تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۱
کد مطلب : 113781
قانون اساسی افغانستان غنی تر از قطعنامه سازمان ملل می باشد/تار و پود جامعه ما را دین مقدس اسلام تشکیل می دهد
 رئیس جمهور در نشست رونمایی برنامه عمل ملی قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت،گفت: جایگاه زنان باید بصورت واقعی آن در جامعه ما مد نظر گرفته شود و برای تقویت و مشارکت بیشتر زنان هر وزارتخانه باید یک معین زن داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری آوا،این برنامه با رهبری وزارت امورخارجه و با حضور نمایندگان شورای ملی سفرای کشور های خارجی در تالار کنفرانس های وزارت امور خارجه به منظور تقویت و رشد زنان کشور برگزار شد.

رئیس جمهور غنی خاطرنشان کرد: قانون اساسی افغانستان غنی تر از قطعنامه سازمان ملل می باشد، زیرا این قانون بربنیاد داشته های اسلامی طرح شده و مساوات برای هر افغانستانی در آن گنجانیده شده است.

وی، هدف اصلی حکومت وحدت ملی را عملی شدن قانون اساسی عنوان کرد و گفت: در گذشته همواره حکومت طرح های خوبی را در تمام بخش ها بخصوص برای حل مشکلات زنان ارائه کرده، اما این طرح ها جنبه های عملی به خود نگرفته است.

رئیس جمهور غنی تاکید کرد که باید برای عملی شدن برنامه های توانمند سازی زنان، همه ساله بودجه کافی درنظر گرفته شود.

وی افزود: هنوزهم مشکلات زیادی در راستای تعلیم و صحت زنان وجود دارد و افغانستان از مجموع ده کشوری است که هنوز هم مرگ و میر مادران آن زیاد است.

محمداشرف غنی با اشاره به احکام دین مقدس اسلام مبنی بر حضور زنان در کارهای عملی و تصیم گیری ها در صدر اسلام، بر عملی شدن برنامه ها، قطعنامه ها و قوانین و جمع شدن فکر و عمل در راستای تحقق اهداف تعیین شده، با پیروی از احکام الهی تأکید کرد و اظهار داشت: "تار و پود جامعه ما را دین مقدس اسلام تشکیل می دهد و عمده ترین راه حل ها را در چوکات احکام دین مبین اسلام می بینیم."

رئیس جمهوری اسلامی افغانستان افزود: " گاهی اوقات، تعلیم یافته ترین مردم ما زن ستیز ترین می شوند. امیدوارم که مردان جامعه ما، بعد از این، از فکر و اندیشه زن ستیزی بر آیند."

محمد اشرف غنی در ادامه ی سخنانش از ساخت یک دانشگاه برای زنان به کمک مالی کشور ترکیه خبر داد و گفت: قرار است یک دانشگاه به کمک مالی کشور با نام مولانا جلالدین رومی در افغانستان ساخته شود.

وی با اشاره به همکاری های منطقه برای ایجاد صلح در افغانستان، گفت: صلح و تغییر بنیادی در افغانستان نیاز به همکاری منطقوی دارد و آینده افغانستان وابسته به همکاری کشور های منطقه است.

وی افزود: نا امنی در افغانستان باعث بی ثباتی در منطقه می شود، اما ایجاد صلح و پیشرفت در افغانستان به هیچ یک از کشور های همسایه ضرر نمی رساند.

در همین حال صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه کشورمان با شرح بیشتر در مورد قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت، گفت: قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تقویت جایگاه زنان، تامین امنیت و صلح جهانی است و با نشر این قطعنامه برای نخستین بار، نقش زنان در جلوگیری از تنش ها و حل منازعات ملی و بین المللی تاکید شد.
وی افزود: این برنامه چهار رکن دارد که شامل، مشارکت زنان درسطوح مختلف از جمله صلح و امنیت، محافظت از زنان در برابر تهدید ها، اتخاذ تدابیر برای جلوگیری از وقوع خشونت علیه زنان و بهبود وضعیت اقتصادی و صحی زنان می باشد.
https://avapress.com/vdcivpazzt1azy2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما