تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ حمل ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۴۳
کد مطلب : 38792
نشست سران عرب دربغداد،بازگشت عراق به صحنه معادلات جهانی می باشد
پافشاري كشورهاي عربي بر عدم اشتراك سوريه در اين اجلاس، بيانگر دوگانگي آشكار در سياست اتحاديه عرب است
برگزاری اجلاس سران اتحادیه عرب كه از روز سه شنبه 8 حمل در بغداد آغاز شده است، از نظر بسیاری از سیاست مداران با توجه به تحولات و تغییرات صورت گرفته در كشورهای عربی، بسیار با اهمیت بوده و دارای پیام های خاصی برای كشورهای عضو این اتحادیه می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین سید میرزا حسین احسانی کارشناس مسائل سیاسی، برگزاری موفقیت آمیز اجلاس سران اتحادیه عرب در بغداد را برای دولت و مردم این کشور حائز اهمیت خواند و گفت: در حقیقت برپایی چنین اجلاسی، توانمندي نيروهاي امنيتي عراق را در تأمين امنيت كشورشان بدون اتكا به نيروهاي خارجي به اثبات مي رساند.

وی همچنین این اجلاس را راهی برای بازگشت عراق به صحنه‏ی تحولات جهاني و معادلات بين المللي پس از سالها انزوا خواند و افزود: این اجلاس جايگاه و اهمیت عراق را در ميان كشورهاي عربي و خاور ميانه احيا می کند و مي تواند به تقويت دولت عراق بيانجامد و در این صورت است که مردم عراق خواهند توانست به آینده ای بهتر و با ثبات امیدوار باشند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه‏ی گفتگو با خبرگزاری آوا، به صحبت در خصوص تفاوتهای موجود در این اجلاس با اجلاسی که در سال 2010 در شهر سرت لیبی برگزار شد، پرداخت و اذعان نمود: شاهد بودیم اجلاس ليبي که در حمايت از قدس و توقف شهرك سازي رژيم صهيونيستي در سرزمينهاي اشغالي برگزار شد، تنها به صدور يك بيانيه بسنده نمود و هيچ دستاوردي را براي ملت فلسطين به دنبال نداشت.

وی ادامه داد: اجلاس بغداد براي بررسي مناسبات و تحولات كشورهاي عربي بويژه تحولات سوريه صورت گرفته و این اجلاس، اولين اجلاس پس از انقلاب هاي ملتهاي عرب موسوم به بیداری اسلامی می باشد و همانطور که شاهد هستیم، این موج تمام جهان را فرا گرفته و می توان امیدوار بود که نتیجه‏ی مثبتی را به دنبال داشته باشد.

این کارشناس سیاسی کشورمان از عدم حضور قذافی دیکتاتور لیبی به عنوان دیگر تفاوت این اجلاس با اجلاس گذشته نام برد و افزود: نكته‏ی جالب توجه در اجلاس ليبي اين بود كه دولت قذافي در اهانتي آشكار به هيأت عراقي شركت كننده در آن اجلاس پرچم دوران صدام معدوم را در ميان پرچم هاي كشورهاي شركت كننده به اهتزاز در آورده بود، در حالیکه اجلاس بغداد به ميزباني جلال طالبانی رئیس جمهوری عراق و رياست دولت قانوني آن برگزار مي شود.

وی دلیل شركت ننمودن هيأت سوري در اجلاس بغداد را، پافشاري كشورهاي عربي بر عدم اشتراك سوريه در اين اجلاس دانست و گفت: از دولت سوریه برای شرکت در این اجلاس دعوت نشده است، درحالیکه نماينده‏ی بحرين در آن حضور دارد و این بيانگر دوگانگي آشكار در سياست اتحاديه عرب و سياست يك بام و دو هواي اين اتحاديه می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین احسانی در پایان با اشاره به اینکه يكي از موضوعات مهم اين اجلاس بررسي تحولات سوريه و طرح صلح كوفي عنان دبير كل سابق سازمان ملل، حل بحران كشور سوريه است، اذعان نمود: باید از دولت سوریه در این اجلاس دعوت می شد، زیرا هيچ طرح صلحي بدون شركت دولت سوريه مشروعيت نخواهد داشت و به موفيقت نخواهد رسيد.
منبع : خبرگزاری آوا_مشهد مقدس
https://avapress.com/vdciryap.t1av32bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما