تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۹
کد مطلب : 125751
در مراسم یابود از چهل و دومین سال رحلت میراحمد حجت عنوان شد:

حضرت آیت الله العظمی میرعلی احمد حجت، قهرمان مبارزه فرهنگی در قرن معاصر بود

حضرت آیت الله العظمی میرعلی احمد حجت، قهرمان مبارزه فرهنگی در قرن معاصر بود

از چهل و دومین سالروز رحلت ملکوتی، روحانی مبارز، سنگردار علم و فقاهت، قهرمان مبارزه فرهنگی در قرن معاصر، «حضرت آیت الله العظمی سید میرعلی احمد حجت کابلی، طی مراسم با شکوه در کابل گرامیداشت شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، این مراسم امروز یکشنبه (۱۲ ثور) در تکیه خانه ی عمومی چنداول شهرکابل، با حضور شخصیت های برجسته علمی و سیاسی، دانشجویان، جوانان و نوجوانان و اقشار مختلف مردم برگزار شد.
سخنرانان در این مراسم، مرحوم حضرت آیت الله العظمی حجت را سنگردار علم و فقاهت و قهرمان مبارزه فرهنگی در شرایط حساس و پر از رعب خفقان کشور عنوان کردند.
سخنرانان محفل افزودند: حضرت آیت الله العظمی حجت، در جهت برداشتن تبعیض، تقیه، تساوی حقوق شهروندان افغانستان، تامین عدالت، و تربیت شاگردان نخبه و آگاه به زمان، گامهای بلندی را برداشت.
حجت اسلام و المسلمین «شیخ عبد القدیرعالمی» نماینده حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی گفت: حضرت آیت الله حجت، در معرفی مکتب تشیع در افغانستان به همکاری سایر علما نقش اساسی و بنیادی را ایفا کرد.
او، با بیان اینکه علمای راستین همواره در شرایط حساس و خطرناک، در جوامع اسلامی ظهور کرده و نظم را بر اساس دستورات قرآن و و سنت پیامبر(ص) در میان مسلمانان بر قرار کرده است افزود: آیت الله حجت یکی از آن شخصیت های روزگار بود که توانست طی چند سال، شالوده اتحاد و اخوت اسلامی را در میان مسلمانان افغانستان پی ریزی کند.
به عقیده او، حضرت آیت الله العظمی حجت کابلی، افزون براینکه جزء بیدارگران جهان اسلام به شمار می رفت، اختلافات میان مذاهب اسلامی که در افغانستان هر روز داشت عمیقتر می شد، به حداقل رساند.
عالمی همچنان اضافه کرد: آیت الله حجت توانست با اندیشه حق خواهی وعدالت طلبی و مبارزه پیگیر در راستای معرفی مکتب اهلبیت(ع) مذهب شیعه را به عنوان بزرگترین مذهب اثر گذار معرفی کند و کسانی را که تا آن روز از محتوی مذهب جعفری آگاهی کامل نداشتند، به آگاهی برساند.
همچنین حجت اسلام و المسلمین «سید مرتضی حجت» در گفتگو با آوا، گفت: حضرت آیت الله العظمی حجت، مذهب شیعه را از طریق کتب معتبرعلمی و روایات متفق علیه، برای مسلمانان افغانستان معرفی کرد.
به گفته او، آیت الله حجت، این آگاهی را به مردم داد که مذهب شیعه نه تنها هیچگاه مخالف اتحاد و اتفاق مسلمین نبوده بلکه استنباط شده از قرآن و سنت و یک مذهب واقعی است که اسلام ناب محمدی در آن تبلور کرده است.
افزون برآن به گفته این عالم دینی، حضرت آیت الله العظمی حجت، حق حقوقی و سیاسی شیعیان را از دولت وقت خواستار بوده و همواره تاکید داشت که شیعیان به عنوان شهروندان این مملکت حق دارند مانند سایر تبعه کشور از زندگی مساوی و به دور از تبعیض بهره مند باشند.
حجت علاوه کرد: هر چند تا آن زمان دانشجویان شیعه در دانشگاه ها از امتیاز کمی برخوردار بودند و حتی نمی توانستند در رشته های کلیدی مانند طب و انجنیری حق تحصیلات عالی را داشته باشند، اما حضرت آیت الله حجت این سد را شکست و تبعیض در تحصیل را از میان برداشت.
به گفته او، با وجود اینکه حضرت آیت الله حجت، سالهای متمادی به جهاد فرهنگی ادامه داد، اما دراین مدت یک قطره خون ریخته نشد، خود وی نیز معتقد بود که مبارزه باید بگونه ی پیش برود که قطره خونی ریخته نشود.
به همین دلیل ایشان مباحث علمی را، با آن توانایی و تسلطی که بر علم فقه و اصول حدیث و رجال و سایر علوم داشت، بگونه ی مطرح می کرد که طرف نا راحت نشود و کینه و کدورت در دل شان ایجاد نگردد.
به گفته مرتضی، اخوت اسلامی و اتحاد مسلمین از دیدگاه آیت الله حجت از اهمیت ویژه ی برخوردار بود و به هیچ قیمت از آن نمی گذشت، زیرا به باور وی، اگر اتحاد نباشد هرچند حقانیت مذهب شیعه اثبات شود اما جنگ و خون ریزی ادامه پیدا خواهد کرد.
به گفته وی، چنانچه کسانی دیگر از رهبران احزاب سیاسی نیز آمدند و این حقوق را مطرح کردند، اما خیلی ها را به کشتن دادند و ذلیل و بیچاره کردند.
به گفته این فعال دینی و فرهنگی، تردیدی نیست، اتحاد و اخوتی که امروز میان مسلمانان افغانستان به نظر می رسد، در حقیقت ریشه در فعالیت های چشمگیر حضرت آیت الله العظمی میرعلی احمد حجت کابلی در بیش از چهل سال پیش دارد.
به عقیده او، اگر رهبران سیاسی و دینی، راه حضرت آیت الله حجت را ادامه میدادند در افغانستان خونی ریخته نمی شد و مردم به این مشکلات و بلا گرفتار نمی شدند.
او در ادامه سخنان خود از جوانان خواست تا تعلقات واهی قومی، نژادی، زبانی و سمتی را کنار بگذارند و اندیشه های علمای بزرگ را باز خوانی کرده و در مسیر آنان گام بردارند.

او، همچنان تصریح کرد: جوانان باید بدانند که نباید هرکسی را که جنگ داخلی را درکشور به راه انداخته و صدها مسلمان بیگناه را به کشتن داده است به عنوان رهبر بشناسند و از آنان پیروی کنند زیرا آنان اهلیت رهبری را ندارند.
به گفته او، امروز خیلی از شیعیان نام علی(ع) را یدک می کشند، اما در مرحله عمل با همین نام خیلی از مفاسد را انجام میدهند، لذا باید رهبران واقعی را شناخت و در زندگی دنبال هرنا اهلی را نیفتاد.
لازم به ذکر است که چهل و دو سال پیش از امروز مردی به دیارحق پیوست و رخت از این جهان فانی بربست که در سخت ترین شرایط و جو اختناق در افغانستان و فضای استبداد حاکم بر مردم، پرچم اهلبیت(ع) را بلند کرد و مراسم مذهبی و اعتقادی شیعیان را از پستوها و پس خانه ها به مساجد، منابر و اماکن عمومی کشاند و تقیه را از میان برداشت، به راستی چنین شخصیتی که مانند کوه استوار در برابر انواع مظالم ایستادگی کرد، قابل ستایش و قدردانی است.
https://avapress.com/vdciwwazzt1ary2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما