تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ سنبله ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۴۰
کد مطلب : 22122

سید عیسی حسینی مزاری گذشته، حال و آینده

کاندیدای مستقل ولسی جرگه درکابل
سید عیسی حسینی مزاری گذشته، حال و آینده
شرح زندگی سید عیسی حسینی مزاری در عرصه جهاد چهارده ساله، مقاوت علیه تجاوز، در میدان سازندگی و روشنگری اذهان عمومی، و حضور جدی و شبانه روزی در عرصه هاي ديني، اجتماعي و سياسي.
بسم الله الرحمان الرحیم 

سید عیسی حسینی مزاری
گذشته، حال و آینده

کاندیدای مستقل ولسی جرگه درکابل

شرح زندگی سید عیسی حسینی مزاری با توجه به این که از حدود 17 سالگی تاکنون، چه در عرصه جهاد چهارده ساله و یا مقاوت علیه تجاوز و چه در میدان سازندگی و روشنگری اذهان عمومی، حضور جدی وشبانه روزی داشته است، مجال بیشتری نیاز دارد. اما برای آشنایی مردم عزیز با این کاندیدای ولسی جرگه، به گوشه‌هایی از زندگی ایشان اشاره می‌کنیم:

گذشته:
* ـ سید عیسی حسینی مزاری فرزند حاج سید میرزا، در ماه حوت سال 1341 در شهر مزار شریف متولد شد و خواندن و نوشتن را همراه با علوم دینی در مکتبخانة محلی فراگرفت. دورة ابتدایی را در مکتب سلطان غیاث الدین و متوسطه را درلیسة باختر مزارشریف سپری کرد.

* ـ در اواخر سال 1357 با تاثیر پذیری از اندیشه حضرت امام خمینی(ره) وارد مبارزه شد و به تشکیلاتی اسلامی به نام فدائیان اسلام پیوست که مؤسس و رهبر آگاه و توانمند آن، استاد شهید سید علی‌اکبر مصباح بود.

* ـ در ابتدای سال 1361 به جبهة علنی جهاد پیوست و در بدو ورود، به پیشنهاد استادش شهید مصباح، مشغول فعالیتهای فرهنگی شد. در آخر سال 1361 برای ادامة تحصیلات عازم ایران شد و در اوایل سال 1362 وارد دورة نه ماهة آموزشی پزشکیاری گردید و از سال 1363 آغاز به فراگیری علوم حوزوی در حوزه علمیة مشهد مقدس کرد. او پس از اتمام سطح، طی حدود هفت سال، مشغول گذراندن مقطع خارج فقه شد.

* ـ در ماه ثور سال 1369 به دعوت شهید مصباح عازم پاکستان شد و در شهر پشاور، نمایندگی «جبهة متحد انقلاب اسلامی افغانستان» را فعال کرد و سپس در کنار آن شهید و با حضور آیت الله محسنی، آیت الله تقدسی و استاد نادرعلی مهدوی به عنوان یکی از مؤسسین شورای ائتلاف چهارگانه مطرح شد.

* ـ آقای سید عیسی حسینی مزاری در اواسط سال 1370 همراه با شهید مصباح تشکیلات فرهنگی سیاسی دیگری را به نام «مرکز فعالیتهای سیاسی فرهنگی تبیان» تأسیس کرد و در گسترش آن نیز از هیچ کوششی فروگذار نکرد. او دفتر مرکزی تبیان را در کابل، و دفاتر نمایندگی آن را در هرات و مزارشریف فعال کرد و نیز در مشهد مقدس در سطح مهاجرین کار وسیع فرهنگی آموزشی را پی گرفت.

* ـ در محرم سال 1371 و به هدف احیا و ترویج نام عاشورا و بیان اهداف پدیدآورندگان آن و همه‌شمول شدن نام امام حسین(ع) در افغانستان، گاهنامة «فریاد عاشورا» را تأسیس کرد. این نشریه از ماه ثور سال 1374 به بعد به صورت هفته نامه به سه زبان پشتو، فارسی و انگیسی منتشر شد وحوزة پخش این نشریه هم در آن زمان، افغانستان و 15 کشور خارجی بود. این نشریه تنها هفته‌نامة بین‌المللی افغانستان در دوران خود بود و تا سال 1380 منتشر شد.

* ـ حسینی مزاری در سال 1375، یک روز پس از سقوط کابل به دست طالبان، همراه با تعدادی از همکاران، کابل را ترک کرد و برخلاف تصور همگان، از راه قندهار، چمن وکویته و سپس مرز میرجاوه، عازم ایران شد وفعالیتهای فراگیر خود را در آنجا دنبال کرد.

* ـ در سال 1376 به دعوت جرگة صلح به ریاست خانم شاکره نادی، جهت اشتراک در اجلاس صلح به آلمان سفرکرد و در این اجلاس به ایراد سخن پرداخت و با مهاجرین شهر هامبورگ، برلین، بن و... دیدار و در مجالس برگزار شده از سوی آنها سخنرانی کرد.

* ـ درسال 1377 آموزشگاه زبان وکامپیوتر تبیان را در شهر مهاجر نشین مشهد مقدس با همکاری کمیساریای عالی سازمان ملل متحد و ادارة کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی دایر کرد. او بدین ترتیب، برای اولین بار مهاجرین افغان را با آموزش زبان و کامپیوتر با مدیریت خود افغان ها آشناکرد. در مدت حدود ده سال، در این آموزشگاه بیش از چهل هزار کارآموز زن و مرد افغان در رشته‌های مختلف آموزش دیده اند. در حدود 5000 نفر از این تعداد در رشته های علوم قرآنی، 250 نفر در خبرنگاری، 30 نفر در رادیو و تلویزیون و دهها نفر دیگر در دوره‌های روزنامه‌نگاری، صفحه‌آرایی کتاب و روزنامه، نویسندگی، جامعه‌شناسی وروان‌شناسی، مدیریت و تشکیلات، عقاید و احکام، دوره‌های ویژه آموزشی را سپری کرده‌اند. بقیه در رشتة زبان و کامپیوتر آموزش دیده اند. این همه خدمات با ابتکار، تدبیر و پشتکار آقای حسینی مزاری صورت گرفته است.

* ـ حسینی مزاری در سال 1378 به دعوت میر ابوالقاسم سوما رئیس جرگة افغان ها درشمال آلمان، برای شرکت در اجلاس صلح وسخنرانی در آن اجلاس، باری دیگر عازم آلمان شد. او در این سفر علاوه بر دیدار با مهاجرین افغان در شهرهای هامبورگ، گوتنگن، کسل، فرانکفورت، برلن و... و ایراد سخن در برخی مجالس برپا شده از سوی آنها، با مقامات آلمانی از جمله وزارت خارجه و وزارت داخلة آن کشور ملاقاتها و دیدارهایی پیرامون مسایل افغانستان داشت. او در حاشیه این سفر، در کشور هالند نیز حضور یافته، با شخصیتهای مهاجر و محافل مهاجرین افغان در آن کشور دیدار و گفت‌وگو داشت.

* ـ او در سال 1380 در اولین فرصت پس از تحولات جدید، با توجه به احساس ضرورت نسبت به رسانه‌های غیردولتی و در عین حال دین‌مدار و اطلاع‌رسانی شفاف و سریع، خبرگزاری صدای افغان (آوا) را تأسیس کرد. این خبرگزاری فعلاً یکی از خبرگزاریهای مطرح با گسترة کار وسیع در داخل و خارج کشور است. «صدای افغان» اولین خبرگزاری غیردولتی و تنها خبرگزاری بین المللی افغانستان است که درخارج کشور نیز فعالیت وسیع خبری دارد.

* ـ حسینی مزاری در سال 1381 هفته نامة «انصاف» را بنیان گذاشت که هم اکنون یکی از نشریات معتبر دینی، سیاسی و اجتماعی افغانستان است.

* وی در سال 1381 به عنوان عضو لویه جرگة اضطراری انتخاب شد و در اجلاس نه روزة آن در کابل حضور فعال داشت.

* ـ او در ابتدای سال 1382 با همکاری سفارت آلمان در کابل و دعوت جرگة افغانها در شمال آلمان، سفر دیگری به آلمان کرد و با اهالی رسانه و مطبوعات آن کشور دیدار و تبادل نظر داشت. در این سفر قول و قرار همکاری متقابل گذاشته شد و او با برخی از ارگانهای رسمی آلمان نیز دیدار و صحبتهایی کرد. وی در همین زمان به کشورهای هالند، دانمارک و سویدن نیز سفرکرد و با شخصیتها و مهاجرین افغان ساکن در این کشورها دیدار و ملاقات داشت.

* ـ حسینی مزاری در سال 1386 مجتمع آموزشی بزرگ «هدف» را با آموزشهای اکادمیک در شهرکابل تأسیس نمود و در همان سال، مجتمع دیگری به نام «مجتمع آموزشی علوم قرآنی افغانستان» را نیز در پایتخت کشور بنیان گذاشت. تا کنون بیش از 5000 نفر در این دو آموزشگاه، آموزش دیدند.

* ـ وی طرح ایجاد یک دانشکدة علوم اسلامی و قرآنی را نیز روی دست دارد.

* ـ آقای مزاری یکی از مؤسسین «مرکز همبستگی رسانه ها (مهر)» است و پیگیر وحدت و انسجام شیعیان نیز بوده و هست. در همین راستا نزدیک به چهار سال با سایر شخصیت ها، تلاش زیادی کرد تا شورای عالی شیعیان تاسیس شود. این حرکت تا مرز اعلام وجود این تشکل پیش رفت. این عزم همچنان وجود دارد و در ایجاد تشکل «نهادهای همسوی شیعیان»، آقای حسینی مزاری نقش کلیدی و اولیه را داشته است.

* ـ ایشان در سایر امورسیاسی، فرهنگی واجتماعی تلاش مجدانه‌ای داشته و با اکثر شخصیتهای سالم جهادی، علمای اعلام و اندیشمندان در ارتباط تنگاتنگ است.

* ـ آقای حسینی مزاری تحلیل‌گر برجستة مسایل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بوده و حول این موضوعات بیش از 1000 مقاله، سخنرانی، گفتگو و میزگرد دارد که علاوه بر خبرگزاری صدای افغان(آوا) و هفته‌نامه های فریاد عاشورا و انصاف، در رسانه های دیگر داخلی و خارجی انعکاس وسیع داشته است.


حال
* وی با داشتن اندیشه دینی و اعتقاد راسخ به آموزه های الهی، در راس مرکز فعالیت های سیاسی فرهنگی تبیان، همچنان به فعالیت های سیاسی، فرهنگی اجتماعی و به ویژه رسانه ای با محوریت اسلام اصیل، مشغول می باشد.

* با درک ضرورت آگاه نمودن مردم و رساندن پیام آنها به سمع ونظر دولت مردان افغانستان و جهانیان، و مبارزه با سلطه خبری قدرتمندان زورگوی، خبرگزاری صدای افغان(آوا) را که یک رسانه فعال در داخل وخارج می باشد، سازماندهی بیشتر نموده در راستای حرفه ای نمودن وگسترش آن تلاش دارد.

* از همه مهم‌تر به امر آموزش اهتمام جدی دارد، به گونه ای که علاوه بر داشتن برنامه های مؤثر آموزشی، تلاش دارد تا تعدادی از جوانان را برای ادامة تحصیل در داخل وخارج سازماندهی کرده، به خصوص زمینة بورس را برای تشنگان تحصیل فراهم کند و مجتمع آموزشی هدف را پیگیر است تا با حرکت نو و تازه به کار خود ادامه داده و در راستای ایجاد لیسه هدف کار می کند.

* کارهای مجتمع آموزشی علوم قرآنی را دنبال می کند ودرسعی به سر می برد تا این مجتمع را تبدیل به دانشکده علوم قرآنی نماید.

* هفته نامه انصاف را رهبری می کند و به زودی آن را به روزنامه تبدیل خواهدکرد.

* در اجلاس ها و سمینار ها ومحافل گوناگون دینی، مذهبی، سیاسی وفرهنگی داخلی و خارجی اشتراک نموده به ایراد سخن می پردازد.

* در راستای برقراری صلح فراگیر حداقل بین جناح های مسلمان و تامین وحدت ملی کوشش می کند وبه همین منظور به صورت پیگیر وجدی ملاقات ها ودیدارهای گوناگونی با رهبران وشخصیت های مؤثر احزاب و جریان ها ومراکز فرهنگی و آموزشی و علما واندیشمندان دینی، فرهنگی وسیاسی افغانستان دارد.

* ایشان بر اساس احساس تکلیف اسلامی و انسانی، خود را کاندیدای ولسی جرگه کرده و علاقه‌مند است که با رأی مردم شهر کابل به پارلمان راه یابد و در راستای تأمین خواستهای مختلف اهالی پایتخت ـ که مطمئناً خواست تمام مردم مسلمان کشور نیز هست ـ با استفاده از توانمندیها و ظرفیتها و نیز تجربیات بالایی که در فوق به گوشه‌ای از آنها اشاره شد، مبارزه‌ای جدی و نفسگیر انجام دهد.


و آینده
آقای سید عیسی حسینی مزاری، برنامه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، دینی اخلاقی، اقتصادی و به خصوص رسانه ای، روی دست دارد که مطمئناً به نفع تمامیت ارضی، آزادی و استقلال، صلح و ثبات همه‌جانبه، ارتقای سطح دینی، فرهنگی واخلاقی مردم و بهبود معیشت عمومی افراد وخانواده‌هاست و او ان شالله در صورت پیروزی به یکایک آنها خواهد پرداخت.
در نهایت خوانندگان این بروشور، برای اطلاع از دیدگاهها، برنامه‌های اجراشده توسط ایشان درگذشته وحال و اهداف و برنامه‌های آینده‌شان، می‌توانند به وب‌سایت خبرگزاری صدای افغان (آوا) www.avapress.com مراجعه کنند و با مطالعة دست نوشته‌های آقای مزاری، به معلومات خویش پیرامون این کاندیدای ولسی جرگه بیفزایند.
ستاد انتخابات سید عیسی حسینی مزاری
تلفن تماس:0799343787

منبع : خبرگزاري صداي افغان (آوا) - كابل - سرويس انتخابات
https://avapress.com/vdcirzar.t1arr2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما