تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ جدی ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۷
کد مطلب : 156271
مرکز تبیان و خبرگزاری آوا یک جریان قوی فرهنگی و بیدارگری است
بعد از حمله بر دفاتر مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در ۷ جدی سال روان خورشیدی که ۵۲ شهید و ۹۲ زخمی بر جای گذاشت، سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در نامه ای به وزارت خارجه کشور آمادگی خود را برای انتقال و پذیرش زخمی های این حادثه تروریستی اعلام کرد؛ اما این روند به خاطر عدم همکاری و بهانه‌جویی و مانع تراشی دفترمعاونت دوم ریاست جمهوری تا به حال انجام نشده است.

کارشناسان شرکت‌کننده در گفتمان دانشجویی «حملات تروریستی به جریان‌های آگاهی و بیداری» در مزار شریف، با تأکید بر اینکه مرکز فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری آوا، یک جریان قوی در عرصه علم، فرهنگ و بیدارگری است، افزودند که مرکز تبیان و خبرگزاری آوا مانند خورشید در میان مراکز فرهنگی و رسانه‌های بین المللی و داخلی در بیداری جامعه و نیز حفظ منافع ملی افغانستان به ویژه دشمن‌شناسی و آسیب‌شناسی در افغانستان درخشیده و نقش طلایی و سازنده‌ای داشته اند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) در این گفتمان دانشجویی که روز جمعه (۲۲ جدی) در ارتباط با حمله تروریستی ۷ جدی به دفاتر مرکز تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در کابل با حضور علما، روحانیون، شخصیت‌های سیاسی، نظامی، فرهنگی، دانشجویان و طلاب حوزات علمیه، در مزار شریف برگزار شده بود، کارشناسان با تأکید بر مطلب یادشده، تصریح کردند که

به همین سبب، دشمن این جریان را تحمل نتوانست و آن را مورد حمله قرار داد تا بتواند نور خورشید را خاموش نماید؛ اما آنها حتما این آرمان کاذب را به گور خواهند برد.

کارشناسان این گفتمان دانشجویی همچنین پیرامون چرایی حمله به جریان‌های آگاهی و بیداری، دست‌های پشت پرده داخلی و خارجی در حمله به مرکز تبیان و خبرگزاری آوا و چرایی عدم همکاری معاونت دوم ریاست جمهوری در انتقال مجروحین، بحث و تبادل نظر کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر نورالحق؛ مسؤول بخش طلاب مرکز تبیان در ولایت بلخ و از کارشناسان این گفتمان، ضمن ابراز تسلیت به خانواده های شهدای این حادثه، بیان داشت که مخالفین هر دولت در هر گوشه ی دنیا وقتی در مقابل دولت قرار می‌گیرند و به نبرد می‌پردازند، حمله بالای مراکز نظامی و نیز نیروهای امنیتی از طرف جناح دشمن، زیاد بعید به نظر نمی‌رسد.

او در ادامه با بیان این مطلب که چرا دشمن در یک حمله ناجوانمردانه، یک مرکز فرهنگی و رسانه ای را هدف قرار داد که هدف آن بیداری، آگاهی‌دهی، هوشیاری و اطلاع‌رسانی به جامعه، ملت و مردم کشورش است؟، به چرایی حمله برمرکز تبیان و نیز مساجدی که در سال جاری مورد حمله قرار گرفته بودند، پرداخت.

آقای نورالحق افزود: دشمن همیشه دنبال جهل، بی اطلاعی و عدم آگاهی مردم از دین می باشد؛ زیرا به هر اندازه‌ای که بر یک جامعه، ظلمت و جهالت حاکم باشد، دشمن می تواند به راحتی در آنجا تسلط پیدا نماید تا هدفش را پیاده سازد.

این عالم دینی گفت: وقتی جمعی می‌خواهد یک جهت‌دهی منطقی، اسلامی، شرعی و الهی را با یک گروه نخبه ارائه دهد، این جمع نخبه در آینده هر کدام، علم‌برداران علم، معرفت و آگاهی خواهند شد که می توانند یک اجتماع، یک جامعه، یک ولایت و یک کشور را راهنمایی نمایند و اندیشه آنها

سبب بیداری، حرکت مردم و خیزش آنها در برابر انحرافات، بی عدالتی، فساد و تبعیض خواهد شد.

او در ادامه تصریح کرد که مرکز تبیان و خبرگزاری آوا دوتا از علم‌به‌دوشان میدان علم، معرفت و آگاهی و اطلاع رسانی در جهت‌دهی افکار عامه در مسیر الهی و ولایی است که به دور از انحرافات دینی، مذهبی و فرهنگی می باشد؛ لذا دشمن می خواست تا این عامل بیداری را از مردم بگیرد؛ اما غافل از آنکه طبق فرموده امام (ره) "ما را هرچه بکشید مردم ما بیدارتر و آگاه‌تر خواهند شد".

در ادامه این گفتمان، حجت میرزایی؛ روزنامه نگار و فعال رسانه‌ای در سمت شمال و از کارشناسان شرکت‌کننده در این گفتمان نیز گفت: تروریزم به معنای وحشت و دهشت بوده و تروریست ها همیشه به دنبال کسب قدرت و وسیله‌ای هستند که در هر گوشه دنیا که آگاهی، معرفت و بیدارگری جریان داشته باشد، وحشت خلق می کنند تا به گونه‌ای توانسته باشند سیاست‌های غلط شان را تطبیق نمایند.

به باور آقای میرزایی، شبکه های تروریستی که در افغانستان فعالیت دارند مربوط به افغانستان نه؛ بلکه منشأ آنها کشورهای بیرونی می‌باشند که این کشورها برای مقاصد خود از نیروی بیکار افغانستان استفاده نموده و با برنامه‌ریزی و در اختیار گذاشتن تمام امکانات و تجهیزات برای این قشر فریب‌خورده، کشور را نا‌امن می‌سازند.

این روزنامه‌نگار، مرکز تبیان و خبرگزاری آوا را یک جریان قوی در عرصه علم، فرهنگ و بیدارگری خواند و گفت: مرکز تبیان و خبرگزاری آوا مانند خورشید در میان رسانه‌های بین‌المللی و داخلی در بیداری جامعه و نیز حفظ منافع ملی افغانستان به ویژه دشمن‌شناسی و آسیب‌شناسی درخشیده و نقش طلایی و سازنده‌ای داشته اند.

وی در ادامه افزود: به همین سبب

دشمن این جریان را تحمل نتوانست و آن را مورد حمله قرار داد تا بتواند نور خورشید را خاموش نماید؛ اما آنها حتما این آرمان کاذب را به گور خواهند برد.

آقای میرزایی به واکنش های جهانی نسبت به حمله بر مرکز تبیان و خبرگزاری آوا اشاره کرده، خاطرنشان ساخت که حمله بر مرکز تبیان و خبرگزاری آوا که واکنش های جهانی را به دنبال داشت، می‌تواند دو دلیل داشته باشد: یکی توسعه یافته‌گی و قدرت‌مندی مرکز تبیان و خبرگزاری آوا است که برنامه‌های آن در سطح جهان از تاثیرگذاری خوبی برخوردار بوده و جهان از تمام فعالیت‌ها و برنامه‌های آن آگاه بوده است.و دیگرعمق و بزرگی این حادثه نسبت به دیگر حادثه ها می باشد.

گفتنی است که بعد از حمله بر دفاتر مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در ۷ جدی سال روان خورشیدی که ۵۲ شهید و ۹۲ زخمی بر جای گذاشت، سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل در نامه ای به وزارت خارجه کشور آمادگی خود را برای انتقال و پذیرش زخمی های این حادثه تروریستی اعلام کرد؛ اما این روند به خاطر عدم همکاری و بهانه‌جویی و مانع تراشی دفترمعاونت دوم ریاست جمهوری تا به حال انجام نشده است.

در همین رابطه، علی‌اکبر نورالحق با بیان اینکه آنچه برای تبیان مهم است فقط صحت‌یابی و تداوی زخمی‌های این حادثه می‌باشد، گفت: عدم همکاری معاونت دوم ریاست جمهوری می تواند دو علت داشته باشد: یکی اینکه آنها قصد دارند با ممانعت از اعزام زخمی ها این جریان را تضعیف نمایند و یا اینکه می خواهند نسبت به جریان مرکزتبیان، اذهان مردم را به انحراف بکشانند. وی در ادامه افزود: اگر برای هرکدام این زخمی ها که تداوی شان در داخل کشور امکان‌پذیر نیست، اتفاق ناگواری رخ بدهد، مسؤول آن دولت افغانستان

و معاون دوم ریاست جمهوری خواهد بود.

همچنین آقای میرزایی نیز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، افغانستان را در عرصه های مختلف تا به حال کمک و یاری کرده است، گفت:"حادثه ۷ جدی که در مرکز تبیان و خبرگزاری صدای افغان(آوا) در کابل اتفاق افتاد، دوست را از دشمن جدا می‌کند. در چنین شرایط سخت اگر دستی برای همکاری داده شود، در حقیقت آن دست، دست دوستی و برادری می باشد و نیز اگر در چنین شرایطی، هرکسی غفلت و یا بی توجهی می نماید، هرچند که عضو خانواده ی ما باشد، دشمن این خانواده، این خاک و مردم این کشور خواهد بود".

این فعال رسانه‌ای با بیان این موضوع که "کسانی که هدف شان خدمت به مردم و جامعه است و در این مسیر کار می کنند، مربوط به یک جریان نه؛ بلکه مربوط به تمام مردم می باشند و تبیانی ها و خبرنگاران آوا همیشه در عرصه های روشنگری، نهادینه کردن فرهنگ اسلامی و نیز عریان‌کردن چهره اصلی تروریزم مبارزه کرده اند و چهره های اصلی آنها را به معرفی گرفته اند. این فعال رسانه‌ای همچنین اذعان داشت: کسانی که در مقابل درد مردم و مداوای زخمی ها کم توجهی و بی اعتنایی می کنند، این رابدانند که در دنیا و آخرت پاسخگو می باشند.

قابل ذکر است که در بخش دوم این گفتمان دانشجویی، اشتراک‌کنندگان نیز دیدگاه‌های شان را پیرامون موضوع گفتمان مطرح کردند و در قسمت سوم، کارشناسان به سؤالات اشتراک‌کننده‌ها پاسخ دادند.
گفتمان‌های دانشجویی بیش از دو سال است که از سوی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در شهر مزار شریف با موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دینی برگزار می‌شود.

https://avapress.com/vdcjamevvuqei8z.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما