تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ عقرب ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۷
کد مطلب : 32941
آیت الله شیخ زاده کابلی:

مباهله دلیلی است بر حقانیت دین اسلام

مباهله دلیلی است بر حقانیت دین اسلام
هرچه پیامبراسلام(ص) استدلال نمودند،مسیحیان قبول نکردند اما وقتی برای مباهله آمدند و معنویت پیامبراسلام را احساس کردند، سرتسلیم فرود آوردند بنابراین این دلیلی است که دین اسلام برپایۀ منطق استوار است
24 ذي الحجّه مصادف است با سالروز مباهله پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله با مسيحيان نجران كه در سال دهم هجري روي داد.

آیت الله شیخ زاده کابلی در رابطه با مفهوم مباهله به خبرنگار ما گفت: مباهله از ماده بَهل گرفته شده و به معنای نفرین کردن است، در واقع مباهله یک مسئله کلامی است و فقط در مسائل اعتقادی صورت می گیرد.

وی ضمن اینکه در طول تاریخ اسلام بسیاری از بزرگان برای حقانیت دین و مذهب شان مباهله کرده اند، یادآور شد: در مباهله که با احمد قادیانی (مدعی نبوت) صورت گرفت، وی بعد از مدت بسیار کوتاهی داخل چاه افتاد و مُرد.

آیت الله شیخ زاده در خصوص مباهله پیامبر اسلام(ص)، گفت: در آغاز طلوع اسلام، نجران تنها منطقه ‏مسيحى نشين حجاز بود كه به عللى از بت پرستى دست كشيده، به‏ آئين مسيح گرويده بودند و ادعا کردند که حضرت عیسی(ع) فرزند خداست اما پیامبر اسلام(ص) فرمودند: عیسی بنده و رسول خداوند بود و عليرغم دلايل قوي و محكمي كه پيامبر اکرم(ص) ارائه مي فرمود، آنها همچنان به حقانيت آئين و اعتقادات خود پافشاري مي کردند.

این عالم دینی ادامه داد: لذا همین امر موجب شد تا پيامبر اكرم(ص) بر اساس حكم پروردگار متعال، آنان را به مباهله دعوت نمايد كه طرفين در پيشگاه خداوند لب به نفرين بگشايند و هر كدام كه بر حق نيستند و دروغ مى گويند، به عذاب الهى گرفتار شوند. آنان پذيرفتند و اجراي آن را به روز بعد موكول كردند.

وی با بیان اینکه بامداد روز بعد، اجتماعى عظيم از مردم مدينه در بيرون شهر ديده مى شد و گروهى بى شمار براى تماشاى مباهله گرد آمده بودند، پيغمبر اكرم(ص) در حالیکه كودكي را در آغوش داشته و دست كودك ديگری را در دست دارد، به همراه بانو و مردی که پشت سر ايشان حرکت می کردند، از راه رسيدند و محلى را براى مباهله در نظر گرفتند، گفت: این عمل پیامبر، اسقف اعظم نصراني را متحير ساخت.

آیت الله شیخ زاده مدرس اضافه نمود: همین مسئله موجب شد تا اسقف اعظم نصراني خطاب به جمعيت نصاري اعلام کند: بنگريد كه محمّد چگونه با اطمينان تمام و ايمان راسخ به ميدان آمده و بهترين عزيزان خود را براي اجراي مباهله به همراه آورده است! به خدا سوگند اگر او در اين امر ترديد و يا خوفي داشت، هرگز عزيزان خود را انتخاب نمي كرد. مردم! من در چهره آنان معنويت و روحانيتي مي يابم كه اگر از خدا درخواست كنند، كوه ها را از جاي خود حركت خواهند داد. پس، از مباهله با آنان بر حذر باشيد كه عذاب و بلا دامن ما را خواهد گرفت. به دنبال آن، پيامى به رسول اكرم فرستادند كه از مباهله درگذر و تو خودت در ميان ما حَكم باش و كار را با مصالحه خاتمه بده.
لذا رسول اكرم با پيشنهاد آنها موافقت كرد و صلح نامه اى به خط اميرالمومنين عليه السلام برقرار شد و تعيين جزيه اندكي كه ساليانه بپردازند، تنظيم گرديد و كار خاتمه يافت.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود در گفتگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، هدف از مباهله پیامبر را، باز گذاشتن راه گفتمان بین افراد دانست و اذعان نمود: پیامبر اسلام در برابر لجاجت مخالفین خشونت را تجویز نفرمودند، چرا که احترام به انسان و افکار انسان تا وقتی که به لجاجت و سرسختی نرسند، لازم است.

این روحانی کشورمان با بیان اینکه این عمل همچنین حقانیت دین اسلام را نشان می دهد، گفت: هرچه پیامبر اسلام(ص) استدلال نمودند،مسیحیان قبول نکردند اما وقتی برای مباهله آمدند و معنویت پیامبراسلام را احساس کردند، سرتسلیم فرود آوردند، بنابراین این دلیلی است که دین اسلام بر پایۀ منطق استوار است.

به باور آیت الله شیخ زاده، هیچ فردی برای پیامبر اسلام، بهتر از اهل بیتش وجود نداشت چرا که پیامبر برای مباهله از افراد خانواده یعنی بهترین عزیزانشان استفاده نمودند.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل- سرویس آئین واندیشه
https://avapress.com/vdciz3ap.t1ar52bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما