تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ جدی ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۰۶
کد مطلب : 104286
پیروی از زندگی و سیره عملی پیامبر بهترین ابزار نجات از بحران
از سالروز رحلت آخرین سفیر وحی الهی حضرت محمد(ص) و شهادت سبط اکبرش امام حسن مجتبی(ع) در دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در هرات، با حضور مردم متدین این شهر گرامیداشت به عمل آمد.
در این مراسم، سخنرانان در مورد اهمیت پیروی از سیره ی عملی پیامبر و الگو برداری از زندگی ایشان صحبت کردند.
خادم حسین هدایتی، مسئول بخش علما و مبلغین مرکز تبیان در هرات، ضمن عرض تسلیت و خوش آمد گویی، در سخنانی گفت که ما باید از زندگی با عظمت پیامبر (ص) درس بگیریم.
وی در ادامه افزود که درسی که در شرایط فعلی ما می توانیم از زندگی پیامبر بگیریم این است که ای مسلمان، بدان که مسلمان با مسلمان دیگر در شادی و غم شریک هستند و مسلمان به عزت و آبروی مسلمان دیگر احترام دارد.
وی افزود که در شرایط فعلی اگر بنگریم، می بینیم که دنیای غرب می آید به کشورهای اسلامی و با عناوین مختلف مسلمانان را به جان یکدیگر می اندازد.
مسئول بخش علما و مبلغین مرکز تبیان ادامه داد که بهترین ابزاری که می تواند ما را از این بحران و توطئه دشمن نجات دهد، این است که زندگی و سیره عملی پیامبر را مطالعه و از آن پیروی کنیم.
وی در ادامه افزود که پیامبر اسلام چنان به اطرافیان احترام می گذاشتند که در تاریخ آمده زمانی که پیامبر از خانه به سمت مسجد حرکت می کردند، مردی یهودی در بین راه پیامبر را اذیت و آزار می کرد و سعی می کرد که پیامبر را از رفتن به مسجد منع کند.
این عالم دینی در ادامه افزود که مدتی از مرد یهودی خبر نشد و دیگر پیامبر را آزار و اذیت نکرد.
هدایتی ادامه داد که شبی هنگام نماز، پیامبر از اصحابش در مورد مرد یهودی می پرسد و اصحاب جواب می دهند که یا رسول الله آن مرد بیمار است و در آن لحظه پیامبر به اصحاب دستور می دهد که همه به عیادتش بروند.
وی در ادامه افزود که بر ما واجب است که از زندگی پیامبر درس بگیریم و یکدیگر را دوست بداریم تا پیامبر نیز ما را دوست بدارد.
مولوی مصوون یکتن از علمای هرات نیز طی سخنانی در این مجلس معنوی، گفت که اولین آیه ای که بر پیامبر عظیم الشان اسلام نازل شد فرمان به خواندن می داد که بخوان ای پیامبر و آخرین آیه ای که برای آن حضرت نازل شد، یادآور این مساله بود که به سوی پروردگارت باز می گردی.
وی در ادامه افزود که پس از آن خداوند می فرماید: بترسید از روزی که برگردانده می شوید به سوی خدا و سپس هر کس به آنچه که انجام داده است، همان را در آن دنیا به او می دهند و هیچگونه ستمی به وی نخواهد شد.
این عالم دینی اهل سنت، در ادامه سخنانش گفت که زندگی انسانها وابسته به عمل انسانهاست، از نبی مکرم اسلام گرفته تا آخرین فردی که ملتزم به دستورات پیامبر اسلام باشد، متوجه این گونه زندگی است که در آینده به پیشگاه خدا باز گردانده می شود و در آنجا از وی مورد اعمالش سوال می شود.
آقای مصوون در ادامه گفته هایش افزود که اگر پیامبر در امور دعوت به خدا و تبلیغ لحظه ای غفلت نمی کرد به این دلیل بود که آن حضرت رسالت دینی خود را انجام می داد و به واسطه بیدار کردن و هشدار دادن انسانیت و اینکه روزی در حضور پروردگارشان ایستاده می شوند، آنها را دعوت می کرد.
وی با تاکید بر اینکه هر کسی باید در زندگی خود الگویی داشته باشد، افزود که ما نیز اگر بخواهیم در تمام مسائل زندگی خود الگویی داشته باشیم، باید به سیرت انبیای الهی و مخصوصا پیامبر خاتم اقتدا کنیم.
مولوی مصوون در صحبت هایش با اشاره به هجمه های وسیع فرهنگی که دشمن توسط رسانه های وابسته شان بر کشور ما وارد کرده اند، گفت: خوشحالم که در جلساتی که حضور پیدا می کنم، می بینم که اکثر شرکت کنندگان جوانان و نوجوانان هستند و می آیند تا در اینگونه محافل در کنار علما قرار بگیرند و از گفته های آنان فیض ببرند.
وی در ادامه، با تاکید بر اینکه امروز دشمنان اسلام به بهانه های مختلف بین مسلمان ایجاد تفرقه می اندازند، افزود که امیدوارم بتوانیم سیرت پیامبر را الگوی خود قرار بدهیم تا بتوانیم جلوی این تفرقه ای که آنان بین مسلمین ایجاد می کنند را بگیرم.
مصوون ادامه داد که تنها مشکلی در بین جوامع اسلامی دیده می شود، اختلافاتی است که از بیرون به خورد امت اسلامی داده می شود و مسلمانان را به بهانه های مختلف به جان هم می اندازند.
این عالم دینی در ادامه خاطرنشان کرد که قران کریم با صراحت می فرماید که کفار چه یهود و نصارا دشمنان یکدیگر هستند و اگر شما مسلمانان چنین نکنید فساد بزرگی جامعه را فرا می گیرد .
وی ادامه می دهد که ما نمی شنویم در دنیا که یهودیت و نصرانیت به جان هم افتاده باشند، اما زیاد شنیده می شود که سنی وشیعه به یکدیگر چه می گویند، مثلا در پاکستان می شنویم که هر روز جنگ میان شیعه و سنی است.
وی ادامه داد که اگر ما واقعا پیامبر را دوست داریم و خود را پیرو آن حضرت و اهل بیتش می دانیم و شعار نمی دهیم نباید اینگونه رفتارها را انجام دهیم.
امروز هر کسی که (خواه شیعه باشد یا سنی) بخواهد میان شیعه و سنی اختلاف و تفرقه بیندازد، گفته هایش مردود است و از جانب خداوند مورد غضب قرار می گیرد.
وی در ادامه گفت که واقعا جای شرم است که سرنوشت کشورهای اسلامی را دیگران رقم می زنند.
وی در پایان سخنانش گفت که ما مدت ها انتظار داشتیم که جان کری بیاید و مشکل ما را حل بکند و هنوز هم دیگران اداره ما را در دست دارند و زمانی از این فلاکت نجات پیدا می کنیم که تنها خدا را بپرستیم و همه چی را خدا بدانیم آن زمان است که اندیشه های غرب و شرق برای ما کار نمی تواند بکند.
در ادامه، سید احمد آخوند زاده رئیس شورای اخوت اسلامی در هرات طی سخنانی گفت که جای افتخار است که در افغانستان و بخصوص در هرات علمای نخبه و بزرگوار شیعه و سنی گرد هم جمع می آیند و سعی می کنند تا پیوند اخوت بین مسلمین محکمتر از قبل شود، زیرا که در این زمان می شنویم که دشمنان اسلام در گوشه گوشه ی این دنیا، سعی در ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی را دارند.
وی با اشاره به کلام الهی افزود که پیامبر ما، پیامبری بود جهان شمول چنانکه خداوند فرموده است که پیامبر ما، رحمت برای تمام عالمین است.
مولوی آخوندزاده در ادامه گفت که در حال حاضر جهان کفر مدعی حقوق زن و حقوق بشر و امثال این را برای خود بهانه درست کرده اند، اما وجود پیامبر اسلام تعیین کننده ی حقوق زن و حقوق بشر بود.
به باور رئیس شورای اخوت اسلامی هرات، در زمان پیامبر مردم فرزندان خودشان را زنده به گور می کردند، آنان از خرما برای خود خدایی می ساختند و به آن سجده می کردند و زمانی که گرسنه می شدند آن را می خوردند، در آن زمان نفاق و دشمنی به اوج خود رسیده بود و سرزمینشان را فساد گرفته بود.
وی ادامه داد که ولادت پیامبر اسلام که خداوند از او رحمت برای عالمیان یاد می کند لحظه ای که از مادر متولد می شود ایوان کسرا میجنبد، بت های همه ی جهان سرنگون می شود و ملائکه تخت ابلیس را سرنگون می کنند و تحولات عظیم دیگری در جهان بوجود می آید.
وی با تاکید بر اینکه زندگی پیامبر اسلام الگوی خوبی برای همه ی ما است افزود که تمام حرکات پیامبر اسلام در زندگیشان می تواند الگوی خوبی برای مسلمانان باشد.
وی در ادامه افزود که در حال حاضر حدود ۵۴ کشور که در افغانستان حضور دارند و داد از حقوق زن و حقوق بشر می زنند زمانی که در پاسخگویی به این دو بند می مانند، می آیند و به علمای اسلام مراجعه می کنند.
مولوی آخوند زاده با اشاره به انعقاد پیمان صلح امام حسن با معاویه گفت که اگر صلحی صورت گرفت بخاطر مصلحت اسلام بود.
وی خطاب به رهبران حکومت وحدت ملی گفت که پیروی از پیامبر اسلام کنید و حدودالله را در کشور جاری کنید.
وی افزود که اگر حدودالله در کشور جاری نشود، کسانی که جرمی را مرتکب می شوند و پس از دستگیری به زندان می روند و پس از مدتی با پرداخت پول و یا داشتن پارتی آزاد می شود.
وی در پایان افزود که باید سعی کنیم تا سیره ی عملی پیامبر را الگوی خود قرار دهیم و اخوت بین ما هر روز محکمتر از دیروز باشد.
سید محمد هاشمی رئیس نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و نمایندگی حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در هرات، طی سخنانی با اشاره به انعقاد پیمان میان امام حسن و معاویه گفت که امام حسن با ایجاد این پیمان پایه گذار نهضت عاشورا است و قطعا اگر در آن شرایط و زمان امام حسین می بود، آن حضرت نیز اقدام به صلح با معاویه می کردند و اگر در روز عاشورا امام حسن می بود، آن حضرت نیز اقدام به قیام علیه یزید می کردند.
آقای هاشمی در ادامه با اشاره به زندگی حضرت ختمی مرتبت افزود که قطعی است که سربلندی یک جامعه در گرو وحدت و یکپارچگی آن جامعه است و می تواند در تمام عرصه ها رشد داشته باشد.
رئیس مرکز تبیان در هرات افزود که اگر دقت کنیم در حال حاضر کشور ما بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به وحدت دارند.
وی ادامه داد که اگر پیرو سیره ی نبوی باشیم، کاملا واضح و روشن است که نبی مکرم اسلام در این خصوص راهکارهای متعددی را به کار گرفته اند و ما با بررسی آن راهکارها و انجام دادن آنان می توانیم با ایجاد تفرقه در جامعه مبارزه کنیم.
این عالم دینی افزود که پیامبر اسلام پس از آنکه وارد مدینه شدند پیمان نامه های متعددی را منعقد کردند که هر یک از آن پیمان نامه ها راهکار درخشانی برای وحدت امت اسلامی است.
وی در ادامه افزود که یکی آن پیمان نامه ها، پیمان نامه ی عمومی در مدینه است که نبی مکرم اسلام وارد مدینه شدند، قرارداد وحدت در جامعه منعقد نمودند برای آنکه مهاجرین و انصار و یهودیان اوس و خزرج هم آن پیمان نامه را امضا نمودند و پیامبر اسلام نیز طی شرایطی مال و جان آنان را محترم شمردند، برای آنکه جامعه متحد و یکپارچه باشد.
آقای هاشمی در ادامه افزود که در فرازی از این پیمان نامه نبی مکرم اسلام با صراحت فرموده اند که ما هم یک امت واحد هستیم و لازمه ی مسلمان بودن این است که امت واحده باشیم.
وی افزود که در بررسی تاریخ می بینم که نبی مکرم اسلام با منعقد نمودن این پیمان توانستند یک جبهه ی متحد و منسجم را در برابر دشمنان اسلام بوجود بیاورند که موجب سرافرازیهای مسلمانان در آن زمان گردید.
وی ادامه داد که این درسهای بزرگی برای همیشه ی تاریخ و همه ی عصرها و نسلهاست.
وی افزود که راهکار دوم نبی مکرم اسلام پیمان اخوت بین مسلمین بود.
هاشمی در ادامه گفت که پیامبر دستور دادن به مسلمانان که در راه خدا با یکدیگر برادر دینی شوند.
وی ادامه داد، اگر در این کار پیامبر دقت کنیم می بینم که مهاجرین و انصاری که اطراف پیامبر بودند، آنان در مختلف پرورش یافته بودند و به لحاظ فکر و معاشرتهای فردی و اجتماعی با هم تفاوت داشتند و یا در بین برخی قبایل از جمله اوس و خزرج بیش از ۱۲۰ سال جنگ بود که هر لحظه ممکن بود یکی از کینه هایی که داشتند موجب دشمنی و تفرقه گردد.
وی ادامه داد، به همین دلیل نبی مکرم اسلام که مسلمانان در راه خدا با یکدیگر برادر دینی شوید.
رئیس دفتر نمایندگی آیت الله مکارم در هرات افزود که این عقد اخوت آنقدر موثر بود که بسیاری از تاریخ نویسان نوشته اند که هر مسلمانی، برادر دینی خود را بر خود ترجیح می داد.
وی افزود که در کدام مکتب و آیین آمده است که پیروانش با یکدیگر اینگونه برخورد کنند و همراه خود را برخود مقدم شمارند.
وی با اشاره به تاثیر عقد اخوت میان مسلمین گفت که زمانی پیامبر اسلام غنایم بنی نظیر را تقسیم می کردند و زمانی که غنایم داده شده نبی مکرم اسلام به انصار فرمودند که این غنایم متعلق به شماست، اما شما می توانید برادران مهاجر خود را این غنایم شریک بسازید.
وی ادامه داد که عده ای از انصار به پیامبر گفتند که ما آماده ایم که تمام این غنایم را به برادران مهاجر خود بدهیم و آنان را در اموال شخصی خود نیز شریک سازیم.
وی افزود که ما نیاز داریم تا سیره ی عملی نبی مکرم اسلام را برای نسل جوان خود، در مراسمات و محافل مختلف بازخوانی کنیم.
هاشمی افزود که نبی مکرم اسلام برمبنای وحدت حرکت می کردند و مسلمین را امت واحد می خواندند. امروز اگر ما می بینیم که مسلمانان دچار تفرقه شده اند و خون یکدیگر را می ریزند و یکدیگر را تکفیر می کنند، اینها قطعا ریشه در توطئه های دشمنان دارد.
وی ادامه داد که اگر کسی به نام شیعه بر سنی می تازد و اگر کسی به نام سنی بر شیعه می تازد یقینا او کسی است که از آبخور دشمن سیراب شده است.
وی افزود که مرکز تبیان همواره برای تحکیم پایه های وحدت و تقریب بین مذاهب اسلامی تلاش نموده و در این مسر ثابت قدم بوده است.
هاشمی در پایان گفته هایش گفته که از دولت وحدت ملی به طور جدی می خواهیم که هر چه زودتر کابینه را معرفی کند به دلیل اینکه طولانی شدن روند معرفی وزرا، زیان های جبران ناپذیری را جامعه و ملت ما دارد و خواهد داشت.
مولوی غلام سرور رئیس شورای صلح ولایت هرات طی سخنانی کوتاه گفت که شیعه و سنی باید به پیروی از پیامبر اسلام در مقابل کفار ایستاده و در بین خودشان رحم و شفقت داشته باشند.
وی در ادامه گفت که در حال حاضر می بینیم که دفاتر مختلفی در سطح شهر هرات به عنوان مثال مرکز تبیان، دفتر شورای اخوت اسلامی و دفاتر این چنینی که اعضای آن روشنفکران و جوانان این مملکت هستند، باز شده است و این باعث افتخار است.
رئیس شورای صلح هرات افزود که قبل از انقلاب طعم آن را نچشیده بودیم که یک روحانی نیز می تواند به عنوان رئیس و یا مسئول در دفتری کار کند، چنانچه دشمن همیشه تبلیغ کرده بود که روحانی و منبر، خلاص و دیگر حق ندارد سمت سیاست برود.
اما امروز می بینیم که روحانیت در جامعه چه کارهای موثری انجام داده اند.
وی ادامه داد که در حال حاضر می بینید که دفاتر تبیان و اخوت اسلامی در هرات چه کارهای ارزنده ای برای مردم انجام داده اند.
مولوی غلام سرور افزود که در گذشته نیز مراسمات گوناگونی داشتیم، اما حال می بینیم که همان مراسمات به طور باشکوه تر و وسیع تر و گسترده تر توسط این دفاتر برپا می شود.
ما باید برای داشتن این نعمت شکر کنیم و از تمام مردم هرات می خواهیم که به این دفاتر مراجعه کنند.
وی افزود که این دفاتر به این گفته عمل میکنند که سردار قوم، خادم قوم هستند.
وی ادامه داد که این دفاتر برای خدمتگزاری برای شما مردم باز شده است و شما مردم باید به این دفاتر سر بزنید.
وی در پایان گفت که از تمام مردم خواهش می کنم که همکار با این دفاتر باشیم و هرگز به دشمن اجازه ایجاد تفرقه را ندهیم.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdciv5azqt1aur2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما