تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۶ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۲
کد مطلب : 146514
آیت الله بهسودی: جوامع اسلامی از اصلِ امامت و رهبری سالم دور شده اند

امروز که جوامع اسلامی گرفتار افراطیت و اندیشه های انحرافی شده است، به این دلیل است که از اصلِ امامت و رهبری سالم دور مانده است و باید در این زمینه تجدید نظر صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، آیت الله واعظ زاده بهسودی، استاد حوزه علمیه کابل در سومین سمینار علمی پژوهشی امام صادق(ع) با بیان مطلب فوق افزود: "اسلام متشکل از پنج مذهب رسمی و قابل احترام است، اما وهابیت و سلفیت مذهب نیست".

به گفته او، امام صادق(ع) که به حق مخزن علم خداوند است، افزون بر این که با انواع انحرافات فرهنگی و فکری مبارزه کرد، در زمان خود بزرگترین حوزه علمیه معارف اهل بیت را بنیان گذاری کرد و در مکه و مدینه و سایر بلاد اسلامی، در حدود شش هزار شاگرد را در علوم مختلف تربیت کرده و تقدیم جامعه اسلامی کرد.

آیت الله بهسودی در ادامه سخنان خود گفت: "امامت تنها یک عقیده و باور صرف نیست، بلکه یک نظام است". این در حالی است که به باور واعظ زاده، بشر نمی تواند بدون نظام زندگی کند، پس امامت یک ضرورت اجتناب ناپذیر در جامعه انسانی برای ایجاد وحدت و اخوت و زندگی مشترک است.

به گفته این استاد حوزه علمیه کابل، امامت در حقیقت معیاری است که باورها و عقاید با آن سنجیده می شود.
به باور این عالم دینی، امروز که جوامع اسلامی گرفتار افراطیت شده است، به این دلیل است که از اصلِ امامت و رهبری سالم دور مانده است و باید در این زمینه تجدید نظر صورت بگیرد.

از سوی دیگر، فاضل سانچارکی، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ که از سخنرانان دیگر این سمینار بود، گفت: امام صادق(ع) در زمان خود روی فکر و فرهنگ جامعه تمرکز کرد و ابتکاراتی را انجام داد که در حقیقت از نیازمندی های جامعه امروزی محسوب می شود.

او با اظهار این که یکی از اقدامات مهم امام صادق(ع) مبارزه با افراط گرایی، جریان های ویرانگر و عقاید انحرافی بود، افزود: "امروز نیز عقیده افراطیت و جمود و قرائت های خشونت آمیز از دین، دنیای اسلام را با چالش های جدی روبرو کرده است".

معین وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید کرد که علما و دانشمندان اسلامی وظیفه دارند تا قرائت درستی از اسلام را ارائه کنند و افکار افراط گرایی که در ذهن مردم نفوذ کرده است را با فعالیت های فرهنگی ریشه کن کنند.

این گفته ها در حالی ابراز می شود که حجت الاسلام والمسلمین جبرییلی، مسوول مدرسه صادقیه ولایت هرات با انتقاد از وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید این وزارت در حالی که می توانست کارهایی را انجام دهد، اما اقدام نمی کند.

به باور جبرئیلی، وزارت اطلاعات و فرهنگ حداقل می تواند از طریق کنترل و تنظیم برنامه های رسانه ای، فرهنگ اصیل اسلامی را ترویج و با اندیشه های انحرافی و تخریب کننده، مبارزه کند.

لازم به ذکر است که مولوی ابراهیمی، معاون شورای اخوت اسلامی افغانستان و مولوی عادلی، رییس شورای اخوت اسلامی ولایت بلخ از دیگر سخنرانان این سمینار، امام صادق(ع) را نقطه وصل میان پیروان دین و امت اسلامی خواندند و در ضمن بر احترام گذاشتن به مذاهب پنج گانه از سوی مسلمانان تأکید کردند.

https://avapress.com/vdcizqaz5t1a5w2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما