تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۸
کد مطلب : 97878
وضعیت مکاتب خصوصی از زبان رئیس معارف ولایت بلخ
در بلخ بیش از ۶۵۰ هزار شاگرد مصروف تعلیم و تربیت هستند و نیاز است تا برای همکاری و رشد سطح کیفی معارف مکاتب خصوصی بیشتری دراین ولایت ایجاد شود.
قیس مهر آیین؛ رییس معارف بلخ با بیان مطلب فوق به خبرگزاری آوا، گفت که درحال حاضردر این ولایت ۵۰ مکتب خصوصی فعالیت دارند که بیش از ۹هزار شاگرد دراین مکاتب مصروف تعلیم و تربیت هستند و معارف به طور جدی از روند درسی نظارت دارد؛ تا درس با تعلیم و تربیت باکیفیت برای شاگردان ارائه شود.
رییس معارف بلخ همچنان بااشاره به محروم بودن برخی از اطفال از نعمت درس در این ولایت اظهار داشت: در برخی نقاط دور دست این ولایت به دلیل نبود استادان زن مردم حاضر نیستند تا دختران شان را به مکاتب شامل کنند؛ به همین لحاظ معارف بلخ در نظر دارد تا استادان زن را با معاش فوق العاده برای جذب شاگردان دختر به مکاتب، به این نقاط دور دست اعزام و مقرر بکنند.
مهرآیین همچنان از فعالیت معارف در بخش ایجاد مکاتب در این ولایت افزود: در سال گذشته بیش از ۱۵۰ پروژه ساخت مکتب در بلخ پایه گذاری شده که کار ساخت این پروژه ها، از ۱۰ الی ۹۵ درصد اجرا شده است و در سال جاری نیز ساخت ۱۵ مکتب در پلان سالانه این ریاست وجود دارد.
رییس معارف بلخ گفت: با وجود تطبیق پروژه ها بازهم دربرخی از ولسوالی ها حدود ۲۰ درصد از شاگردان در زیر خیمه ها درس می‌خوانند و از نعمت ساختمان معیاری مکتب و صنف درسی محروم هستند.
وی همچنان از همکاری مردم این ولایت در ایجاد مکاتب یادآوری نمود و افزود: مردم ولایت بلخ در پیشرفت و بلند بردن سطح ظرفیت معارف در این ولایت سهم ارزنده ای دارند.
رییس معارف بلخ افزود: باشندگان بلخ با کمک و همکاری های مالی و اقتصادی چندین مکتب از جمله لیسه عالی فاطمه بلخی و سلطان غیاث الدین را اعمار کرده و صدها جریب زمین را برای ساخت مکاتب به معارف اهدا کردند و میز و چوکی برای مکاتب فراهم ساختند.
مهر آیین همچنان از ایجاد مکتبی تخنیکی ومسلکی با رشته های مختلف در این ولایت خبر داد و گفت:در ۳سال گذشته تعداد ۱۲ مکتب تعلیمات نخنیکی و مسلکی در ولایت بلخ ایجاد شده است و این معارف به همکاری وزارت معارف کشور در سال جاری نیز یک مکتب تخنیکی کثیرالرشتوی را برای دختران و پسران ایجاد خواهد کرد.
وی تاکید کرد که آنان تلاش دارند تا توجه بیشتری بر روی مکاتب تعلیمات نخنیکی و مسلکی این ولایت داشته باشند تا شاگردان پس از فراغت بار دوش جامعه نشده و حداقل بتوانند مخارج زندگی خود و خانواده شان را تامین بکنند.
گفتنی است که طی سالهای گذشته مصارف هنگفتی برای ساخت مکاتب و بالا بردن سطح کیفی و کمی معارف در کشور صورت گرفته است که ولایت بلخ نیز در جریان چند سال گذشته شاهد پیشرفت وتوسعه معارف دراین ولایت بوده است؛ طوری‌که در آزمون کانکور سراسری سال ۱۳۹۲ یک تن از شاگردان دختر دراین ولایت توانست رتبه اول کانکور عمومی کشور را از آن خود کند.
https://avapress.com/vdcivva3.t1ayy2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما