موادزراعی وغذایی ودامی داریم ودراین بخش زراعی هم موفق نبودیم .دولت هیچ کارمثبتی نکرده
چه فایده که فواید و ماحصل این منافع و صادرات در زیربنای توسعه کشور مصرف نمیشود بلکه در زیربنای جیب و کیسن غلدورهای زورمند و سیاس گم میشود.