تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۸
کد مطلب : 108797
آمادگی نخستین گروه موج سواران افغانستان برای مسابقات
گروهی از جوانان افغانستانی مقیم اروپا برای نخستین بار رسماً یک باشگاه موج سواری (سرفینگ)  را ایجاد کرده اند.
این موج سواران به زودی برای یک مسابقۀ قهرمانی به سواحل پرتگال می روند.
به گزارش خبرگزاری آوا ، سازمان موج سوران افغانستان مقیم اروپا در سال ۲۰۱۲ میلادی رسماً ایجاد گردید. برخی از ورزشکاران جوان افغانستان تجارب ۷- ۸ ساله در این ورزش دارند. در حال حاضر این سازمان دارای ۱۲ عضو است.
موج سواری هم مثل هر ورزشی دیگر دارای شرایط و مقررات خاص خود است. آشنایی با شنا، تختۀ سرفینگ، لباس های خاص و اولتر از همه موجودیت امواج بلند آب، چیزهای اند که بدون آن نمی توان از ورزش موج سواری نام برد.
کاوه سپارتک؛ ورزشکار جوان و عضو این سازمان در گفتگو با دویچه وله گفت: «این ورزش را در تمام سال می توان تمرین کرد، مهم موجودیت بحر و موج است. لباس های خاص هم موجود است که ورزشکار می تواند در آب سرد هم داخل شود.»
لباس موج سواری نه تنها گرمای بدن ورزشکار را به بیرون انتقال نمی دهد، بلکه از تأثیرات منفی اشعۀ ماورای خورشید بر بدن ورزشکار نیز جلوگیری می کند.
اولین مسابقۀ ملی در پرتگال
موج سواران جوان افغانستان قرار است اولین مسابقه تا دو ماه دیگر در ساحل پرتگال برگزار شود. کاوه سپارتک به دویچه وله گفت: اولین مسابقۀ ملی افغانستان قرار است در ماه می امسال برگزار شود. در این مسابقه ورزشکاران افغانستان به طور رسمی با هم به رقابت می پردازند. در این مسابقه برای اولین بار قهرمان افغانستان در ورزش موج سواری مشخص می گردد.
ورزشکاران افغانستان در سفر شان به پرتگال، علاوه بر مسابقۀ موج سواری، برنامه های دیگری را نیز در نظر دارند. سپارتک گفت: «در کنار مسابقات می خواهیم به مردم پرتگال، و یا مردم کشورهای دیگر که مهمان و تماشاگر مسابقات ما نیز می باشند، گوشه های خاص و جالب فرهنگ افغانستانی را نیز معرفی کنیم. "موج سواری ما را به هم نزدیک می سازد"
سازمان موج سواران افغانستان مقیم اروپا تا حال از سوی هیچ نهادی حمایت مالی نمی شود و همه مخارج را اعضای این سازمان خود به عهده می گیرند. اما آنها اخیراً کمپاینی را جهت جمع آوری اعانه برای مسابقات پیش رو راه اندازی کرده اند.
موج سواران افغانستان به ورزش های مختلف دیگر، مثل فوتبال، کریکت و یا تینس نیز علاقمند اند، اما کاوه سپارتک می گوید: «موج سواری ورزشی است که ما را به هم نزدیک می سازد، زیرا می توانیم هم یک نقطۀ دنیا را ببینیم، هم ورزش کنیم و هم از وقت باقیمانده در کنار هم لذت ببریم.»

هدف کوتاه مدت سازمان موج سواران افغانستان یکی برگزاری اولین مسابقات افغانستانی ها در پرتگال است، و بعد از آن ایجاد یک تیم ملی موج سواری جوانان افغانستان است که بتواند در مسابقات بین المللی نیز اشتراک کند. اما در دراز مدت این سازمان در نظر دارد که در داخل افغانستان کورس های شنا را عرضه کند و افزون بر آن یک تیم موج سواران را در داخل افغانستان ایجاد کند.
سازمان موج سواران افغانستان به این ترتیب تلاش می کند تا زمینه را برای ورزشکاران جوان میسر بسازد تا آنها بتوانند هم در کورس های موج سواری در کنار بحر اشتراک کنند و هم به این ترتیب با کشور دیگری آشنا شوند.
این سازمان دفتر ندارد و اعضایش در کشورهای مختلف اروپایی زندگی می کنند. به این دلیل این سازمان تلاش می کند که کارهایش را از طریق یک وب سایت برنامه ریزی کند.
موج سواری یا سرفینگ یک ورزش محبوب در کشور های است که در کنار بحر یا بحیره قرار دارند. قدمت موج سواری به بیشتر از ۳۰۰۰ سال تخمین زده می شود. اما به عنوان ورزش به ویژه از دهۀ ۵۰ قرن گذشتۀ میلادی به این طرف علاقمندان بیشتری کسب کرده است.
https://avapress.com/vdcjhoevauqeyaz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما