تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۲۱:۵۹
کد مطلب : 99732
پیمان امنیتی؛ پشتوانه ی افغانستان یا اجازه جنایت
با وجود هشدار نمایندگان مردم در شورای ملی و علمای کشور در مورد پیامدهای امضای پیمان امنیتی با امریکا، حکومت جدید دو موافقتنامه مهم امنیتی را با سفیر امریکا در کابل و نماینده ویژه ناتو در افغانستان امضا کرد.
به گزارش آوا، هر چند گفته می شود این سند روند حضور نظامی ناتو و امریکا را پس از سال ۲۰۱۴ در افغانستان مشخص می‌کند، با نگاهی به پیمان های امنیتی ایالات متحده با برخی از کشورها متوجه می شویم که امضای چنین پیمانی تاثیراتی بر جامعه میزبان و هدف خواهد داشت.
رئیس جمهور احمدزی در مراسم امضای این پیمان گفت که امروز، روزی است که افغانستان حاکمیت ملی خود را به صورت اساسی به دست می‌آورد اما بر اساس یکی از مفاد این موافقتنامه به نیروهای خارجی مصوونیت قضایی می دهد به این معنی که اگر این نیروها در کشورمان مرتکب قتل، جنایت و حتی تجاوز به نوامیس ما شوند، قوه قضائیه افغانستان صلاحیت رسیدگی به حادثه و مجازات فرد خاطی را ندارد و باید متهم در امریکا محاکمه شود.
هنوز مردم افغانستان جنایت "رابرت بیلز" نظامی امریکایی در قتل عام هفده فرد ملکی در قندهار را از یاد نبرده اند، جنایتی که این نظامی امریکایی در  ۲۱ حوت سال ۹۰، قبل از طلوع آفتاب با خروج از پایگاه نظامیان امریکایی در قندهار به یک روستا در نزدیکی این پایگاه رفته و پس از ورود به یک منزل مسکونی به سوی ساکنان آن آتش گشود.
وی پس از این اقدام، به پایگاه خود بازگشته و سپس دوباره از آن خارج شده و با بازگشت به روستا بار دیگر دست به کشتار زده است.
 خانواده های قربانیان این جنایت که زنان و کودکان افغانستان بوده اند تاکنون به حق خود نرسیده اند!
رئیس جمهور گفت که نیروهای بین‌المللی به هیچ یک از مکان‌های مقدس افغانستان مثل مساجد، داخل نمی شوند. حریم زندگی افغانها طبق ارزشهای قانون اساسی محفوظ خواهد بود.
او تاکید کرد که در اجلاس شیکاگو برای تقویت نیروهای امنیتی افغانستان ۱۶ میلیارد دالر برای چهار سال در نظر گرفته شده که افغانستان از این کمک برای تجهیز، آموزش و تمرین ارتش ملی افغانستان مصرف خواهد کرد.
رئیس جمهوری جدید افغانستان گفت که افغانستان به سمت نهاد سازی می رود و ساختن نهادهای درجه اول امنیتی خواست مردم این کشور است.
او در پایان تاکید کرد که هیچ خطری از این قرار داد متوجه همسایه‌های افغانستان نیست و نباید همسایگان خود را با امضا این قرارداد در خطر ببینند، زیرا این قرار داد صرفا برای دفاع و رفاه افغانستان است.
آقای احمدزی تاکید کرد که هیچ گونه سلاح هسته‌ای براساس این قرارداد در افغانستان مستقر یا مورد استفاده قرار نخواهد گرفت. ولی در صورتیکه این خاک با خطر مواجه شود که همپیمانان افغانستان که ناتو و امریکا باشد با هم اقدام خواهد‌کرد.
این  گفته ی رئیس جمهور جدید کشورمان تاکنون عملی نشده چرا که دفاع از خاک افغانستان در مقابل تجاوزات خارجی از مفاد پیمان استراتژیک بین کابل و واشنگتن نیز است که قبلا بین دو کشور به امضاء رسیده، اما امریکا در عمل به آن اهمال کرد و تاکنون در مقابل تجاوزات و راکت پراکنی های پاکستان به قلمرو افغانستان، سکوت اختیار کرده است.
حامد کرزی؛ رئیس جمهور سابق کشورمان امضای موافقتنامه امنیتی را با وجود تائید آن از سوی لویه جرگه، مشروط  کرد.
حامد کرزی گفته بود در صورتیکه موافقتنامه امنیتی با امریکا منجر به آمدن صلح به کشورش نشود و در صورتیکه "حمله بر خانه‌های" افغانها را متوقف نکند، موافقتنامه امنیتی امضا نخواهد کرد.
خواستی که با وجود امضای موافقتنامه امنیتی، تحقق آن نیاز به گذشت زمان و عملی شدن تعهدات مندرج در موافقتنامه از سوی امریکا دارد در حالی که تاریخ  نظاره گر عهدشکنی ایالات متحده در قبال دوستان استراتژیکش بوده است.
https://avapress.com/vdcj8aeh.uqehtzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما