تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ اسد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۱
کد مطلب : 115482
تلفیق علم و تکنالوژی برای ارائه خدمات صحی بهتر به مردم
تفاهم نامه ای به ارزش  ۲.۵ میلیون دالر به منظور عرضه بهتر خدمات صحی به مردم امروز بین وزارت خانه های صحت عامه و مخابرات تکنالوژی معلوماتی کشور به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری آوا؛ عبدالرزاق وحیدی؛ وزیر مخابرات در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: هدف این تفاهم نامه عرضه بهترخدمات طبابتی از راه دور با استفاده از تکنالوژی به مردم می باشد .

وزیر مخابرات علاوه کرد" وزارتهای صحت عامه و مخابرات در نظر دارند تا با استفاده از سیستم های جدید؛ زمینه ی عرضه خدمات صحی از راه دور به مردم را تامین کنند".

این تفاهم نامه در پنج سال آینده از بودجه صندوق انکشافی مخابراتی تطبیق می گردد.

فیروزالدین فیروز؛ وزیر صحت در باره مفاد این تفاهم نامه گفت:" این تفاهم نامه می تواند فاصله بین مردم و داکتر را نزدیک ساخته و همچنان ارتباط داکتران ولایات را با متخصصین مرکز کشور تامین کنند.

فیروزالدین فیروز درادامه گفت:" با استفاده ازاین تفاهم نامه؛ نه تنها درمرکز ما مستفید می شویم؛ بلکه با استفاده ازآن رابطه سکتور صحی و داکتران خویش را با بیرون از کشور نیز تامین خواهیم کرد"

وزیر صحت افزود: با تطبیق این پروژه ( عرضه خدمات صحی ازطریق تنکالوژی معلوماتی) از خروج  ۷۰ میلیون دالر ارز از کشور، جهت تداوی مریضان جلوگیری می شود.

به باور وزیر صحت امضای این تفاهم نامه؛ میزان شفافیت، کیفیت و حسابدهی درعرضه خدمات صحی را بلند خواهد برد .

وزیر صحت علاوه کرد پروژه این تفاهم نامه به صورت تدریجی در ۵ سال آینده در مرکز و چند ولایت کشورتطبیق خواهد شد و در نظر دارد تا در سال های آینده آنرا در سراسر کشور گسترش دهند.


داکتر محمد شفیق متخصص امراض عمومی داخله در "شفاخانه درمان" به خبرگزاری آوا گفت: تطبیق این پروژه نیاز به سه شرط دارند که درصورت نداشتن آن؛ امضای چنین تفاهم نامه ای فایده نداشته و مثل قبل در حد یک شعار باقی خواهد ماند.

به باور داکتر شفیق در صورتی چنین پروژه هایی عملی می شوند که مردم با سواد باشند و  دست رسی مردم به وسایل الکترونیکی و اعتماد مردم به داکتران از دیگر پیش شرط های موفقیت این پروژه می باشد.

این متخصص امراض داخله می گویند تجربه که من تا هنوز در بخش صحت کسب کردم ۹۰ درصد چنین گفته ها و وعده تطبیق نمی شود؛ ۱۰ درصد دیگر هم در صورت تطبیق می شود که مدیریت درست صورت بگیرد

محمد جواد فقیری یکی از فارمیست های شهر کابل در باره این برنامه وزرات صحت به خبرگزاری آوا گفت: به نظر من تطبیق این برنامه زمان بر است و نمی توان انتظار تطبیق آن را در پنج سال آینده داشت.

به باور این فارمیست؛ در بسیار نقاط کشور هنوز مردم تلفن را نمی شاسند چی رسد به دیگر وسایل های الکترونیکی .


https://avapress.com/vdcivwazrt1az52.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما